Miért baj, ha egy 5 éves fiúnak hátközépig érő haja van, amikor egy lánynak is lehet "fiús" haja?
Nem baj, csak el kell tudni viselni, hogy nagyon sokan lánynak nézik (és ezen nem kell felháborodni).
Ismerősöm is hosszúhajú volt. Mi, gyerekek, nem cikiztük miatta, de a felnőttek körében bolt pár kellemetlen pillanata. Pl. egy rangos táncversenyen meg akarták bírságolni a csapatunkat, amiért egy kislányt öltöztettünk fiúnak. Szegény tanár nem győzött magyarázkodni a zsűrinek, de azok nem hittek neki. Nagyon kínos volt. Vagy első áldozás alkalmából mindenki azon csodálkozott, hogy szegény kislányra miért adtak öltönyt. Hát mert fiú.
Szóval szerintem csak óvatosan a hosszú hajjal. Később, mikor érettebb az arca, akkor már nem lesz gond, de nagyon sok bántás érheti a copfos kisfiúkat (és nem feltétlenül csak a környezet hibájából)
Személyes tapasztalatom nincs, de szerintem nincs vele semmi baj, csak fel kell rá készülni, hogy rengeteg kellemetlenség érhet titeket, és nem azért mert a világ nem elfogadó, hanem mert a gyerekeknek olyan fino még az arcszerkezetük, hogy sokszor tényleg csak a haj alapján tud tájékozódni az ember a játszótéren, hogy ki fiú vagy lány.
Ha csak nem a kisfiú minden vágya a hosszú haj, én nem engedném ilyen hosszúra, mert ilyen kicsinek még teher a hosszú haj.
Fiús hajú lányoknál meginkább oka van, hogy olyan rövid (csavargatja, valami beleragadt és azért kellett levágni, zavarja stb.)
Kati te vagy az? Nagyon cuki a kisfiad, ne foglalkozz azzal ha beszólnak.
Ha meg nem te vagy, akkor se foglalkozz vele.
Ti dolgotok, nem fáj az senkinek. Viszont tényleg ne háborodj fel ha lánynak nézik. Majd idősebb korában nem fogják (vagy de).
A lányoknak lehet kicsinek is olyan rövid hajat vágatni amitöl még lánynak néz ki ,
De egy fiú kicsinek ne hordjon már hosszú hajat,ismertem ilyen anyukát az alsós fiának nem vágatja le a haját mert olyan jól néz ki így.anyuka szerint.
Nem gáz, csak fogadd el, hogy lánynak nézik :D
Nekem rövid hajam volt kislányként (úsztam), és rendszeresen a fiúöltözőbe akartak küldeni. Mondjuk nem érdekelt, rámutattam a fülemre, hogy "Héé, nem látod, hogy fülbevalóm van?" - aztán ennyi volt a reakcióm.
32 vagyok, és álmom egy vagány rövid frizura, de sajnos a párom nem díjazná :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!