Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Alesszia névről?

Mit gondoltok az Alesszia névről?

Figyelt kérdés
Sziasztok!:)Gondoltam megkérdezlek titeket,mert hamarosan megszületik a kislányom,és hát nem egyszerű a döntés nevek kapcsán.A feleségem Izabelt szeretne,én viszont az Alesszia névre tettem a voksom.Nagyon tetszik a jelentése,ami védő,az eredete,hogy olasz,és sokkal különlegesebbnek is találom,mint az Izabelt,ami úgyszint gyönyörű,de már van egy pár az ismerőseink között.Meg ez így szép,az iza becenévvel nem vagyok megbarátkoztak.Ha az Alesszia névre gondolok,egy angyal jut eszembe.Egy szelíd jólelkű kisangyal.Ti mit gondoltok?

2021. febr. 6. 22:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Angolban szép, de magyartalan, magyar fonetikával röhejes. Plusz úgyis becézve lesz , úgyhogy lehet simán Alexandra/Alexa is.
2021. febr. 7. 03:02
 12/25 anonim ***** válasza:
39%
Nekem tetszik. Szerintem szép név és mindenki meg fogja szokni, mert szerintem nem is olyan kulfoldieskedo mint egy Zoé vagy egy Lara. Kedves hangzású.
2021. febr. 7. 06:27
 13/25 anonim ***** válasza:
77%

Az ejjel nappal budapest sorozatban hallottam eloszor es akkor is tetszett. A szereplo

maga is szep ezert egy szep not tarsitok melle. Az en kislanyom is nemreg szuletett es en is egyedi hangzasu nevet adtam neki. Szerintem az o generaciojuk nem fog fennakadni ezeken tok megszokott lesz. Nemkulonben az alesszia egyaltalan nem ciganyos hangzasu... En majdnem orosz nevet adtam mert azok is irtora tetszenek pedig semmilyen orosz felmeno nincs a csaladban. 😅

2021. febr. 7. 07:47
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Itt Olaszországban gyakori és nagyon tetszik. Én nem hallom beszédhibás Alexának, nekem ilyen szempontból a Vittoria szörnyű, mintha egy épp beszélni tanuló kisgyerek mondaná a Viktóriát. (De érdekes módon a Vittorio-nál nem érzem ezt).

Fiam van de nem adtam volna az Alessiát amiatt hogy sok időt töltünk Magyarországon is és nincs ráírva a gyerekre hogy olasz és otthon én is kínosnak és kisebbséginek hallom. A fiamnak nemzetközi neve van, angol írásmóddal (pl David, Daniel, Christian, nem írom le, de ilyen típusú). Szóval van neki egy olyan beceneve mint a Danika, és azzal teljesen okék vagyunk otthon is. Szerencsére az apja megértette és elfogadta hogy nem akarok klasszikus olasz nevet adni.

Nem akarnék úgy kiabálni az otthoni játszótereken hogy Fráncsészkó/Dzsúlió/Dzsovánni/Dzsúlió/Rikárdó/Leonárdó gyere ide 😂

Van egy magyar ismerősöm akinek Alexia a lánya, már tini. Szerintem nagyon csúnya név bár én az Alexát Alexandrát se szeretem.

2021. febr. 7. 09:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Olaszul tök jól hangzik, magyarul erőltetett. Ne csesszetek ki szerencsétlen gyerekkel, hogy egész életében betűznie kelljen a keresztnevét mindenhol. Az Alexa tetszene. A feleséged nem magyar állampolgár, hogy az Izabella helyett is 'Izabel'-t akartok? Amúgy Bellának is lehet becézni, nem kell az Izához ragaszkodni.
2021. febr. 7. 10:19
 16/25 A kérdező kommentje:
A feleségem olasz:)Neki így tetszik,hogy Izabel,mármint egy L-lel,de úgy érzem,mostanában magyarban elég gyakori ez a név hogy Bella Izabella Iza Izabel...
2021. febr. 7. 10:57
 17/25 anonim ***** válasza:
87%
Hát ez érdekes. Olaszul Isabella. Egy olasznak sose tetszene az Izabel z-vel, mert Icábelnek ejtenék vagy Iddzábelnek (nyelvjárástól függően).
2021. febr. 7. 11:00
 18/25 anonim ***** válasza:
Eluveitie Alesia című dala jut róla eszembe, ami egy jó szám.
2021. febr. 7. 11:45
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a feleséged olasz, akkor kérvényezhetitek Alessia formában is.

Így fonetikusan, magyarul, “Alesszia”-ként leírva elég béna, de eredeti alakjában szép.

2021. febr. 7. 12:21
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az őszinte válaszokat!:)
2021. febr. 7. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!