Adnátok ezt a nevet gyereketeknek ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Az utcában, ahol lakunk van egy kislány, akit ugyanúgy hívnak, mint az én lányomat. 1 hónappal kisebb a lányomnál. Nagy valószínűséggel ugyanoda fognak oviba és suliba is járni. Ennek a kislánynak lesz egy öccse, akinek ugyanazt a nevet választották, amit mi is, ha fiunk lesz. Én 10 hetes terhes vagyok, még nem tudjuk a nemét, de csak ez a fiúnév tetszik nekünk, nem lenne túl furcsa ez az egész, hogy ugyanúgy hívják a gyerekeinket? Rokoni kapcsolat nincs, de a 2 kicsi szeret együtt játszani.2021. jan. 2. 09:01
11/17 anonim válasza:
Kit érdekel ki milyen nevet ad a gyerekének? Nehogymár azért ne adjam amit szeretnék,mert ő is. Ne foglalkozz vele,nem furcsa egyáltalán. Engem Briginek hívnak, a baráti társaságomban 5 lány van,mindet így hívják. Ez már érdekesebb de senkit nem érdekel
12/17 anonim válasza:
jó, most adsz neki másik nevet, aztán két év múlva elvesztitek a munkátokat, egy új városban kaptok újat, és az új utcában meg pont az lesz a szomszédkölyök neve, mint amire módosítottatok. kevés képlékenyebb dolog van, mint a szomszédod neve.
13/17 anonim válasza:
Van kétezer fiúnév, nem lehettek annyira valogatosak, hogy még egyet ne talalnatok.
15/17 anonim válasza:
Hat ha mondjuk Benett vagy Zoe a nev, akkor nem furcsa, szerintem minden utcaba van 2 legalabb 😂🤷♀️
Ha valami ritkabb, akkor eleg gaz
16/17 anonim válasza:
Szerintem nem baj, engem nem érdekelne. Mondjuk pl lehet,hogy így viccesen konstatálnám, hogy a szomszédéknak (vagy kiknek) is milyen jó ízlésük van nevek megválasztásának terén. :) Tehát én pl biztos nem változtatnék senki kedvéért, és senki miatt. Pláne ha már pl évekkel előre megvan, hogy mik lennének a gyerekeim nevei.
17/17 anonim válasza:
*amúgy szal ha nektek is ugyanaz tetszik;nembaj, adjátok azt.
De most szal azok mindegyek, hogy
-csak tied, vagy pároddal együtt közös névötlet; elég, ha csak egyikőtök ragaszkodik hozzá szerintem; max a ha pároddal nem lenne egyetértés; akkor menne az második keresztnévnek, ami már mondjuk teneked már több mint 10 éve megvan névötlet
-meg az is mindegy; hogy megvolt -e már a szomszéd kisfiú; amikor ti rájöttetek,h ogy nektek is ugyanaz a név tetszik.
Tehát szerintem ezek most lényegtelenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!