Mit gondoltok az Alesszia névről?

Az ejjel nappal budapest sorozatban hallottam eloszor es akkor is tetszett. A szereplo
maga is szep ezert egy szep not tarsitok melle. Az en kislanyom is nemreg szuletett es en is egyedi hangzasu nevet adtam neki. Szerintem az o generaciojuk nem fog fennakadni ezeken tok megszokott lesz. Nemkulonben az alesszia egyaltalan nem ciganyos hangzasu... En majdnem orosz nevet adtam mert azok is irtora tetszenek pedig semmilyen orosz felmeno nincs a csaladban. 😅

Itt Olaszországban gyakori és nagyon tetszik. Én nem hallom beszédhibás Alexának, nekem ilyen szempontból a Vittoria szörnyű, mintha egy épp beszélni tanuló kisgyerek mondaná a Viktóriát. (De érdekes módon a Vittorio-nál nem érzem ezt).
Fiam van de nem adtam volna az Alessiát amiatt hogy sok időt töltünk Magyarországon is és nincs ráírva a gyerekre hogy olasz és otthon én is kínosnak és kisebbséginek hallom. A fiamnak nemzetközi neve van, angol írásmóddal (pl David, Daniel, Christian, nem írom le, de ilyen típusú). Szóval van neki egy olyan beceneve mint a Danika, és azzal teljesen okék vagyunk otthon is. Szerencsére az apja megértette és elfogadta hogy nem akarok klasszikus olasz nevet adni.
Nem akarnék úgy kiabálni az otthoni játszótereken hogy Fráncsészkó/Dzsúlió/Dzsovánni/Dzsúlió/Rikárdó/Leonárdó gyere ide 😂
Van egy magyar ismerősöm akinek Alexia a lánya, már tini. Szerintem nagyon csúnya név bár én az Alexát Alexandrát se szeretem.

Ha a feleséged olasz, akkor kérvényezhetitek Alessia formában is.
Így fonetikusan, magyarul, “Alesszia”-ként leírva elég béna, de eredeti alakjában szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!