Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy irtsuk ki a bélférget,...

Hogy irtsuk ki a bélférget, hogy ne jöjjön újra?

Figyelt kérdés

Kisfiam most kezdte a bölcsit, 2,5 éves. Már 2x volt cérnagilisztája, kb. 1 éves volt, akkor még volt kutyusunk.

Most újra elkapta valahonnan. Fogalmam sincs, hogy kitől. Lekezelem vermox-szal, magunkat is, kimosom az ágyneműt, alsóneműt, törölközőket. Tavaszi nagytakarítás szintűt csinálok.

Már kínos az orvosnak telefonálni, hogy újra gilisztás a gyerek.

A családban jelezve lett, de kétlem, hogy mindenki lekezeli magát. Így teljesen tanácstalan vagyok.

Ki lehet irtani egyáltalán ezeket a kis dögöket? Ma már én is találtam. Most tervezzük a kistesót, és már előre szólt a doki, hogy terhesség alatt nem szedhető a gyógyszer. Szóval bármilyen hatékony tanácsnak nagyon örülnék.

Semmilyen állatunk nincs, tiszták vagunk, szóval tanácstalan vagyok.

2021. jan. 3. 20:01
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
A fokhagymát nem bírják
2021. jan. 3. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
Fokhagyma, pálinkafélék.
2021. jan. 3. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vermoxot hogy használjátok? A két ismétlést megcsináljátok? A petékre nem hat a szer, ha csak egyszer kezeled, akkor a petékből hamarosan kikel az új generáció.
2021. jan. 3. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2 hetente fertőtlenítettem minden játékot ,60fokos fertőtlenítős mosás,vasalás gyógyszer és rengeteg fokhagymás étel.
2021. jan. 3. 20:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Úgy szedtük, ahogy orvos mondta. Napi 1 szem 3 napig, majd 1 hét múlva ugyanígy.
2021. jan. 3. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Először napi egy szem két napig, az első szemre egy héttel ismét napi egy szem két napig, és a második adag első szeméhez képest két hétre megint napi egy szem két napig.

Ahogy nektek modnta az orvos, úgy is elfogy a hat szem, csak feleslegesen. Ez így kiírtja a kukacokat, de persze az újra fertőzéstől nem véd.

2021. jan. 3. 21:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Szèkeles utàn fertőtlenìtős kèzzel mossatok kezet, köröm alatt is!
2021. jan. 3. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!