Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan hogy egy...

Tényleg van olyan hogy egy szülő nem örül egy 2-es osztályzatok? Ezt meg is mondja a gyerekének?

Figyelt kérdés
Sokszor halottam olyat filmekben hogy egy szülő nem örül annak ha gyereke 2-est kap amit én sosem értettem hiszen a 2-es az jó jegy nem? A 2-es az nem bukás annak örülni kellene nem? Valóságban is létezik olyan hogy egy szülő azt mondja a gyerekének hogy a 2-es az nem jó? Több iskolába is jártam Gimi-be az az nem valami szakiskolákba mégis mindenki örült a 2-esnek.

2021. jan. 17. 17:03
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
25 Nem az a normális ha a gyereknek céljai vannak. Persze lehet előny de az átlag gyerek nem ilyen. Nem gondolkodik a jövő vagy ha igen akkor csak álmodozik. Nem felnőttekről beszélünk.
2021. jan. 17. 20:42
 32/41 A kérdező kommentje:
26-os ha az 1900-as évek elején élnénk azt mondanám hogy az a normális hogy focizik a gyerek szünetben de ez a 21. század. Persze lehet olyan gyerek akinek nem a mobilozás a legfőbb dolga szünetben de az átlag nem ez. Focizni a gyerek sok iskolában még ha akarna se tudna mert nincs iskola udvar vagy ha van is az kicsi és nem alkalmas focizásra. Kevés olyan iskolát láttam ahol rendes iskola udvar van vagy egyáltalán van pedig Budapesten élek és sok iskolát láttam általánost/Gimnáziumot. Ezen kívül 10-15 percesek a szünetek így focizni nincs is idő ha csak nem döntenek úgy hogy kihagynak egy órát de akkor mrg megvan rá az esély hogy ha olyan a tanár beír egy igazolatlant.
2021. jan. 17. 20:48
 33/41 anonim ***** válasza:
96%

A kettes még rosszabb mint az egyes, persze nem csesztek le érte otthon, csak én éreztem rosszul magam miatta. Vagy tudod az anyagot, vagy nem, a kettes olyan kegyelem dolog, illúzió. Nálam még a hármas sem számít jó jegynek középsuliban, általánosban meg pláne. Jutalom főleg nem jár érte.

Egyetemen persze voltak olyan tárgyak ahol örültem a kettesnek is, csak bénán nézett ki hogy pl. vizsgáztam 8 targyból, abból a többség 5ös lett, 1 négyes, meg 1 kettes. Ja, biztos én nem tanultam rá.

2021. jan. 17. 21:48
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen csak Commentkéhez van szerencsénk újra, aki szerint az a normális, ha a gyerek elküldi az anyjába a szüleit, anyuka meg ezért megsimogatja a kis buksiját. Attól a szülőtől meg, aki bármilyen ünnepre ruhát mer venni a gyermekének, el kell venni a gyereket, és egyéb okosságok...

Kedves kérdező! Hosszú volt a hétvége megint, igaz? Nyugi, holnap már mehetsz suliba, és gyűjtheted a ketteseket😉Azért remélem, már alszol, késő van.

2021. jan. 17. 23:43
 35/41 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem itt alapvetően 2 tábor van, akiknek nem fér össze az értékrendje.

Az első, akit 1-2-es osztályzatért is megjutalnaznak, az a normális, ha a képernyő előtt van a gyerek mindig, gáz a tanulás/tudás, elég a minimum.

És a második, akiknek rossz jegy az 1-2-es, szankciók is lehetnek miattuk, nemhogy dicséret, nem feltétlenül a képernyő előtt zajlik le az élet, érték a tudás (amit el nem lehet venni), cél a fejlődés, és nem érik be a minimummal. (Magamat ide sorolnám...)

Nálunk elég kemény büntetéseket vont maga után, ha okkal kaptunk rossz jegyet (1-2-eseket). Nem számított, ha csak felszereléshiány miatt vagy mert testnevelésen kivitelezhetetlen volt a feladat, vagy épp nem tudott rajzolni valaki. De ha amiatt kaptuk, mert nem tanultunk eleget, abból biztos, hogy tanultunk. (Nem testi vagy verbális fenyítésről van szó, hanem mondjuk nem lehetett elmenni moziba a család többi tagjával, stb.)

(Persze az meg megint egy másik eset, amikor valamilyen betegsége van a gyereknek, de ezt nem tapasztaltam elsőkézből, szóval erről bővebben nem tudok nyilatkozni.)

2021. jan. 18. 01:37
 36/41 A kérdező kommentje:
35-ös ez nem normális. Miféle szülő bünteti a gyerekét jegyekért? Jó ha például gyújtogat a gyerek és azért bünteti az rendben de hogy csak jegyeket ráadásul 2-esért is az elég durva. Egyébként persze jó az 5-ös de a 2-es is ugyanolyan jó hiszen egyik sem bukás így mind2-vel tovább lehet menni egyetemre ezért teljesen mind1 hogy 5-ös vagy 2-es. Azért pedig hol adnak egyest ha nincs a gyereknek felszerelése? Nem a gyerek hibája hogy a szülő nem pakolt be.
2021. jan. 18. 01:45
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj. Nem szeretnék vitatkozni (noha sajnos le szoktam állni...pl most), de a megnyilvánulásaid alapján vagy nagyon eltérő az értékrendünk, vagy trollkodsz, vagy túl fiatal vagy, nem tudom ezt most eldönteni.

A normális szülőnek nem jó jegyek a rossz jegyek. A büntetés pedig egy következmény (nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, mondjuk egy hétvége internet nélkül, persze ez nem ma történt, hanem néhány éve). Mert nem csináltam a dolgomat. Az iskolában a tanulás a dolgom.

Ha gyújtogatás történt volna, szerintem legalább egy évig nem mehettem volna sehova senkivel... Vagy ki tudja még mik, de mivel ilyesminek még csak a gondolata sem (volt) esélyes, így ennek a következményén nem is kellett gondolkodni.

(Mert nem árt hozzászokni, hogy az életben mindennek van következménye. Lehet, hogy jó, lehet, hogy rossz. Lehet, hogy kisebb, de lehet, hogy megváltoztatja az életedet. Nem tudhatod...)

Hát, tudod, az én testvérem egyik tanára a felszereléshiányra adott egyest, mert azt gondolta, hogy így nem tud semmit csinálni az óráján (tesi). De ezt én másik iskolákból is hallottam már, szóval létezik ilyen, nem egy helyen.

A szülőnek meg nem dolga, hogy bepakolja a gyerek cuccait, maximum alsó tagozatban segítsen be, vagy amikor kisebb pakolja be. De elég gáz szerintem, ha egy 11+ éves nem tudja elrakni a füzeteit meg a könyveit az elkövetkező napra.

Egyébként egy-egy rossz jegy után az én anyám azt mondta mindig, hogy akkor is szeretni fog, ha kukás leszek vagy éppen mosogató étteremben vagy mondjuk takarítónő. De én nem az akartam lenni, ezért tettem is érte.

(Még visszautalva reagálnék, hogy egy normál ovis gyereknek is legalább 15 percig oda kell tudnia figyelni egy dologra 6 éves korára. Amennyiben ez nincs meg, utána kell járni, hogy mi okozhatja a problémát...)

2021. jan. 18. 02:04
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Mi van Commentke megint leült az oldal, neked meg kell a pénz?
2021. jan. 18. 07:32
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

“de a 2-es is ugyanolyan jó hiszen egyik sem bukás így mind2-vel tovább lehet menni egyetemre ezért teljesen mind1 hogy 5-ös vagy 2-es.”

Az azèrt megvan neked, hogy 2-es érettségivel nem éred el a jogszabályi minimumot..ezért nem vesznek fel sehova, el sem jutsz addig hogy beiratkozz valahova és kibukjàl. De mèg a fizetôsnèl is van jogszabàlyi minimum. Akkor hogy lenne màr mindegy ?

2021. jan. 18. 08:27
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Kettesekkel egyetemre? Te normális vagy? Színötös érettségim volt 15 éve, ráadásul öt helyett 6 tantárggyal, és mikor pár éve újra felvételizni akartam, mégis neki kellett állnom egy hetedik tárgyból egy emeltszintű érettségit megcsinálni, különben nem lett volna elég a pontszámom. Kettesekkel a leggázabb büfészakokra sem lehet bejutni, nem ám olyan helyre, aminek értelme is van.Nem mintha az egyetem lehetne a kizárólagos cél, ha valaki egy szakképző után profi kétkezi munkás lesz, mondjuk ács, hentes, bútorasztalos, stb., azzal legalább olyan jól lehet keresni, és a legkevésbé sem nézem le ezeket a szakmákat. Ezekhez persze nem kell az ötös töriből vagy irodalomból, de ha a gyerek szar matekból, akkor nem fogja tudni elvégezni, és ha nem tanul nyelvet, akkor nemigen fog külföldön dolgozni négyszer annyiért, mint itthon. És persze ahhoz, hogy tényleg jó legyen a szakmában, ahhoz a szaktárgyakat pöpecül meg kell tanulni. Oda sem jó ám a kettes.
2021. jan. 18. 08:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!