Tényleg minden gyerek beteg közösségbe kerüléskor?
Nemsoká megyek vissza dolgozni, 2.5 éves fiam megy a bölcsibe. Eddig még mióta megvan 2* volt össz vissz beteg, lázas nem volt soha meg nem kapott még el eddig semmit. De engem rémisztgetnek már bölcsis anyukák, hogy 1 hetet megy a gyerek 3 hetet meg otthon mert beteg. Már vagy 3an mondták ebben a hónapban. De ez most komoly? Én is tisztában vagyok vele, hogy elkaphat dolgokat és fog is, de 3 hetet otthon??? Ezt melyik munkáltató tolerálja, hogy 1 hetet dolgozik valaki havonta? Mert ezt nem akarom elhinni. Amúgy jó étvágyú gyerek, eszik mindent, húst, zöldséget, gyümölcsöket rengeteget, tejterméket, gombát mindent. Kap Béres cseppet, D vitamint, Cebiont, iszik még Junior tejitalt is.
Most komolyan tiszta ideg vagyok előre már. Nálatok mi volt?
Az sem mindegy, mikor kezdi a bölcsit. Ha pl. szeptemberben egy teljesen új csoport indul, ott valószínûbb, hogy gyakrabban lesz betegeskedés a csoportban.
Ha viszont pl. tavasszal egy gyerek bekerül egy már összeszokott csoportba, akik ôsszel már átestek néhány betegségen, az új gyerek kevesebbet lesz beteg, mintha ô is ezzel a csoporttal indult volna ôsszel. Mert már van egy kialakult baktérium flóra.
Nyilván az egyéni sajátosságtól is függ, mennyire erôs az immunrendszere.
Akiknél van nagyobb tesó, aki az oviból hazaviszi a bacikat, ott a kicsi hamarabb erôsödik stb...
A legtöbb igen sajnos.
Az,hogy eddig mennyit volt beteg nem mérvadó,a közösségi vírusok teljesen mások.Az enyém 2 évig semmi,majd bölcsibe 1 hetet ment,1 hetet nem. Középső csoportra lett csak jobb :(
De kívánom,hogy ti a kisebbséghez tartozzatok!
Lányom is ritkán volt beteg bölcsi előtt, bölcsi alatt háromszor hiányzott összesen, kisebb orrfolyás közben is volt, de akkor még nem volt kovid, megtörölték az orrát, és ennyi, mindenki vitte olyankor is. Inkább az volt, hogy elkapott valamit, rajta átment egy nap alatt, szinte meg se látszott rajta (pl calici neki kb két hasmenés volt, és ennyivel letudta), mi meg itt pusztultunk a férjemmel ketten.
Most ovis kiscsoportos, két alkalommal volt egy napig lázas, ami aztán magától lement, és egyszer volt egy hétig náthás szeptember óta. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy folyton beteg lesz egy gyerek. Én 2 éves kora óta minden este adok neki marslakócskás multivitamin, kezdetben szirupot, most rágótablettát, mást nem kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!