Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyermek mennyi idős korában...

A gyermek mennyi idős korában kezdtél neki félretenni pénzt?

Figyelt kérdés
Én születésekor elkezdtem azonnal, mert én speciel semmit nem kaptam 18 évesen, és szerintem ez baromi rossz volt, diákhitelt kellett felvennem tanuláshoz, amit 10 évig fizettem vissza, jogsira valóra túlóráztam éjjel nappal idegileg kimerültem mire pénzem lett rá stb. Én nem akarom a gyerekem így járjon, szóval ahogy megszületett attól kezve teszek el neki, viszont havi 10e ft-ot tudok csak neki eltenni, 3 éves, mert nem rég vettünk házat és szinte most egyelőre ezt egy pénztemetőnek érzem, szóval sokat nem tudok eltenni neki, talán majd később még lehet tudok többet. Ti mikor kezdtétek és hogy, mennyit tesztek el a gyereketeknek?
2021. jan. 31. 17:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Születésétől fogva teszünk el neki, babakötvényen gyűjtjük, havi 10.000-ret. Meg a nagyszülők is utalnak rá. Egyik oldalról csak alkalmanként, másik oldalról havi 15 euró.

Mi is úgy vagyunk mind a ketten a férjemmel, hogy nulláról indultunk, még most sincs saját lakásunk, még pár év gyűjtés, utána hitel, amit majd szépen fizetünk életünk végéig. Nem akarom, hogy a gyerekem/gyerekeim is így induljanak majd, jobb esélyeket akarok biztosítani.

2021. jan. 31. 17:52
 2/15 anonim ***** válasza:
86%

Én nem teszek félre havonta kifejezetten a gyerek(ek)nek, hanem van egy megtakarítási számlánk, ha lesz elég önerőből, szeretnénk venni egy kisgarzont belőle, kiadni és majd a bérleti díjból törleszteni a hitelt. Ezt a lakást a gyerekek fogják megkapni, ha odaérnek, hogy saját lakás kell, kettéosztjuk és mehet nekik önerőnek.

Jó lenne kicsit gyorsabban gyűjteni, de most vettünk mi is házat, szóval egyelőre keveset tudunk félretenni, de igyekszünk, mert mi is a nulláról indultunk, és senkinek nem kívánom azt a rengeteg gyomorideget, stresszt, szenvedést, amivel eljutottunk oda 30 éves korukban, hogy családot alapíthassunk, pláne nem a saját gyerekeimnek.

Inkább ritkábban nyaralni, kisebb házban élünk, lassabban haladunk, de nekik legyen mivel elindulni.

2021. jan. 31. 18:02
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
Születése óta a családi pótlék megy Babakötvénybe.
2021. jan. 31. 18:31
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Négyen vannak,három egyetemista, egy gimnazista. Nem teszünk nekik félre. De: Megkapnak mindent. Kifizetjük a jogosítványt, egyetemre járnak. Államis helyeken vannak, tehát tandíjat nem fizetünk, minden egyebet, ami szükséges a tanulásukhoz (jegyzetek, könyvek labor eszközök, laptop stb.)megkapnak. Hiába egyetemisták, ruhát, cipőt, ételt, bérleteket stb. mi veszünk nekik. Ha valamit költenek napközben, mert megéheztek mondjuk, azt is kifizetjük nekik.

Így amit nyaranta diákmunkával keresnek, félre tudják tenni. A 3 egyetemistánk felvette a kamatmentes diákhitel pluszt, mondtuk nekik, fektessék állampapírba, a törlesztőrészleteket majd kifizetjük.

Egyébként nagy házunk van, nagyon könnyen kétgeneráciossá alakíthato. Ha igénylik, mert kicsit önállosodni szeretnének, ezt is megcsináljuk nekik. Hárman kényelmesen, négyen kicsit szűkösen elférnek.

Ha valamelyikük családot szeretne alapítani, elköltözne, akkor a megtakarított pénzünk valahányad részét (majd akkor kitaláljuk, hogy pontosan mennyit) meg fogja kapni önerőnek.

2021. jan. 31. 18:47
 5/15 A kérdező kommentje:

Ez így utolsó szintén jó, ha tudod nekik fizetni.

Én csak azért teszek el, mert mi van ha 15 év múlva úgy esik, hogy nem tudok neki ilyeneket fizetni.

Pl szüleim is míg gyerek voltam jól éltek, aztán mire 16 lettem legatyásodtak sajnos több dolog miatt, és nem tudtak támogatni. Én ezért teszek el amíg van, hogy hátha akkor nem lesz.

Ha akkor is lesz persze en is kifizetem neki ezeket és azon felül kapja majd meg.

2021. jan. 31. 18:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Mi akor, amikor kicsik voltak, nem tudtunk volna félretenni, azért is nem kezdtünk el konkrétan nekik gyűjteni.

Most egy olyan 10 éve állunk viszonylag jol, azota rakjuk a pénzt, leginkább rájuk gondolva. Persze, ha szükség van valamire a családban (pl. méregdrága, közel 1 millios vizsgálat), akkor azt kifizetjük belőle, de nem herdáljuk el a pénzt.

2021. jan. 31. 18:58
 7/15 anonim ***** válasza:
Havi 30.ezerrel 18 éves korára kb 6,5 milla jön össze, plusz a kamatok, szerintem nagyon érdemes, megalapozod a felnőttkorát.
2021. jan. 31. 20:14
 8/15 anonim ***** válasza:
Mi is baba kötvényt fizetünk. Illetve kötöttünk le pénzt is. Annak a kamatait is el fogjuk neki tenni másik befektetésbe, ha nem lesz rá Sos szükségünk. Ha mindig visszaforgatjuk a kamatokkal együtt akkor előbb-utóbb azért lesz belőle valamicske.
2021. jan. 31. 20:31
 9/15 anonim ***** válasza:
59%
Nekem még nincs gyerekem. Apukám akkor kezdett el félretenni nekem, amikor elvégeztem a főiskolát. Mert addig gyerektartást fizetett utánam. Megtanult kijönni a fizetése 50%-ából, így most hogy már nem vonnak tőle, félreteszi a maradékot, és pár évente ad egy nagyobb összeget (autóra, esküvőre, egy fél lakásra, stb.). Úgyhogy szerintem sosem késő elkezdeni. Bármikor jól tud jönni kortól függetlenül.
2021. jan. 31. 21:44
 10/15 anonim ***** válasza:
67%
mi is gondoltunk a babakötvényre, sőt még néha most is, de ti nem féltek, hogy úgy jártok vele mint a nyugdíjpénztárral, hogy egyszer csak volt-nincs, Engem ez tart vissza, pedig jó lenne, ha kamatozgatna kicsit, de így csak a "dunyhába" van a pénz
2021. jan. 31. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!