Gyerek szuletese utan hogyan potoltatok a kieso penzt ha anyuka nem tud menni dolgozni kisbaba mellett?
Gyerekunk lesz, augusztusra van kiirva. Van meg idonk gondolkodni ezen es jelenleg a felesegem is dolgozik. Kulfoldon elunk ahol a kormany nem ad tamogatast a gyerek utan mint Magyarorszagon, csak csak adokedvezmenyt fogok kapni de az nem sok.
Mikor a felesgem nem fog tudni dolgozni akkor azt a penzt valahogyan potolni kell. Nem keres sokat de megis azert jo az a penz, anelkul elegge osszekell huzni a nadragszijat, ugy hogy a gyereknek is kell majd ruha, ennivalo, stb.
Van tartalekunk de veges, es ameddig nem megy ovodaba, iskolaba, addig meg kell oldani a gyerekfelugyeletet. Itt a bolcsode olyan draga hogy a felesegem fizeteset szinte el is vinne, ugyhogy semmi ertelme bolcsodebe adni.
Azon gondolkoztunk hogy mas szuloket keresnenk akik hasonlo helyzetben vannak, a felesegem kevesebb napot menne dolgozni es mikor itthon van akkor mas gyerekere is vigyazna a mienk mellet, a gyerek szulei meg a mienkre vigyazna mikor mi dolgozunk mindketten. Igy megtarthatna a munkajat meg ugy is hogy kevesebb napot menne es hozna valamennyi penzt haza.
Vagy akar babyisetterkedhetne penzert mikor itthon van, majd azt a penzt mi is babysitterre koltenenk azokon a napokon mikor a felesegem dolgozik.
A masodik variacio hogy nem dolgozik a munkahelyen hanem itthon marad a gyerekkel es mas szulok gyerekere vigyaz penzert, mikor a mienkre is vigyaz. Igy a mostani munkajat elveszitene, ami nem lenne jo mert kesobb viszont jol jonne az a munka, a muszak miatt mert 2re hazaer a munkabol, mielott a gyerek is az iskolabol(mikor iskolas koru lesz)
Van itt egy magyar ismerosunk akik jelenleg ugy oldja meg hogy a ferje fizetesere tamaszkodnak teljes egeszeben. Most mondta hogy neha megy dolgozni miutan a ferje hazaer. Nekem ez a variacio azert nem szimpatikus mert igy a felesegem soha nem latnam, csak keso este. En 5 elott nem erek haza, igy o kb 6 tol tudna menni dolgozni de az ilyen munkahelyeknel a 6 orara erkezok ott vannak 10ig. Az ismerosunk ferje hamarabb hazaer a munkabol mint en, igy a felesege mar 4kor tud menni dolgozni, a ferfi meg figyel a gyerekre.
Raadasul a felesegem nem szereti a delutanos muszakokat, amit megertek mert en is utaltam 10 ig dolgozni.
Az idealis az lenne ha anyosom tudna vigyazni a gyerekre, mert nem dolgozik semmit, en eltudnam vinni a gyereket hozzajuk reggel munkaba menet, felesegem meg felvenne mikor jon haza. Anyosom nem dolgozik de o meg evekkel ezelott kijelentette hogy ot nem erdekli hogy lesz e unokaja, o nem lesz bolcsode, tehat ra nem szamithatunk. Jelenleg meg nem jelentettuk be senkinek hogy gyerekunk lesz.
Anyam Magyarorszagon lakik, o nem tudna nekunk segiteni a gyerekfelugyeletben.
Van mas otletetek? ti hogyan oldjatok meg?
A jelenlegi színvonalát semmiképp sem lehet tartani, ha anyuka dolgozik továbbra is, akkor is el egy csomó pénz a gyermekre (pelenka, popsitorlo, ruhák, orvos, rosszabb esetben tápszer is), emelle új pluszkiadas a bébiszitter vagy bölcsőde. Szóval a jelenlegi szinvonalhoz mindketten dolgoztok egy jobb fizető állásban.
Itthon évtizedek óta a nők fizeteshez nem hasonlítható pénzért vannak otthon gyerek mellett, míg oviba nem megy. Én biztosan nem hagynám ki, hogy a saját gyermekem mlett legyek az első években, nem minden a pénz. Persze, ha a férjem keresőképtelen lenne, az más.
Jelenleg én 3x annyi fizetést hozok, mint a férjem és babát tervezünk. Mi sem szeretnénk felelni a tartalékainkat. Tisztában vagyunk vele, hogy majd jobban be kell osztani a pénzt. A férjem jelenleg otthon képző magát munka mellett, hogy jobban fizető állást kapjon, mire én kiesek munkából (amint terhes leszek, éjszakai ügyeletet nem fogok vinni, azt viszont jól megfizetik). Én ezért roppant hálás vagyok neki.
Nálatok nincs olyan lehetőség, hogy jobban fizető állást keress? Vagy plusz munkát
vállalj? Feleségednek épp elég lesz a babával törődni. Persze vannak szuperanyak, akik mindent győznek gyerek mellett, de pl nem mindegy, hogy egy evő-alvó mosolygós babád van, vagy egy többemberes, hasfajos, a nap nagy részében síró baba, akihez éjszaka 3x vagy többször fel kell kelni.
De ilyen körülmények között miért vállaltok gyereket?
Meg miért szerencsétlen nőt kell szülés után elzavarni dolgozni?
Bölcsőde? Na ott fog igazán megkattanni. Nemcsak otthon kell hallgatnia a gyereksírást, hanem a munkahelyén is több órát? Ráadásul még éjszakázzon is a gyerek mellett. Nem vagytok normálisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!