Tényleg minden gyerek beteg közösségbe kerüléskor?
Figyelt kérdés
Nemsoká megyek vissza dolgozni, 2.5 éves fiam megy a bölcsibe. Eddig még mióta megvan 2* volt össz vissz beteg, lázas nem volt soha meg nem kapott még el eddig semmit. De engem rémisztgetnek már bölcsis anyukák, hogy 1 hetet megy a gyerek 3 hetet meg otthon mert beteg. Már vagy 3an mondták ebben a hónapban. De ez most komoly? Én is tisztában vagyok vele, hogy elkaphat dolgokat és fog is, de 3 hetet otthon??? Ezt melyik munkáltató tolerálja, hogy 1 hetet dolgozik valaki havonta? Mert ezt nem akarom elhinni. Amúgy jó étvágyú gyerek, eszik mindent, húst, zöldséget, gyümölcsöket rengeteget, tejterméket, gombát mindent. Kap Béres cseppet, D vitamint, Cebiont, iszik még Junior tejitalt is.
Most komolyan tiszta ideg vagyok előre már. Nálatok mi volt?
Fiam 2 napot volt itthon nem sokkal azután, hogy bocsis lettm kötőhártya gyulladás miatt, ( 21 hónaposan kezdte)aztán, 3,5 évesen volt legközelebb beteg.
2021. febr. 16. 22:35
12/20 anonim válasza:
Sajnos nálunk ez nagyon igaz volt, bölcsisnek szinte állandóan beteg volt, így végül az orrmanduláját ki is vették.
Ovi első évében a téli időszakban csak, de akkor is egymást érték a covidig.
A második évben néhol eljött, de már hamarabb gyógyul. Most viszont home officeban vagyok alapból, bár így dolgozni nem hatékony.
2021. febr. 16. 22:38
13/20 anonim válasza:
3 gyerekem van.
6 éves lány - na ő baromi gyenge, gyakorlatilag nonstop beteg. Most is szilveszter óta nem keveredik ki az azrcüregből.
3 éves lány - ő sokkal erősebb, ritkábban beteg. Szeptember óta tehát 2.5 éves kora óta ovis.
10 hetes lány - ő még nem volt beteg, pedig a nqgy folyamat, azóta én is beteg voltam már 1x. Majd meglátjuk mennyire lesz fogékony.
2021. febr. 17. 02:33
14/20 anonim válasza:
Bölcsiben nálunk is havonta, kétszer is néha. De havi egy antibiotikumos kúra volt,mert fulgyulldast kapott azonnal. Valami 67! napot voltam csak táppénzen a 40 nap szabi mellett. De van olyan ismerősöm,akinek évi egyszeri lett beteg a gyerek közösségben. Immunrendszer függő is.
2021. febr. 17. 05:36
15/20 anonim válasza:
Az én kislányom már 3 hete itthon van folyamatosan. Nem tud meggyógyulni. Már a 2. antibiotikum kúrát kezdtük el. Én is azt hittem, hogy a gyerek immunrendszere erős,mert szinte sosem volt beteg,aztán tévedtem. Havi 1x tuti, hogy beteg lett. Most ezzel a hónappal különösen megszívtuk.
2021. febr. 17. 07:56
16/20 anonim válasza:
Nekünk szerencsénk volt. Mindkét gyerekem 2 évesen ment bölcsibe. Előtte sem voltak betegek, utána is nagyon ritkán. A lányom kötőhártyagyulladásra volt hajlamosabb, amiatt volt párszor otthon, amúgy nátha, köhögés, hasmenés volt náluk néha. Már oviban is volt olyan év, hogy 1 napot sem hiányoztak betegség miatt. A nagyobb most 14 éves, egyszer kapott antibiotikumot mandulagyulladás miatt, a kisebb 10 éves, ő még soha. Lázasak is nagyon rég voltak utoljára, talán 5-6 éve. De akkor sem volt vészes. Kívánom, hogy nálatok is hasonlóképpen legyen. 🙂
2021. febr. 17. 11:49
17/20 anonim válasza:
A fiam 2 év bölcsi alatt 2x volt beteg, 3 év ovi alatt 2x,a lányom ehhez képest pl. most februárban még nem tudott egy egész hetet végigjárni. Holnaptól már megint itthon marad mert folyik az orra.
2021. febr. 17. 21:38
18/20 anonim válasza:
Utolsó ,a kisfiát tapszeres vagy szopis volt? A háziorvos szerint nincs hozzá köze,nekem két tapszeres gyerekem van ... És mindig eszembe jut,vajon ettől betegesek-e?
2021. febr. 18. 06:09
19/20 anonim válasza:
Utolsónak: mindketten tápszeresek voltak.
2021. febr. 18. 21:32
20/20 anonim válasza:
Köszi. Akkor megdőlt megint az elmélet,hogy azért beteges valaki,mert tapszeres volt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!