Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a gyerek általában...

Igaz, hogy a gyerek általában az "erősebb" géneket örökli?

Figyelt kérdés

Ha van egy kék és barna szemű szülő, akkor nagy esély rá, hogy barna szemet örököl?

És szőke és barna haj esetén is?

Tudom, hogy butaság előre ezen rágódni, de kislányunk lesz és nagyon örülnék ha a férjem dús, sötétbarna haját örökölné.

Nekem sosem lehetett igazi dús, hosszú hajam, pedig mindig arra vágytam.

2021. febr. 1. 10:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ez a génektől függ. Neked is van egy génkészleted és a férjednek is, annak a teljesen random kombinációját kapja a gyerek.

Kaphat mindkettőtöktől gyenge sprőd hajat is, függetlenül a férjed szép hajától. Kaphat mindkét oldalról erős, dús hajat is. Teljesen véletlen és kiszámíthatatlan. A két génkészletből pedig az fog nála előjönni, ami azok közül dominánsabb allél. Tehát ha a férjed adott pl szép hajat, te pedig gyengét, de ez a gyenge gén dominánsabb valamiért, akkor is gyenge szálú haja lesz.

Persze szurkolok, hogy szép haja legyen, de ez teljesen kiszámíthatatlan.

2021. febr. 1. 11:47
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Ilyenkor megrémiszt, hogy az ilyen alap biológiai kérdésekkel kapcsolatban is mennyi a sötét folt és a misztikum az emberekben, amikor gyermeket vállalnak... Olvass el egy-két gimis bioszkönyvet...
2021. febr. 1. 11:53
 13/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy nem neveztem nevén a dolgokat. Az egyik válaszoló megtette. Erősebb alatt a domináns gént értettem. És mi úgy tanultuk, hogy a sötétebb színek azok. Vagy rosszul emlékeznék? sötét haj, sötét szem...Nem voltam benne biztos, ezért tettem fel a kérdést.
2021. febr. 1. 11:59
 14/19 anonim ***** válasza:
13 hát rég volt a biosz de ugye mikor parkosítottuk a melyik virág milyen színű lesz, akkor ott ugye nem volt mindegy, hogy AA, aa, Aa, aA kombinációk közül mit kellett összerakni. Úgy emlékszem az AA volt a piros hetes, az mindent vitt. De ez nem attól függ, hogy sötétebb e haj vagy a szem. Pl a tipikus svédek sem túl sötétek színre, nem terjedt ott el az “őslakosok” körében. De ha megnézel pár vegyes házasságot. A sógorom cigány not vett el. A no nem is olyan sötét ború, már ő is félvér. A kislányuk meg tok fekete. Máshol meg pont fordítva hófehér ború kék szemű cigány gyerekek futkosnak. Ez nem ilyen egyszerű, hogy sötét=domináns. Akkor nekem se lenne világos szemem. De én meg homozigota recessziv vagyok.
2021. febr. 1. 13:29
 15/19 A kérdező kommentje:

Nekem se ma volt a biosz. Azóta meg nem használtam és bevallom, akkor se szerettem.

Köszi a választ! Mindenesetre úgy tudtam azért van az oldal, hogy lehessen kérdezni.

2021. febr. 1. 14:32
 16/19 anonim ***** válasza:
Én kék szemű barna hajú vagyok, a gyerekek apja szőke, barna szemmel. A fiam és lányom is szőke, kék szemű. 🙂
2021. febr. 1. 22:07
 17/19 anonim ***** válasza:

Hát nálunk úgy van hogy:

Apuka: barna szem, fekete haj, kreol bőr (nem cigány mef mielőtt valaki írna..)

Én : fehér bor, barna haj, kék szem.

Fiunk : barna haj, barna szem, kreol bőr. Általában a barna mindent visz....

2021. febr. 1. 22:46
 18/19 anonim ***** válasza:
Sógornőmnek gyenge, vékony szálú haja van, bátyámnak szép dús, mint minden tesómnak a családomban, apukánktól örököltük. Ugyanakkor bátyáméknak 3 fiuk van, 1 lányunk, és naná, hogy pont a lányuk örökölte az anyja haját, a fiúk meg az apjukét. Szóval nem lehet előre tudni.
2021. febr. 15. 12:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Na milyen lett a pici lany?
2022. jan. 9. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!