Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a gyerek általában...

Igaz, hogy a gyerek általában az "erősebb" géneket örökli?

Figyelt kérdés

Ha van egy kék és barna szemű szülő, akkor nagy esély rá, hogy barna szemet örököl?

És szőke és barna haj esetén is?

Tudom, hogy butaság előre ezen rágódni, de kislányunk lesz és nagyon örülnék ha a férjem dús, sötétbarna haját örökölné.

Nekem sosem lehetett igazi dús, hosszú hajam, pedig mindig arra vágytam.

2021. febr. 1. 10:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Anyám barna hajú, szemű, apám világos barna hajú zöld szemű.

Én szőke haj, kék szem.

Apámnak a második házasságából 3 gyerek van. A felesége szintén barna hajú, barna szemű és az ősszes gyerek kiköpött én. Sokáig szivatták is apát, hogy nem-e én babáztam le, csak apáék nevelik... nálunk a sváb nagyanyai gén nagyon erős, mindegyikünk a nagymamára ütött.

2021. febr. 1. 10:51
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy "erösebb" gén. Vannak domináns meg recesszív gének, ezek esetében megvannak az öröklödési szabályok, de igazán nem lehet elöre megmondani, adott két embernek milyen lesz a gyereke, mert ök is hoztak egy csomó öröklött gént, ami nem látható, de örökíthetö.
2021. febr. 1. 10:51
 3/19 A kérdező kommentje:

Nálunk apu barna hajú, kék szemű

anyu szőke, zöld szemű

én világosbarna, zöld szemű

férjeméknél mindenki barna haj, barna szem

Nem is a színekkel van bajom, de én nagyon rossz hajat örököltem és szeretném ha a kislányomnak szép haja lenne

2021. febr. 1. 10:57
 4/19 anonim ***** válasza:

A haj mennyisége és minősége állítólag az apától jön.

[link]

Persze nem szentírás, de esélyes a jó hajszerkezet.

2021. febr. 1. 11:10
 5/19 anonim ***** válasza:
Én barna hajú vagyok,barna szemű és a családomban is mindenki. Férjem szőke, kék szemű, de az ő családjában csak az apja ilyen. És a gyerekünk őket örökölte :)
2021. febr. 1. 11:12
 6/19 A kérdező kommentje:

4-es ez jó, de még nem merem elbízni magam.

Én is apukámtól örököltem a kevés hajamat...bár anyunak se volt sok, talán 1 fokkal jobb.

2021. febr. 1. 11:17
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennél sokkal bonyolultabb. Nekem pl mind a két szülőm barna szemű nekem meg zöldes szürke. Egyesek szerint kék. De nagyon világos, világítós. Férjem szeme barna, a kisfiunké sötét szürke. Szóval még az se biztos, hogy ha világos színe lesz akkor kék, zöld vagy szürke lesz e.
2021. febr. 1. 11:17
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
6 ne bízd el magad. Kisfiam az en hajamat örökölte. Mind színre, mind allagra. Pedig a férjemnek gyönyörű göndör haja van. De az első házasságából született kislánya sem orokolte, úgyhogy egész biztosan nem domináns.
2021. febr. 1. 11:19
 9/19 anonim ***** válasza:
Semmi sem múlik rajtad, olyan lesz, amilyen...
2021. febr. 1. 11:19
 10/19 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem múlik rajtam, ahogy azt is, hogy nem ez a legfontosabb dolog. Lényeg, hogy egészséges legyen.

Csak már szoktam képzelődni róla, hogy milyen lesz ha itt lesz velünk. Elgondolkoztam rajta, hogy majd fésülgetem és akkor ugrott be, hogy szegényem csak ne az én hajamat örökölje. Nekem is 8 évesen lett először lányos frizurám, mert alig volt pár szál pihés hajam. Bezzeg a férjem állandóan fodrászhoz jár, mert havonta 2-3 centit is képes nőni neki.

2021. febr. 1. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!