Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a párom nem...

Mit tegyek, ha a párom nem érti meg, hogy nem akarom azt, hogy ott legyen bent velem a szülésre?

Figyelt kérdés
Nem akarom, hogy bent legyen, nem akarok apás szülést. Sose szerettem soha, ha valaki ott van mellettem, amikor beteg vagyok vagy valami bajom van. Elhiszem, hogy "rossz" neki, hogy a gyerekcsinálás neki csak 1 perc, nekem 9 hónap + szülés (ezért akar bejönni), de szerintem itt azt kellene nézni, hogy nekem mi a legjobb, hogy a legjobb. Attól, mert valaki nincs ott a szülőszobán, még ugyanúgy teljesértékű szülő lesz, nem lesz eltiltva tőle a gyerek.
2021. jan. 8. 08:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Kompromisszumos megoldás? Nálunk vajúdásnál bent volt de mikor már nagyon fájt + kitolásnál akkor kiment. Amikor megszületett mehetett vele és aranyóránál is bent volt.Nem látott olyan helyzetben amit nem akartam de mégis részese volt. Mind 2 gyerkőcnél így csináltuk.
2021. jan. 8. 09:09
 12/22 anonim ***** válasza:
49%
Alapesetben persze, a te szülésed, jogod van így dönteni. Most viszont nagyon alaposan átgondolnám a helyedben, hogy ezzel arra kárhoztatod a férjed, hogy minimum 3 napig ne lássa a saját gyerekét illetve ha bármi gond van (és ez nem ritka ám), akkor akár egy hétig sem. Most nincs folyosón várakozás, babamutatás, látogatás. Ebben a helyzetben önzőnek érzem ezt a hozzáállást, akkor is megharagszol érte.
2021. jan. 8. 09:10
 13/22 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem mivel a nő szív a terhességgel és a szüléssel legyen már joga eldönteni, hogy apás szülés legyen, vagy sem. Régen szóba sem jöhetett, hogy bent legyen az apa és akkor is megszülettek a babák. 3 napig nem láthatja a covid miatt, ez sem annyira borzasztó, hogy nem lát egy teljesen magatehetetlen újszülöttet, majd látja ha hazaviszitek. Kicsit túl van drámázva ez az egész.
2021. jan. 8. 10:13
 14/22 anonim ***** válasza:
42%

Kompromisszum! Valóban nem attól lesz teljes értékű szülő hogy bent van vagy sem. De nem foszthatod meg ha ő szeretne ott lenni.

Férjem mindkét szülésnel bent volt. Jó volt hogy szorithatom a kezét és hogy masszirozott. Második gyereknél nem nagyon akartam hogy ott legyen de végül engedtem a kitolásnál kikuldtem viszont. Megertette kiment majd a köldökzsinor elvagasara bejött.

Lányunk születésénél influenza járvány volt egyszer foghatta a kezébe 2 percre majd jött a nővér és megmondta hogy menjen ki a folyosóra mert nem lehet itt. Elsirta magát hogy elveszem a kicsit tőle.

Fiunk tavaly született a korona idején. Szülésnel bent volt utána 3 nap múlva foghatta meg újra mikor mentünk haza. Azt mondta ezer évnek tűnt és őrült hogy a szülésnel ott lehetett végül.

2021. jan. 8. 10:29
 15/22 anonim ***** válasza:
77%

Végülis csak azt felejtitek el, hogy a kérdező NEM SZERETNÉ hogy bent legyen a férje a szülésnél.

Nem túl releváns azoknak a válasza, akik szerették volna, hogy bent legyen a férjük a szülésnél.

Nem vagyunk egyformák, de illik mindenkinek a kérését tiszteletben tartani.

Az az apát is megértem, aki nem akar bent lenni, őt sem kell berángatni mindenféle mézes-mázos szöveggel, hogy milyen jó volt, amikor bent volt az apuka. Nem biztos, hogy másnak is jó lenne.

És valamennyire elvárható egy felnőtt embertől, hogy tisztában legyen a saját érzéseivel. Én sem szeretem ha masszirozgatnak, miközben fájdalmaim vannak, hüvelyi úton nem szülhettem, de én sem akartam volna senkit a szülöszobában az orvoson és a személyzeten kívül.

2021. jan. 8. 10:37
 16/22 anonim ***** válasza:
81%
Várakozzon odakint, és aranyórára mehessen be. Ezt a megoldást milyennek találod?
2021. jan. 8. 10:48
 17/22 anonim ***** válasza:
41%

Igen, ott sokan elfelejtik hogy a kérdező nem szeretné.. ti meg, még néhánnyal együtt elfelejtitek, hogy most máshogy megy a szülés. Vagy bent van és látja a gyerekét. Vagy nincs bent és legjobb esetben is csak 3 naposan.. na meg ők is csak 3 nappal később fogják látni egymást.

Aztán ha valamiért bent kell maradni tovább, pl kicsit besárgult, akkor még később.

2021. jan. 8. 10:56
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, teljesen rossz a példád. Mert az autós példában senki nem kerül intim, kiszolgáltatott helyzetbe. Itt most az apa joga, hogy részese lehessen a gyermeke életének egy meghatározó pillanatának, ÜTKÖZIK az anya jogával, ami a saját teste feletti önrendelkezési jog, egyúttal alkotmányos jog. Itt nincs más megoldás, mint a másikra odafigyelve megbeszélni, és vagy ő elfogadja, hogy te nem szeretnéd, hogy bent legyen, vagy sikerül valamilyen kompromisszumos megoldást találni, amiket itt többen írtak, pl. a vajúdás elején bent van + az arany órában. Vagy csak az arany órában, és az ő kezébe adják először. Érvelj azzal, hogy nem tenne jót a kapcsolatotoknak, ha ő kierőszakolja, hogy elejétől végig bent lehessen, te pedig közben kellemetlenül érzed magad, mert ezzel a te szülésélményedet veszi el. Vagy azt is megbeszélhetitek, hogy bekísér, és te bármikor úgy érzed, hogy mostantól egyedül szeretnéd csinálni, szólsz neki és vita nélkül kimegy. Még az is lehet, hogy jól fog esni a támogatása, és végig akarod majd, hogy bent legyen, de ha ő nem hajlandó semmilyen kompromisszumra, akkor neked lesz rossz és a te jogaidat csorbítja.
2021. jan. 8. 11:13
 19/22 anonim ***** válasza:
39%

Nézd, ki kéne mondanod neki a pontos okát annak, hogy miért is nem szeretnéd. Mert az nem az, amit a kérdésben leírtál. Elcsépelt mondás, de igaz: a terhesség nem betegség.

Mert ha végre kimondanád, hogy miért is nem akarod, hogy így lásson, lehet megértené, és elfogadná.

2021. jan. 8. 12:06
 20/22 anonim ***** válasza:
35%
Én ennek az ellenkezője vagyok, én attól félek, hogy nem lehet bent a legelejétől a végéig a férjem és ez már most stresszel. De ettől függetlenül nagyon is egyetértek a kérdezővel. A hideg is kiráz ha olyat kell csinálnom, amit én nem akarok. Ez erőszak. A saját férje meg ne akarjon már ilyen kiszolgáltatott helyzetben erőszakot alkamzani a feleségén. Tudom hogy neki is joga van látni a gyerekét de élve ezen jogával inkább lelki károkat okozna a feleségében? Gondoljatok már bele mit írtok. Én pl azt fogom megtiltani mindenkinek (kivéve a férjemnek) hogy bejöjjenek látogatni. Már ha addig egyáltalán lehetne látogatni, de nem hiszem. Sőt utána kb egy hónapig sem szeretnék látni senkit. Nem érdekel a sértődés. Aki ezt nem érti meg és ellenkezik az színtiszta erőszak.
2021. jan. 8. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!