Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6-7 év korkülönbség, tapasztal...

6-7 év korkülönbség, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy az a jó, ha ilyen 1-2 év a különbség a picik között, mert jobban együtt nőnek fel. De én nem hiszem, hogy elbírnék 2 vagy 3 pici gyerekkel. Én nem hiszem, hogy képes lennék rá. Ezért arra gondoltam, hogy az 1. után akkor jönne a 2., amikor már kicsit önállóbb, kb mikor suliba megy. Csak félek, hogy így sose lesznek jóba a tesók. Szeretném, ha kiskorba nem is, de később mindig számíthatnának egymásra, segítenék egymást, igazi testvérek lehetnének. De egyszerre egynél több babakorúra ovisra nem hiszem, hogy tudnék figyelni, vigyázni. Nekem jobb lenne, ha az első már nagyobb lenne. De ha ez így nagyon rossz lenne, ártana a testvériségnek, akkor kitalálok valami mást.
2021. jan. 10. 19:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A 3 évről meg azt olvastam, hogy az a legrosszabb, mert a pici el van küldve otthonról, megy oviba, anyu meg otthon babázik.

De persze ez sem szentírás.

Szerintem már nem is érdemes ezen agyalnom, mert minden korra van nega-pozi eset is, szóval ilyen alapon, ahogy a szülők már készen állnak.

Csak tényleg nem tudom. Elképzelem, hogy tesóval nő fel végig, örökre összenőnek stb, aztán látom magam előtt ismerősöm folyton veszekedős ikreit.

Aztán elképzelem hogyan segíti a kistesóját, aki több évvel kisebb, utána magam előtt látom, hogy féltékeny és szomorú, mert mást is szeretek, bármit is teszek, mindig ék lesz köztük.

Fogalmam sincs.

Azon kívül, hogy majd erősítem bennük a testvériség, család fontosságát, nem tudom mit tehetnék.

Első megoldásként arra jutottam, hogy ne legyen tesó, de magamból kiindulva nem bírnám ki, ha teljesen egyedül lenne az életben, mármint oké barátok, de az más. Vagyis itt is van, akinek a barátja jobb barát, mint a tesója, de na jó, most már tényleg belezavarodtam.

2021. jan. 10. 21:37
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
A gyermekeim között 5,5 (majdnem 6) év különbség van. Direkt így akartuk, és tényleg így a legjobb nekünk. Ha előről kezdhetném akkor sem csinálnám másképp. Hiába a korkülönbség nagyon jól elvannak együtt, de külön is, pedig a nemük sem egyezik.
2021. jan. 10. 21:54
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk talán azért nem volt gond a 3 év korkülönbségnél az oviba küldéssel, mert 1.5 éves kora óta bölcsis volt, megszokta, hogy ez az élet rendje, ráadásul a kicsi pont nyári szünet elején született, így volt bő 2 hónapunk együtt a szülés után az összes gyerekkel. De tényleg, éppen beszokó gyereknél lehet, hogy egész más lett volna.
2021. jan. 10. 22:18
 14/19 A kérdező kommentje:

Ja, nálunk úgy volt még kiskoromban, hogy mivel 2 év a korkül, anya otthon volt velem, addig tesóm sem ment sehova. Együtt mentünk. Csak én bölcsibe 1 évesen, tesóm oviba mindjárt.

Bennem összetört egy világ, mikor szétszakadtunk. Addig is ragaszkodó voltam, de utána mégjobban, a végén túl sok voltam a tesómnak, így kerülni kezdett. Én annál jobban kötődtem, minél jobban elutasított. Aztán rájött, ha biztosít róla, hogy ő mindig itt lesz, mindig számíthatok rá, sosem leszek egyedül az életben, akkor nem fogok olyan aggodalmasan a nyomában lenni. Így rendeződtünk:)

2021. jan. 10. 22:39
 15/19 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk 8,5 éves a fiunk, 4 hónapos a kislányunk. Nem akartam kis korkülönbséget (sőt sokáig 2. gyereket sem). Szerintem nem ezen múlik milyen testvérek lesznek, viszont mindkét gyerek megkapja azt a figyelmet kicsiként, amit én szeretnék nekik megadni. A fiam egyébként nagyon szereti a kicsit, remélem így is marad.
2021. jan. 11. 07:09
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen, #15, pont erre gondoltam! Hogy kicsiként mindegyik megkapja azt a figyelmet, amit kell. Persze később is foglalkozunk vele, de kicsiként az más.

Meg nem tudom, az valahogy fura nekem, hogy annyira várjuk már a babát. A terhesség nehéz, megszületik, még minsig nehéz, de mégis az egész csodálatos. Aztán éppen ennek a kellős közepébe, mikor 3-6-10 hónapos a várva vart babánk, aki még olyan pici, még mindig állandó felügyeletet igényel, erre újabb terhesség, ami megint nehéz, a tej is elmehet az első bébinek, nem tudod úgy felvenni terhesen az öledbe stb. Mire a tesó megvan, az első is még folyton figyelmet igényel 1-2 évesen. Ahelyett, hogy ezt az időszakot csak rá fordítanánk, megélnénk teljes egészében. Aztán ha kinövi ezt a korszakot, már nem annyira anyás, elvan egyedül, barátai vannak, minden más érdekesebb, mint a szülők, akkor nyugodtabban tudnék tesóról gondolkodni.

Szóval nem szeretném egybe letudni néhány év alatt mindent, hanem mindegyikkel minőségibben időt tölteni. Mivel a nagy másfajta figyelmet igényel többévesen, mint egy pár hónapos, így mindegyikkel jobban tudok lenni.

Valami ilyesmi.

2021. jan. 11. 11:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
15. vagyok. Nekünk nagyon jó így. Mindenki megkapja azt a figyelmet, amit igényel (a nagy ahogy írtad is, már önálló, barátai vannak, nem igényel minket non-stop). Arról nem beszélve, hogy a fiam miután már értelmes nagyfiú, így nincs féltékenység, megérti mi miért van, míg egy 1-2 éves pici csak azt látja, hogy nincs meg az a figyelem, törődés, ami addig járt neki. Biztosan van, akinek 2 kicsi mellett is megy minden flottul, minden tiszteletem az övék, de én nem vagyok ilyen és nem volt célom magamat sem kicsinálni. Na meg én nem testvért akartam elsősorban a nagynak, hanem magunknak még egy gyereket, szóval nem izgat egyáltalán a korkülönbség.
2021. jan. 11. 11:36
 18/19 anonim ***** válasza:

16 nem vitázni szeretnék, abszolút tiszteletben tartom a meglátásom, csak leirom, hogy én hogy láttam:

Azt éreztem, hogy ez a kisbabás kor a lényegtelenebb és az energiam meg az élmények inkább majd ovis-kisiskolas kortól számítanak majd inkább. Én alig vártam hogy végre lehessen velük igazán játszani együtt. Lehet hogy én belül magam is gyerek vagyok :D

Nekem ez a 2 éves korig tartó időszak inkább az amire úgyse emlékszik majd a gyerek, és ha addigra ott a tesó, arra se fog emlékezni hogy valaha csak rá irányult a figyelem.

Ez persze nem azt jelenti hogy ne szeretgettem volna szét őket :)

2021. jan. 11. 11:57
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

5 év van a hugommal köztünk. Szerintem sok. Sose játszottunk együtt. Kb csak veszekedtünk, verekedtünk. Most 6éve nem tudom mi van vele, nem is érdekel.

28l

2021. jan. 11. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!