Elválnátok ha az apa semmit se foglalkozik a gyerekkel?
Ha most is egyedül neveled a gyereket, akkor mivel lenne jobb, ha elválnátok? Kíváncsiságból kérdezem, hogy a válástól milyen változásban reménykedsz, nem kötekedek. A kétheti láthatás is csak egy jog, nem kötelesség, szóval akkor sem garantálja semmi, hogy legalább akkor a gyerekkel foglalkozna.
Amúgy én a kapcsolatot mérlegelném, nem a gyerekkel való foglalkozását. Ha mi ketten jól kijövünk, harmonikus a kapcsolatunk, csak valamiért ő nehezen találja meg a közös hangot a gyerekkel, amitől sorozatos kudarcélménynek éli meg a vele való foglalkozást, akkor amellett, hogy eszembe nem jutna elválni, igyekeznék segíteni közös programokkal meg elfoglaltságokkal, hogy megtalálják a közös nevezőt. Ha velem sem nagyon foglalkozna, ha hazajön a munkából és egy szia, hogy vagy-ra sem futja, de elvár egy rakás mindent és még a gyerek se zaklassa, na akkor valószínűleg elválnék, de ennek a gyerekkel való kapcsolata csak a jéghegy csúcsa, nem a kiváltó oka lenne.
De kérdező, nehogy azt hidd hogy idegen férfiak majd égnek a vágytól hogy más gyerekével foglalkozhassanak...
Ha zavar hogy nem foglalkozik a gyerekkel az is fog, mikor elvaltok és nem is lesz ott es majd a gyerek is ott fog szomorkodni... Ha "csak" ennyi a probléma, akkor én meg inkább türelmes lennék. Vagy szorgalmaznam pl. hogy térjen vissza az előző munkahelyere, ami mellett ha jól értem nem volt ilyen fáradt.
“Hétköznap fáradt, hétvégén is vagy szerel vagy haverokkal van. 5 percet nem szán a gyerekére. ”
Itt a lènyeg. Az az apa aki igazàn akar a gyerekèvel lenni az vele is lesz , megoldja! Ezen a munkahely vàltàs mit segít? Hètvègèn is a haverokkal lóg, ès mièrt? Hàt pontosan azèrt mert arra idôt szàn mert akarja. Nem egy jó apa .
Hát nem hiszem, hogy az önbecsülés az egyetlen amit a dupla fizu ad.Azért mikor 1-2 hétre tök átlag dolgokat vesz az ember, aztán otthagy (mint mi ma) a boltban egy vásárlásra 42 ezret (és még így is van, ami majd jobban fogy és hétközben is vásárolni kell) akkor azért nem mindegy mennyiből kell/lehet gazdálkodni.
Viszont abban igaza van az előttem szólónak, ha a haverokra van energia, akkor azt a plusz energiát tessék inkább a családra fordítani.Én mondjuk azonnal nem mennék világgá, hanem többszörösen is beszélnék vele, újra és újra, hátha eljut az infó az agyáig.Vagy alkudnék, mert tény hogy neki is kell valahol feltöltődni, hogy havi egy haverozás oké, a többibe meg otthon a családdal töltődjön.
De biztos alapokon fekvő kapcsolat lehetett ez már a gyerek előtt is.Vagy nagyon kis fiatal az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!