Tényleg van olyan hogy egy szülő nem örül egy 2-es osztályzatok? Ezt meg is mondja a gyerekének?
A kettes még rosszabb mint az egyes, persze nem csesztek le érte otthon, csak én éreztem rosszul magam miatta. Vagy tudod az anyagot, vagy nem, a kettes olyan kegyelem dolog, illúzió. Nálam még a hármas sem számít jó jegynek középsuliban, általánosban meg pláne. Jutalom főleg nem jár érte.
Egyetemen persze voltak olyan tárgyak ahol örültem a kettesnek is, csak bénán nézett ki hogy pl. vizsgáztam 8 targyból, abból a többség 5ös lett, 1 négyes, meg 1 kettes. Ja, biztos én nem tanultam rá.
Szerintem egyszerűen csak Commentkéhez van szerencsénk újra, aki szerint az a normális, ha a gyerek elküldi az anyjába a szüleit, anyuka meg ezért megsimogatja a kis buksiját. Attól a szülőtől meg, aki bármilyen ünnepre ruhát mer venni a gyermekének, el kell venni a gyereket, és egyéb okosságok...
Kedves kérdező! Hosszú volt a hétvége megint, igaz? Nyugi, holnap már mehetsz suliba, és gyűjtheted a ketteseket😉Azért remélem, már alszol, késő van.
Szerintem itt alapvetően 2 tábor van, akiknek nem fér össze az értékrendje.
Az első, akit 1-2-es osztályzatért is megjutalnaznak, az a normális, ha a képernyő előtt van a gyerek mindig, gáz a tanulás/tudás, elég a minimum.
És a második, akiknek rossz jegy az 1-2-es, szankciók is lehetnek miattuk, nemhogy dicséret, nem feltétlenül a képernyő előtt zajlik le az élet, érték a tudás (amit el nem lehet venni), cél a fejlődés, és nem érik be a minimummal. (Magamat ide sorolnám...)
Nálunk elég kemény büntetéseket vont maga után, ha okkal kaptunk rossz jegyet (1-2-eseket). Nem számított, ha csak felszereléshiány miatt vagy mert testnevelésen kivitelezhetetlen volt a feladat, vagy épp nem tudott rajzolni valaki. De ha amiatt kaptuk, mert nem tanultunk eleget, abból biztos, hogy tanultunk. (Nem testi vagy verbális fenyítésről van szó, hanem mondjuk nem lehetett elmenni moziba a család többi tagjával, stb.)
(Persze az meg megint egy másik eset, amikor valamilyen betegsége van a gyereknek, de ezt nem tapasztaltam elsőkézből, szóval erről bővebben nem tudok nyilatkozni.)
Figyelj. Nem szeretnék vitatkozni (noha sajnos le szoktam állni...pl most), de a megnyilvánulásaid alapján vagy nagyon eltérő az értékrendünk, vagy trollkodsz, vagy túl fiatal vagy, nem tudom ezt most eldönteni.
A normális szülőnek nem jó jegyek a rossz jegyek. A büntetés pedig egy következmény (nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, mondjuk egy hétvége internet nélkül, persze ez nem ma történt, hanem néhány éve). Mert nem csináltam a dolgomat. Az iskolában a tanulás a dolgom.
Ha gyújtogatás történt volna, szerintem legalább egy évig nem mehettem volna sehova senkivel... Vagy ki tudja még mik, de mivel ilyesminek még csak a gondolata sem (volt) esélyes, így ennek a következményén nem is kellett gondolkodni.
(Mert nem árt hozzászokni, hogy az életben mindennek van következménye. Lehet, hogy jó, lehet, hogy rossz. Lehet, hogy kisebb, de lehet, hogy megváltoztatja az életedet. Nem tudhatod...)
Hát, tudod, az én testvérem egyik tanára a felszereléshiányra adott egyest, mert azt gondolta, hogy így nem tud semmit csinálni az óráján (tesi). De ezt én másik iskolákból is hallottam már, szóval létezik ilyen, nem egy helyen.
A szülőnek meg nem dolga, hogy bepakolja a gyerek cuccait, maximum alsó tagozatban segítsen be, vagy amikor kisebb pakolja be. De elég gáz szerintem, ha egy 11+ éves nem tudja elrakni a füzeteit meg a könyveit az elkövetkező napra.
Egyébként egy-egy rossz jegy után az én anyám azt mondta mindig, hogy akkor is szeretni fog, ha kukás leszek vagy éppen mosogató étteremben vagy mondjuk takarítónő. De én nem az akartam lenni, ezért tettem is érte.
(Még visszautalva reagálnék, hogy egy normál ovis gyereknek is legalább 15 percig oda kell tudnia figyelni egy dologra 6 éves korára. Amennyiben ez nincs meg, utána kell járni, hogy mi okozhatja a problémát...)
“de a 2-es is ugyanolyan jó hiszen egyik sem bukás így mind2-vel tovább lehet menni egyetemre ezért teljesen mind1 hogy 5-ös vagy 2-es.”
Az azèrt megvan neked, hogy 2-es érettségivel nem éred el a jogszabályi minimumot..ezért nem vesznek fel sehova, el sem jutsz addig hogy beiratkozz valahova és kibukjàl. De mèg a fizetôsnèl is van jogszabàlyi minimum. Akkor hogy lenne màr mindegy ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!