Igaz, hogy a gyerek általában az "erősebb" géneket örökli?
Ha van egy kék és barna szemű szülő, akkor nagy esély rá, hogy barna szemet örököl?
És szőke és barna haj esetén is?
Tudom, hogy butaság előre ezen rágódni, de kislányunk lesz és nagyon örülnék ha a férjem dús, sötétbarna haját örökölné.
Nekem sosem lehetett igazi dús, hosszú hajam, pedig mindig arra vágytam.
Anyám barna hajú, szemű, apám világos barna hajú zöld szemű.
Én szőke haj, kék szem.
Apámnak a második házasságából 3 gyerek van. A felesége szintén barna hajú, barna szemű és az ősszes gyerek kiköpött én. Sokáig szivatták is apát, hogy nem-e én babáztam le, csak apáék nevelik... nálunk a sváb nagyanyai gén nagyon erős, mindegyikünk a nagymamára ütött.
Nálunk apu barna hajú, kék szemű
anyu szőke, zöld szemű
én világosbarna, zöld szemű
férjeméknél mindenki barna haj, barna szem
Nem is a színekkel van bajom, de én nagyon rossz hajat örököltem és szeretném ha a kislányomnak szép haja lenne
A haj mennyisége és minősége állítólag az apától jön.
Persze nem szentírás, de esélyes a jó hajszerkezet.
4-es ez jó, de még nem merem elbízni magam.
Én is apukámtól örököltem a kevés hajamat...bár anyunak se volt sok, talán 1 fokkal jobb.
Tudom, hogy nem múlik rajtam, ahogy azt is, hogy nem ez a legfontosabb dolog. Lényeg, hogy egészséges legyen.
Csak már szoktam képzelődni róla, hogy milyen lesz ha itt lesz velünk. Elgondolkoztam rajta, hogy majd fésülgetem és akkor ugrott be, hogy szegényem csak ne az én hajamat örökölje. Nekem is 8 évesen lett először lányos frizurám, mert alig volt pár szál pihés hajam. Bezzeg a férjem állandóan fodrászhoz jár, mert havonta 2-3 centit is képes nőni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!