Egyedulallo szulok hogy oldjak meg a gyereknevelest es a munkat is egyszerre?
Szerencsere en meg a felesegem egyutt fogjuk nevelni a gyerekunkret de vannak csaladok ahol az egyik szulo lelep, vagy tragedia miatt egyedul marad egy kis gyerekkel.
Ok hogy tudnak dolgozni menni egy 1-2 eves gyerek mellett?
Tegyuk fel hogy nagyszulok messze laknak es nincs rokon a kozelben aki segitene. A szulo fiztese meg nem eleg bolcsodere is.
Nem tudom Magyarorszagon van e valami tamogatas ilyen esetben de most ezt mellozzuk mert vannak olyan orszagok ahol nincs gyes, gyed meg ilyenek hanem csak jovedelemado kedvezmeny ha a szulo dolgozik.
Ha en egyedulallo szulo lennek akkor a bolcsode a fizetesem nagyreszet elvinne, annyi se maradna mint amennyi a minimalber.
Gondolod, hogy így más válaszokat kapsz, ha nem a saját nevedben teszed fel a kérdést?
Legyen elég megtakarítás kibírni azt, amíg nem mehet vissza dolgozni, más nincs.
Nem rolam van szo, nem vagyok ilyen helyzetben de sok emberrol lehet hallani hogy egyedul neveli a gyereket.
Megtakaritasa nem mindenkinek van, es nem is mindenki szamol azzal hogy a gyerek szuletese utan lehet egyedul marad.
Tegyuk fel hogy 4 evesen megy a gyerek ovodaba. 4 evnyi megtakaritas kell ahhoz hogy anyuka vagy apuka 4 even keresztul otthon legyen a gyerekkel es vigyazzon ra.
Evente kb 2 millio forint kell ahhoz hogy normalisan megeljenek, ha egy durvan 170 ezres havi koltseggel szamolunk. 4 even keresztul ez 8 millio forint.
Lehet alabecsultem mert nem vagyok tisztaba a jelenlegi magyar arakkal, fizetesekkel.
Magadnak mondasz ellent.
Magyarországon nem kell fizetni a bölcsiért és Magyarországon vannak támogatások is, nem marad az anya jövedelem nélkül. Plusz a gyerek három évesen kötelezően oviba megy.
Úgyhogy itthon meg tudja oldani az egyedülálló szülő is minden további nélkül.
Ti külföldön éltek, úgyhogy ez nem releváns, és igen, meg kell oldani, hogy a te fizetésedből megéljetek, és nem, nem a nagymamára kell hárítani a gyerekfelügyeletet. Aki meg egyedülálló, annak bizonyára léteznek nálatok is megfelelő támogatások, hogy meg tudja oldani.
1. Bölcsibe alapból 2 évesen mennek, de szükség esetén előbb is. Törvény már az egészen piciket is engedi bölcsibe, más tészta, hogy nem veszik be ha nincs biztosítva hozzá feltétel az oviban.
2. Bölcsibe munkáltatói igazolassal kerül be a gyermek, ergo ha szülőnek van munkája.
3. Remek állami bölcsik vannak, miért kéne fizetős. Azok a családi bölcsik, de abszolút nem biztos hogy jobbak mint egy remek nevelővel rendelkező, nagy területű önkormányzati bölcsi
3. A gyerek 2 éves koráig az anyának is jár gyed, csp
4. Az egyedülálló szülőnek és a gyereknek fizeti a másik fél a gyerektartást
Nalunk minimalis tamogatasok vannak.
Nem ertem hogy a sok fiatal 20-25 eves anyuka hogy oldja meg 2 gyerek neveleset ugy hogy az apa lelepett. A gyerektartas osszege nem nagy, az nem eleg mindenre.
Az itteni gyed se bevétel, de amúgy rengeteg szülő tud pici mellett vállalkozást üzemeltetni. Sok a kézműves anyuka. Vagy ismerek olyat, aki cikket ír netes újságnak. Fordít stb
A nők nem élet képtelenek férfi nélkül
Ingyenes bölcsi+ GYED majd GYES+CSP+Gyerektartás+anyuka fizetése.
De ha külföld, akkor ahol én élek, ott 1 éves korig jár juttatás, utána családi pótlék, anyuka dolgozik, a fekete munka itt nem divat, ezért van normális gyerektartás is, illetve családi napközi nem olyan drága, és ha anyukának alacsony a fizetése, kérhet rá állami támogatást. Illetve elég gyakori az osztott felügyelet, egyik héten itt, másik héten az apánál a gyerek.
Áruld már el, mi értelme a kérdéseidnek... Te vagy az amerikában élő, akinek otthon van a felesége és kevés a pénz.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!