Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedulallo szulok hogy...

Egyedulallo szulok hogy oldjak meg a gyereknevelest es a munkat is egyszerre?

Figyelt kérdés

Szerencsere en meg a felesegem egyutt fogjuk nevelni a gyerekunkret de vannak csaladok ahol az egyik szulo lelep, vagy tragedia miatt egyedul marad egy kis gyerekkel.

Ok hogy tudnak dolgozni menni egy 1-2 eves gyerek mellett?

Tegyuk fel hogy nagyszulok messze laknak es nincs rokon a kozelben aki segitene. A szulo fiztese meg nem eleg bolcsodere is.

Nem tudom Magyarorszagon van e valami tamogatas ilyen esetben de most ezt mellozzuk mert vannak olyan orszagok ahol nincs gyes, gyed meg ilyenek hanem csak jovedelemado kedvezmeny ha a szulo dolgozik.

Ha en egyedulallo szulo lennek akkor a bolcsode a fizetesem nagyreszet elvinne, annyi se maradna mint amennyi a minimalber.

2021. febr. 9. 00:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudtam,hogy beadtam bölcsibe én meg visszamentem dolgozni. Így. Cspt meg gyerektartást kapok jelenleg,plusz a fizetésem. Nekem elég,kijövünk belőle,ahogy milliónyi egyedulállo anya is. Sokat ismerek a helyzetemből adódva,mindenki megoldja és nem nyavalyog.
2021. febr. 9. 05:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az állami bölcsi ingyenes, és a baba 20 hetes korától mehet, egyedülálló szülők előnnyel indulnak a bölcsis felvételinél. Az egy dolog, hogy akkor még azért nem szokták beadni, de ha nincs más mód, akkor ez is opció. És akkor anyuka tud dolgozni, illetve munka mellett is kapja a juttatásokat a gyerek x éves koráig (GYED, GYES). Plusz van csp, adókedvezmény. Ha özvegy, akkor arra is kap juttatást, ha jól tudom, de ha csak szétmentek a gyerek apjával, akkor jár a gyerektartás.

Hogy az USA-ban hogy oldják meg, azt nem tudom, ottani egyedülálló szülőket kérdezz meg, nyilván megoldják ott is valahogy, nem hallani tömegesen éhenhaló családokról.

2021. febr. 9. 06:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, Angliarol van szó ugye ? Ha a szülő egyedül van akkor az állam is jobban támogatja. Előrébb kerül a council lakás listán illetve a Universal credit összege is viszonylag magas.
2021. febr. 9. 09:12
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
13, Amerikában él.
2021. febr. 9. 09:15
 15/20 anonim ***** válasza:
80%

A bölcsiben csak az étkezést fizeted, az még a családi pótlékból is kb kijön. Amúgy meg futsz reggel meg futsz este, bölcsi-munkahely, gyerek mindenhol veled.

Nem az a kérdés, hogy oldod meg, mert meg kell szóval meg is fogod.

2021. febr. 9. 09:44
 16/20 anonim ***** válasza:
67%
Sőt, egyedülálló szülőnek a legtöbb esetben az étkezés is térítésmentes a bölcsiben, és gondozási díjat sem kell fizetnie.
2021. febr. 9. 12:08
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Unokatesóm Amerikában él, a gyerek kb 2 éves volt amikor elváltak. Egy darabig odaköltözött az anyósához és ők segítettek a gyerekre vigyázni. Mikor sikerült talpra állnia, akkor meg keresett egy olcsóbb bébiszittert.

Mindezt azért írtam le, hogy lásd, hogy támogató családi háttér nélkül ne vállalj bizonytalan anyagi helyzetre gyereket, főleg ne egy olyan országban, ahol nagyon drága a bölcsi. Korábban kellett volna erre gondolnod és csakis akkor vállalni gyereket, amikor már meg tudtok élni gyerek mellett is 1 fizetésből.

Több ismerősöm ezt úgy oldotta meg, hogy anyuka a gyerekkel élt Magyarországon, amíg a gyerek nem lett ovis korú, addig apuka sűrűn járt látogatóba meg küldte a pénzt. Valamit valamiért...

2021. febr. 9. 12:16
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt vagyok élő példa. Egyedül nevelem a most másfél évesemet a kezdetektől. Sosem voltam egy önállótlan ember,ezért is mert vállalni. Jó munkahelyem volt,jó bejelentéssel, így jó a gyedem. Nyáron ugye ezt már nem fogom kapni de nem esem kétségbe, mert itthonról dolgozom most. Mellette mindig bejön még egy két fusi amit szintén lehet gyerek mellett. Bölcsibe nem adom.
2021. febr. 9. 12:20
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen bölcsis lett a gyerkőc, ingyenes étkezés, örülök hogy így adódott, nagyon szerette a bölcsit. Én 6 órában dolgoztam. Így GYES+CSP+gyerektartás+fizetés, szépen éltünk, jutott bőven időnk egymásra, és nem unatkoztunk 3 éves koráig otthon. (Amúgy nem adtam volna bölcsibe, de elváltunk mikor 1 éves múlt). A gyerektartás minimális, azzal nem szoktam számolni. Ahogy 3 éves lett és ovis, mentem 8 órásba dolgozni. Mindvégig jól éltünk, igaz, albérletre nem kellett költenem,szóval a szokásos kiadások voltak. Kijöttünk egy bérből, és a többi bevételből, hisz csak kettőnket kellett eltartani. Jutott pénz anya-lánya programokra, művelődésre, zenebölcsi, színház stb. Azóta már újraházasodtam, boldogan élünk. :)
2021. febr. 9. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Ötéves koráig neveltem egyedül a nagyfiam szuletesetol kezdve. Kétéves koráig gyed-én voltam vele, nem volt sok, de megéltünk belőle. Utána ment bölcsibe, én meg dolgozni.

De a kicsivel sem volt más, pedig akkor már volt egy férj is a képletben. De szóba sem került, hogy gyed után én ne dolgozzak, nekem is alapvető volt, meg hát szerintem Magyarországon a legtöbb család nem él meg egy fizetésből, vagy legalábbis csak nagy lemondasok árán.

2021. febr. 9. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!