Ez a génektől függ. Neked is van egy génkészleted és a férjednek is, annak a teljesen random kombinációját kapja a gyerek.
Kaphat mindkettőtöktől gyenge sprőd hajat is, függetlenül a férjed szép hajától. Kaphat mindkét oldalról erős, dús hajat is. Teljesen véletlen és kiszámíthatatlan. A két génkészletből pedig az fog nála előjönni, ami azok közül dominánsabb allél. Tehát ha a férjed adott pl szép hajat, te pedig gyengét, de ez a gyenge gén dominánsabb valamiért, akkor is gyenge szálú haja lesz.
Persze szurkolok, hogy szép haja legyen, de ez teljesen kiszámíthatatlan.
2021. febr. 1. 11:47
12/19 anonim válasza:
Ilyenkor megrémiszt, hogy az ilyen alap biológiai kérdésekkel kapcsolatban is mennyi a sötét folt és a misztikum az emberekben, amikor gyermeket vállalnak... Olvass el egy-két gimis bioszkönyvet...
2021. febr. 1. 11:53
13/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy nem neveztem nevén a dolgokat. Az egyik válaszoló megtette. Erősebb alatt a domináns gént értettem. És mi úgy tanultuk, hogy a sötétebb színek azok. Vagy rosszul emlékeznék? sötét haj, sötét szem...Nem voltam benne biztos, ezért tettem fel a kérdést.
2021. febr. 1. 11:59
14/19 anonim válasza:
13 hát rég volt a biosz de ugye mikor parkosítottuk a melyik virág milyen színű lesz, akkor ott ugye nem volt mindegy, hogy AA, aa, Aa, aA kombinációk közül mit kellett összerakni. Úgy emlékszem az AA volt a piros hetes, az mindent vitt. De ez nem attól függ, hogy sötétebb e haj vagy a szem. Pl a tipikus svédek sem túl sötétek színre, nem terjedt ott el az “őslakosok” körében. De ha megnézel pár vegyes házasságot. A sógorom cigány not vett el. A no nem is olyan sötét ború, már ő is félvér. A kislányuk meg tok fekete. Máshol meg pont fordítva hófehér ború kék szemű cigány gyerekek futkosnak. Ez nem ilyen egyszerű, hogy sötét=domináns. Akkor nekem se lenne világos szemem. De én meg homozigota recessziv vagyok.
2021. febr. 1. 13:29
15/19 A kérdező kommentje:
Nekem se ma volt a biosz. Azóta meg nem használtam és bevallom, akkor se szerettem.
Köszi a választ! Mindenesetre úgy tudtam azért van az oldal, hogy lehessen kérdezni.
2021. febr. 1. 14:32
16/19 anonim válasza:
Én kék szemű barna hajú vagyok, a gyerekek apja szőke, barna szemmel. A fiam és lányom is szőke, kék szemű. 🙂
2021. febr. 1. 22:07
17/19 anonim válasza:
Hát nálunk úgy van hogy:
Apuka: barna szem, fekete haj, kreol bőr (nem cigány mef mielőtt valaki írna..)
Én : fehér bor, barna haj, kék szem.
Fiunk : barna haj, barna szem, kreol bőr. Általában a barna mindent visz....
2021. febr. 1. 22:46
18/19 anonim válasza:
Sógornőmnek gyenge, vékony szálú haja van, bátyámnak szép dús, mint minden tesómnak a családomban, apukánktól örököltük. Ugyanakkor bátyáméknak 3 fiuk van, 1 lányunk, és naná, hogy pont a lányuk örökölte az anyja haját, a fiúk meg az apjukét. Szóval nem lehet előre tudni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!