Mennyi a reális gyerektartás?
Hát mondjuk 500-nál 2 gyerekre én 200-at mondanék.
Utólag számoltam, hogy pont ennyi is a %-os joggyakorlat.
Szerintem baromság, hogy már nem százalék van. Milliomos apuka akkor ad a gyereknek 30 ezret havonta? Kétlem.
Reálisabb, amit a 12-es írt. Egy gyerekre 100 ezer, 2 gyerekre 200 ezer, 3 gyerekre 250 ezer.
"Reálisabb, amit a 12-es írt"
Mármint, neked ez a szimpatikusabb?
Mert a reális ami korábban elhangzott, hogy bizony egy nem %-os elven megy.
A havi 3 milliót kereső apuka nem fogja a gyerekere leadni a fizetése 50%-át, viszont nem is 30 ezret fog adni.
A bíróság vizsgálja a család anyagi helyzetét, egy normális átlag családban nem fog lovaglást, meg toronyórát lánccal követelni a bíróság, de egy sok milliót kereső apukánál természtesen magasabb lesz a gyerektartás. De messze nem a fizetés 20-30-50%-a.
14: Mert szerencsére a társadalom nem tekinti valakinek az eltartásra jogosult gyerekét semmirekellő élősködőnek.
Ha állami gondozásba menne, havi 350-400 000 Ft-ot költene rá az állam.
17: igen! pont ezt írtam. Nyilván egy milliókat kereső apa gyermekénél más lesz a megélhetés költsége (parizer vs sonka), más lesz az oktatás költsége (állami tankönyv vs különóra), más lesz a szórakozás költsége (pár ezer forint egy mozira vs lovaglás).
De ez ettől még nem jelenti azt, hogy a gyerek után milliókat fog fizetni az apuka csak azért, mert havi 6 millió a bevétele, annak a 20-30%-a meg milyen szép összeg. Az átlag gyerek után 50-60 ezret fog ítélni a bíróság (ami lehet, hogy pont fedi a közbeszédben elterjedt 20%-ot) a milliomos palánta után 150-200-250 ezret, ami az apa bevételeinek lehet, hogy még 10%-át sem érik el.
"Ha állami gondozásba menne, havi 350-400 000 Ft-ot költene rá az állam."
Mármint, melyik állam? Mert ennek az összegnek a tördékét költi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!