Mi történne abban az esetben, ha egy nő eltitkolna egy olyan terhességet, ami egy olyan férfitól van, akivel csak kalandja volt?
Tegyük fel, hogy van két fiatal és a csaj azt mondja, használ fogamzásgátlót és lefeküdnek gumi nélkül. Aztán ez csak egy kaland marad és nem is foglalkoznak egymással utána.
Viszont a csaj eltitkolja, hogy teherbe esett bármilyen okból és csak olyankor derül ki, amikor már teljesen késő.
Ilyen esetben a férfinak milyenek a jogi lehetőségei? Vannak kötelezettségei?
És tegyük fel, hogy itt a férfi "ártatlan", mert ő nem tudott semmiről, a csaj nem jelzett neki, csak amikor már egyértelműen késő.
Ha bebizonyítják genetikai úton, hogy a férfi az apa, akkor kötelezhető a gyerektartás fizetésére. Az mindegy, hogy a nő titkolta-e a terhességet vagy sem.
Azt meg el kéne már szépen felejteni, hogy csak a nő dolga a védekezés. A férfi meg nem "ártatlan". Vagy fegyvert fogtak a fejedhez, hogy egy egyéjszakás kalandba menj bele?
Nyugalom, csak elméleti kérdés volt, nincs gáz. :D
Egyszer voltam olyan hülye, hogy belemenjek gumi nélkül pár ital után (tényleg egyedi eset volt, máskor mindig kivétel nélkül használtam) és utána aggódtam is, főleg hónapokkal utána, hogy mi van, ha mégis. Persze nem volt semmi, de akkor eldöntöttem, hogy akármilyen jó csaj és akármilyen jónak tűnő lehetőség legyen vagy gumival vagy sehogy. Nem éri meg a kockázatot egy vagy akár több jó este azért, hogy tönkretedd az életed, na meg igen, nemi betegségek is képben vannak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!