Mit tegyek, ha a párom nem érti meg, hogy nem akarom azt, hogy ott legyen bent velem a szülésre?

Kompromisszum! Valóban nem attól lesz teljes értékű szülő hogy bent van vagy sem. De nem foszthatod meg ha ő szeretne ott lenni.
Férjem mindkét szülésnel bent volt. Jó volt hogy szorithatom a kezét és hogy masszirozott. Második gyereknél nem nagyon akartam hogy ott legyen de végül engedtem a kitolásnál kikuldtem viszont. Megertette kiment majd a köldökzsinor elvagasara bejött.
Lányunk születésénél influenza járvány volt egyszer foghatta a kezébe 2 percre majd jött a nővér és megmondta hogy menjen ki a folyosóra mert nem lehet itt. Elsirta magát hogy elveszem a kicsit tőle.
Fiunk tavaly született a korona idején. Szülésnel bent volt utána 3 nap múlva foghatta meg újra mikor mentünk haza. Azt mondta ezer évnek tűnt és őrült hogy a szülésnel ott lehetett végül.

Végülis csak azt felejtitek el, hogy a kérdező NEM SZERETNÉ hogy bent legyen a férje a szülésnél.
Nem túl releváns azoknak a válasza, akik szerették volna, hogy bent legyen a férjük a szülésnél.
Nem vagyunk egyformák, de illik mindenkinek a kérését tiszteletben tartani.
Az az apát is megértem, aki nem akar bent lenni, őt sem kell berángatni mindenféle mézes-mázos szöveggel, hogy milyen jó volt, amikor bent volt az apuka. Nem biztos, hogy másnak is jó lenne.
És valamennyire elvárható egy felnőtt embertől, hogy tisztában legyen a saját érzéseivel. Én sem szeretem ha masszirozgatnak, miközben fájdalmaim vannak, hüvelyi úton nem szülhettem, de én sem akartam volna senkit a szülöszobában az orvoson és a személyzeten kívül.

Igen, ott sokan elfelejtik hogy a kérdező nem szeretné.. ti meg, még néhánnyal együtt elfelejtitek, hogy most máshogy megy a szülés. Vagy bent van és látja a gyerekét. Vagy nincs bent és legjobb esetben is csak 3 naposan.. na meg ők is csak 3 nappal később fogják látni egymást.
Aztán ha valamiért bent kell maradni tovább, pl kicsit besárgult, akkor még később.

Nézd, ki kéne mondanod neki a pontos okát annak, hogy miért is nem szeretnéd. Mert az nem az, amit a kérdésben leírtál. Elcsépelt mondás, de igaz: a terhesség nem betegség.
Mert ha végre kimondanád, hogy miért is nem akarod, hogy így lásson, lehet megértené, és elfogadná.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!