Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kezdjem el így intézni...

Mikor kezdjem el így intézni a gyermekelhelyezést/gyerektartást/láthatási napokat?

Figyelt kérdés

Még együtt élünk apukával. (Ő házában.) Bölcsis a gyerek, én most kezdtem dolgozni újra. (Új helyen)

Már megbeszéltük a különválást (NEM vagyunk házasok!)

De várunk még, mert még próbaidős a munkám.

Szeretném hivatalosan intézni a dolgainkat, mert apuka egyszer azt mondja segíteni fog, egyszer fenyeget, hogy nem.

Meg hogy persze, nálam a helye a gyereknek, máskor meg azt mondja elpereli majd...

Ezmiatt szeretnék egy lépéssel előtte járni és elintezni mindent, még addig amíg együtt lakunk. Hogy nyugodtan költözhessek el a gyerekkel is, hiszen a bíróság kimondja hogy vihetem. Meg a gyerektartás is fixen legyen vonva tőle.

De elintézhetem ezt így "előre"? Még jó pár hónapig együtt lakunk, pontosan nemtudom mikortól fogom kérni a gyerektartást, ugye amíg együtt lakunk addig nem.

Viszont a gyerekelhelyezést mindenképpen szeretném letudni már most, ez így lehetséges?

2021. febr. 9. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy ügyvédhez. Vagy perlitek egymást egy-két évig vagy közös megegyezéssel intézitek, akkor 3-5 hónap. Lesz egy hosszú megállapodás, amiben szerepelnie kell a láthatás szabályainak (pl. kéthetente hétvége és az oktatási szünetek fele tipikus, de ti döntitek el), hogy közös vagy kizárólagos a felügyelet, és hogy mennyi a gyerektartást kapsz kp-ban vagy bankszámlára (általában a fizetése 15-25%-a, de ennek is van minimuma és maximuma).
2021. febr. 9. 14:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, tehát ezt nem tudom titokban intézni? 😅 legalábbis magát az elhelyezést
2021. febr. 9. 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Elkezdheted intézni, beadod a keresetet, de természetesen értesíteni fogják, és lesz tárgyalás. Őt is meg fogják hallgatni. Bár amíg együtt éltek, addig úgysem fognak dönteni, hiszen nincs értelme.
2021. febr. 9. 15:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod titokban intézni az elhelyezést. Azt, hogy fogadsz egy ügyvédet és konzultálsz vele, azt titokban tarthatod addig, amíg el nem indítod a keresetet. Ha ő is fogad ügyvédet, akkor célszerű ügyvéden keresztül megállapodni. Fontos folyamatosan észben tartani, és az apa felé is hangsúlyozni, hogy a GYEREK ÉRDEKE, hogy megegyezzetek egy ésszerű kompromisszumos megoldásban, és úgy tudjatok elválni, hogy még utána is kommunikálnotok kell hosszú évekig a gyerek miatt, normális hangnemben. Ha nem így lesz, hanem egy játszmának tekintitek, hogy kinek az akarata érvényesül jobban, akkor sérülni fog a gyerek. Érdemes gondolni a jövőre, lehetséges kiadások, költözés, iskolaválasztás, és minél több dologban előre megállapodni, vagy kijelölni az irányokat. Később nagy segítség lesz.
2021. febr. 9. 15:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Most mondtam a páromnak a helyzetet, de ő azt mondta hogy mivel nem vagyunk házasok ő nem fog ebbe belemenni. Ilyenkor mivan? Mondtam neki hogy hivatalosan fogom intézni akkor is, azt mondta ő nem megy sehova el...(bíróságra)

Ha beidézik és nem jön el, olyankor mivan? Nem gondoltam hogy ennyire nem akar együttműködni

2021. febr. 9. 18:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan indítsd el hivatalosan, ha beidézik, meg kell jelennie, különben megbírságolják. Benne lesz az idézésben. Hacsak nem tud igazolást, pl. orvosit felmutatni, de azt sem játszhatja a végtelenségig. Az időt valamennyire tudja húzni, de látszani fog, ha nem működik együtt. És az a gyereknek rossz, szóval neked nőnek az esélyeid.
2021. febr. 9. 18:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm. Ezenkívül tudok valamit tenni a gyerektartás miatt majd? Ugyanis ő Katás egyéni vállalkozó és azzal is fenyeget hogy nem fog fizetni semmit mivel nemtudnak levonni tőle, max minimálbérből (amugy min. 700at keres havonta, én pedig nem szeretnék többet ebből, csak havi 50-et!)

Hogy fogom tudni bebizonyítani hogy ő nem csak 100ezret keres?

2021. febr. 9. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Nézik az életkörülményeket is. Természetesen első körben a jövedelemigazolást / adóbevallást, hivatalos jövedelmeket nézik, de az ügyvéded majd felhívja a bíróság figyelmét, hogy akkor miből tud ilyen-olyan házat, kocsit fenntartani. Ezekről nem árt egyébként bizonyítékokat gyűjteni. A másik lehetőség, hogy békésen beleegyezik az 50 ezer forintba. Egyébként a NAV-ot is érdekelheti, ha kiugró különbség van a bevallása és az életszínvonala között.
2021. febr. 10. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!