Nyugat-Európában liberálisabb a gyereknevelés mint Magyarországon? Például Franciaországban?
Figyelt kérdés
Az oktatás? Például mennyire veszik komolyan Franciaországban ha egy gyerek késik vagy csúnyán beszél a tanárral? Most kornavírus alatt ha például nem jelentkezik be digitális oktatásra? Milyen a Franica gyereknevelés a magyarhoz esetleg a Némethez képest?2021. febr. 13. 18:55
11/14 anonim válasza:
Igen. A németeket nem ismerem annyira, de Angliában is éltem. Szerintem az ottani gyerekek (nem csak az angolok, hanem bármelyik, aki részt vesz a helyi oktatásban) aranyosak, udvariasak, talpraesettek. Valószínűleg a brit oktatási rendszer szigorúbb.
Visszatérve a franciákhoz: egy dolgot nagyon beléjük nevelnek, és ezért lehet hogy ügyesebbnek tűnnek az ügyintézésben a kelet-európaiak számára: az a segély kunyerálás. De viselkedni, sorbanállni, csendben maradni hivatalos helyen még felnőttként sem képesek. Ezeket már az iskolákban sem várják el a gyerekektől.
12/14 A kérdező kommentje:
11-es a válaszod elég meglepő mert az UK-ben történő gyereknevelésről mindenki úgy ír mintha a világ csődje lenne. De UK-ben történő gyereknevelés az amiről kivétel nélkül csak rosszat halottam. Talán egyesek az USA-t mondják rosszabbnak ilyen téren de ennyi. Nem éltem ott egyáltalán nem tudom milyen a gyereknevelés Angliában és hogy milyenek az ottani gyerekek de itt az egyik válaszoló be linkelt az enyémhez félig meddig hasonló szavazásokat és mindben kivétel nélkül UK-t szavazták a legrosszabb országnak ilyen téren. Mi lehet ennek az oka? Ez csak egy sztereotípia? A magyar gyerekekhez képest jobban viselkednek az angol gyerekek?
2021. febr. 13. 23:23
13/14 anonim válasza:
A magyarhoz képest liberálisabb az angol, de ott legalább tudnak viselkedni a gyerekek. A francia rendszer valami botrány.
14/14 A kérdező kommentje:
Nekem is elég elkényeztettnek és rosszul viselkedőnek tűnnek a francia gyerekek a filmek vagy a francia emberek leírásai alapján. Viszont a neten valamiért ezzel teljesen ellenkező dolgokat írnak a francia nevelésről. Ha valaki be írja a Google-be hogy francia nevelés sok oldalt lehoz ami ugyanazt írja hogy Ázsiai típusú stb... Nem értem mi lehet az oka annak hogy neten ezt írják a francia nevelésről.
2021. febr. 13. 23:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!