Valaki megtudná normálisan fogalmazni mi értelme van a gyerekvállalásnak?
-Nincs idő semmire sem
- Állandó a hangzavar
- A férfi dolgozik, mint a hülye , hogy eltartsa a családot
- A nő teste megváltozik , és azzal nyugtatják magukat , hogy megérte ezt az áldozatot
- Tönkremegy a szexuális élet , vagy már csak testvérprojektnek nevezik az együttlétet , ami kb szánalmas
- A közös nyaralások halálra vannak ítélve , főleg ha pici gyerekkel mennek
- Egy romhalmaz a kapcsolat , de a legtöbb nő reakciója erre , hogy oké jöjjön a testvér
- Egész nap főznek mosnak takarítanak a nők ( ez biztos elég megalázó lehet , hogy ennyit robotol , ráadásul ingyen )
Egy gazdag embert még meg is értek ha gyereket vállal , ott legalább van pénz bébiszitterre bejárónőre, plasztikai műtétekre ( mell, has amit a gyerekvállalás tönkretett ) , de akinek ezek nem adottak, hogy tudnak boldogan gyereket vállalni ? Nem szörnyű visszagondolni arra, hogy gyerek nélkül milyen jó is volt az élet ?
A legjobb dolog, ami történhetett velem az életemben; az a kislányom. Ebben szerintem minden benne van.
Ha te ennyit látsz -vagy ennyit akarsz látni- csak a gyermekvállalásból, akkor az nem a te utad. Ezzel csak akkor van baj, ha ezt nem látja be az ember és/vagy megfelelési kényszerből mégis lesz gyermeke. Na, az senkinek sem jó...
12es
Ezzel egyetértek
Tényleg nem az én utam , de én beláttam
És annak viszont örülök , akinek örömet okoz ez az egész .
Csak néhány kommentelő túl ideges típus
Én minden éjjel kiválóan alszom, mert veled ellentétben semmi ingerenciám vad idegen emberek életéről találgatni, és nem a velük való személyeskedésben szoktam kiteljesedni. Meg provokatív gyk-s kérdések megírásában 🙂
Bízzunk benne egy szép nap te is megtapasztalod ezt az érzést, és végre leszakadsz erről a topikról.
Neked kérdező van hobbid? Mi értelme van? Azon túl, hogy örömet okoz? Nyilván nem lehet direkt párhuzamot vonni egy gyerek és a hobbi között, mert gyereket (jó esetben) nem hobbiból vállal az ember, de az "értelme" bizonyos szempontból ugyanaz: boldoggá teszi és örömet okoz annak, aki foglalkozik vele.
Amúgy amiket leírtál, azok nemes egyszerűséggel nem igazak. Se hangzavar nincs nálunk, se időhiány, most voltunk hétvégén "nyaralni", szuperjól éreztük magunkat, nem volt szenvedés egyáltalán, és köszönjük szépen, a nemi életünk sem a tesócsinálásról szól. A testem megváltozott, igen, leadtam vagy 15 kilót a terhesség előtti állapotokhoz képest és erősödtem, mert egész nap egy lassan 10 kilós kis sózsákot emelgetek, jah, szörnyű dolog tényleg, mit ne mondjak :D És nem tudom, neked milyen az életed, de én semmivel sem főzök-mosok-takarítok többet, mint gyerek előtt, vagy ha mégis, akkor nem jelentős mértékben, nem ebből áll a napom, ennél értelmesebben is el tudom tölteni.
Ja, és amióta van a lányunk, a férjem azóta home office-ból tolja a melót, szóval sokkal többet vagyunk együtt, mint előtte.
Nem mindenki életét lehet ráhúzni egy sablonra, neked nem kell gyereket vállalnod, ha nem akarsz, és ha nem érdekel a téma, ha minimális beleérzőképességed sincs, akkor megérteni se muszáj. Én nem vagyok egy nagy kutyabarát, mégse állok neki firtatni, mi értelme kutyát tartani, csak elfogadom, hogy másoknak ez jó és ők örülnek neki. Tégy te is így.
19es
Van hobbim igen :) nagyon szeretek utazni a világban , más kultúrákat megismerni , a földrajz igazi szerelem számomra , ezért is utazok ennyit . Nagyon szeretek edzeni , odafigyelni a testemre , imádom a munkámat is .
Egyébként a kutyákat én sem szeretem :D viszont cicánk az van
18as
Ha még élne akkor biztos megkérdezném :) így csak apukámat tudtam , de sajnos nekem ezek a válaszok nem elég erősek ,ahhoz hogy én is vállaljak
De köszi a kérdésed 🙂
Provokatív prekoncepciózus kérdés, engem az érdekel, hogy mi vele a célod? Lárhatóan megingathatatlanul biztos vagy magadban, mit szeretnél megtudni?
Engem felnevelt a gyerekvállalás, megváltozott az értékrendem, bár néhány dologhoz ragaszkodom, pl autómentesség. Mindenre van időm, amit nagyon akarok, hülyeségekre viszont nincs, így sokkal jobban priorizálok. Sokkal többet olvasok, szoptatás alatt rágtam át magam a József és testvérein pl. Hogy eredetileg miért vállaltam gyereket? Mert úgy éreztük, így lesz teljes az életünk. A gyerekvállalás egy kihívás, nyilván neked is vannak kihívások a munkádban, így tudhatod, hogy az nem mindig kényelmes vagy kellemes, de az ember akkor is lelkesen nekivág és végigcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!