Hány éves korban akartok gyereket vállalni?
31/40 KeyserSöze válasza:
Nem szeretem a politikát nem is foglalkozom vele, de én diploma nélkül is jó munkahelyen dolgozok közel a családhoz. Én elhiszem, hogy vannak nehéz helyzetben élők de nagyon sok ismerősöm sikeres diploma nélkül és nem éhbérért dolgozunk.
2021. febr. 1. 17:24
32/40 KeyserSöze válasza:
Szerintem a munka hiánya meg egy olcsó kifogás a fellelőség kibúvása alól. Én akartam dolgozni és dolgozok is egy fa*za helyen. Aki meg nem akar az nem is fog munkát találni.
2021. febr. 1. 17:27
Az a baj 31-es hogy te nem érted mit jelent az hogy a szülő nem tud elindítani egy ingatlannal az életben.
Tegyük fel hogy tényleg nem éhbért keress a gyerek, legyen nettó 300 ezer ami azért mert elég jó pénz vidéken pl, akkor ott kezdődik hogy ki kell venni egy albérletet ami legalább 80 ezer rezsivel együtt és lehet keveset mondtam, végül a nyomorult eszik iszik tisztálkodik, mondjuk tényleg egy nevetségesen kevés összeget minden létminimum dolgot megold 70 ezerből....
A szerencsétlen gyereknek marad 150 ezer a nem éhbér fizujából úgy hogy szétspórolta magát. Mire elég az a nyomorult 150 ezer megtakarítás is? 10 év alatt még egy panel se telene még vidéken sem!
Anyámék falujában egy félig összeomlott kutyalyuk is már 12 millió forintól indul!
Mi lesz itt később?
Van annyi felelősség emberben hogy vérbe verejtékbe nem kényszerít egy ártatlan életet!!!
2021. febr. 1. 17:35
34/40 KeyserSöze válasza:
Igen ez igaz. De aki tényleg családot akar és van párja meg egy kis pénzük akkor rengetek támogatás és pályázat van amit ki lehet használni. És csak Magyarországon divat a saját ház vagy lakás nagyon sok országban albérletben vannak és megélnek valahogy. És gondolom a fent említett példának van egy párja is aki szintén keres vagy legalább gyes, csed vagy legalább táppénzen van ami szintén 100 fölött van szóval abból mehet pl a létminimum. A lényeg, hogy személyes tapasztaltból tudom hogy meg lehet oldani úgy, hogy nem kell vízen meg záraz kenyéren élni ahhoz hogy családot alapíts, normális családot.
2021. febr. 1. 18:08
Kezdjük ott, hogy én a diplomámmal fogok kapni 150 ezret, sajnos az átlag nem keres 200 felett, diplomával sem. Szóval semmim sem maradna KeyserSöze. (eü.) A drága kurmány pedig csak a gazdagokat támogatja. Az egész csok és társait csak kb. azok vehetik igénybe. Mellesleg nem mindenki olyan szerencsés, hogy találjon egy megbízható hűséges párt időben, aki nem fél a családalapítástól, illetve megbízható. Miért nem jó az albérlet? Mert elviszi az egész fizetésemet, mellesleg sokszor a saját lakásra a törlesztés is annyi vagy olcsóbb. Szóval minek dobjam ki az ablakon a pénzt ugyan annyiért? A lakás/ház legalább egyszer az enyém lesz és ad egy kis biztonság érzetet. Albérletből bármikor mondhatják, hogy szevasz, gyerekeseknek meg ki sem adják. Na ezért nem jó az albérlet. Sok fiatal a létbizonytalanság miatt sem vállal gyereket. Persze a kurmány ezért is szomorú. Nincsenek kis biorabszolgák. Illetve gyerekkel kiszolgáltatottá tehetik az embereket, így akár a 400 túlórát is bevállalja, hogy ne veszítse el a munkáját, mert a gyereket etetni, ruházni stb. kell. Gyerek nélkül pedig mobilisabb vagy. Az eredeti kérdésre válaszolva: én sem szeretnék gyereket, de ha szeretnék sem tudnám bevállalni. 28/N
2021. febr. 2. 18:53
2021. febr. 3. 16:45
Én 27 évesen szerettem volna. 3 nappal a születésnapom előtt meg is érkezett.
2021. febr. 3. 21:17
2021. febr. 5. 08:07
2021. febr. 6. 17:36
O jaj de rossz a mostani vilag regen milyen jo volt a kommunizmusba
2021. márc. 10. 22:18
További kérdések: