Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyermek mennyi idős korában...

A gyermek mennyi idős korában kezdtél neki félretenni pénzt?

Figyelt kérdés
Én születésekor elkezdtem azonnal, mert én speciel semmit nem kaptam 18 évesen, és szerintem ez baromi rossz volt, diákhitelt kellett felvennem tanuláshoz, amit 10 évig fizettem vissza, jogsira valóra túlóráztam éjjel nappal idegileg kimerültem mire pénzem lett rá stb. Én nem akarom a gyerekem így járjon, szóval ahogy megszületett attól kezve teszek el neki, viszont havi 10e ft-ot tudok csak neki eltenni, 3 éves, mert nem rég vettünk házat és szinte most egyelőre ezt egy pénztemetőnek érzem, szóval sokat nem tudok eltenni neki, talán majd később még lehet tudok többet. Ti mikor kezdtétek és hogy, mennyit tesztek el a gyereketeknek?
2021. jan. 31. 17:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
10 sajnos itt barmit el tudok képzelni, de hat a cihába mégse varrhatom. Ha lenne rá mod hogy Bécsben számlát nyissak minden pénzem ott tartanám euróban légy nyugodt. De sajna kinti lakcím kel hozza.
2021. jan. 31. 23:14
 12/15 anonim ***** válasza:
67%
Mi az adókedvezmény összegét tesszük félre, már születése előttől. Ez 18 éves korára lesz kb. 3 millió ft, ha születik tesó is, akkor több is. De a férj szerint, ha rosszcsont lesz, akkor majd mi megyünk belőle egy három hónapos lazulós utazásra :D
2021. febr. 1. 09:24
 13/15 anonim ***** válasza:
35%
Komolyan, mi az összefüggés a babakötvény meg a nyugdíjpénztár között? Ha esetleg egy másik kormány megszüntetné a babakötvényt, a befizetett pénzt akkor is visszafizetik, max. a kedvezményeket nem adják meg.
2021. febr. 1. 17:23
 14/15 anonim ***** válasza:
49%
miért, a magánnyugdíjas befizetést visszafizették?!
2021. febr. 1. 19:35
 15/15 anonim ***** válasza:

A magánynyugdíjpánztárba azt a pénzt fizetted, amit normál esetben az államiba tettek volna. Amikor megszűnt, a hozamot kifizették (igen, én is kaptam), az ott felhalmozott pénzt pedig átvezették az állami nyugdíjpénztárba.

Mi a köze ehhez a babakötvénynek? Teljesen másként működik!

Az nem olyan pénz, amit normál esetben máshová fizetnél be!

2021. febr. 1. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!