Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jár 3 év "munka szünet"...

Miért jár 3 év "munka szünet" egy gyermek után? Ez rengeteg idő, mégsem vagyunk jobbak mint más európai társaink egy készségben sem!

Figyelt kérdés
Tudom, hogy jót tesz a gyermeknek ha az anyukájával van. DE más országokban ez nem így van. A magyar gyerekek mennyivel kötődnek jobban a szüleikhez hogy otthon vannak velük, hálásabbak később? Okosabbak, ügyesebbek? Rátermettebbek az életre mint más európai társaik? Nem úgy tűnik.
2010. aug. 13. 08:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
61%
Egyetértek a kérdezővel, csak sajnos bölcsihiány van, és a bölcsikben képzett gondozóhiány, mondjuk ez is különbség az országok között, de én megértem, én sem nagyon bírom az otthonülést, fiam 1,5 éves korától visszamegyek dolgozni,és nem csak az anyagiak miatt.A lányommal annó 6 hónapos koráig tudtam otthon maradni, és nagyon kötődik még most is...
2010. aug. 13. 13:49
 22/27 anonim ***** válasza:
Mondjuk az tény, hogy munkaerő piaci szempontból nagyon sok, ha valaki mondjuk szül két gyereket és 6 évre kiesik a munkából. Főleg a mai világban, amikor 1-2 év alatt is rengeteg dolog változik. A legtöbb szülő az otthon töltött évek alatt nem foglalkozik a munkával (hiszen nem kényszeríti rá senki, se ideje, se kedve nincs hozzá), aztán amikor a második gyerek is oviba megy, akkor egy 6 éves lemaradást kéne behoznia igen hamar. Már ha vissza mehet a régi helyére. Új helyen meg nem épp a legjobb ajánlás, hogy 6 éve nem dolgoztam. A munkaadók a friss, vagy frissen tartott tudást díjazzák.
2010. aug. 13. 13:50
 23/27 anonim ***** válasza:
61%
Önmagunk szempontjából is sok. Nekem nehéz volt visszazökkenni, pedig szerettem dolgozni. Más életritmus, már rendszer, több teher. Szerintem is sok a 3 év, nem beszélve arról, ha sorban jönnek a gyerkőcök.
2010. aug. 13. 14:32
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

Külföldön, ha jártál vagy él kint ismerősöd, tudhatod, hogy olyan nincs, hogy nincs hely a bölcsiben, illetve a bölcsődék színvonala a mieinkkel összehasonlíthatatlan. Én itthon vagyok a fiammal, 2 éves lesz, esélyem nincs dolgozni menni, a mi falunkban nincs bölcsi, nem is terveznek, a mellettünk lévő településeken nem veszik fel a mieinket, mert túljelentkezés van, azt mondták szó szerint, hogy menjek reklamálni az önkormányzathoz...Magánbölcsi 70000ft/hóért, akkor minek dolgozzak??? Hordjam Pestre, a benzin + a magyarországi közlekedés a vicc határát súrolja.

Nem kellenne az anyukáknak 3 évet itthon lenni, ha az országunk megfelelő körülményeket biztosítana a gyerekek elhelyezésére, mint ahogy írtad is, lásd más országok....

szerinted normális dolog, hogy csak annak a gyereke jut be a közeli böcsibe, akinek protekciója van, vagy borítékokat csúsztatgat??

na igen, Magyarország én így szeretlek!!!!

szánalmas, és ez csak egy dolog a sokból, ami ebben az országban szarul működik

2010. aug. 13. 15:01
 25/27 anonim ***** válasza:
47%

Kedves Kérdező, bocsi az OFF-ért, DE

Bakker, mennyi unatkozó, flusztált anya van itt! Vegyétek már észre, hogy a kérdező nem bántott senkit, egy objektív kérdést tett fel, miért nem lehet erre OBJEKTÍVEN válaszolni. Tudjátok, mit jelent az, hogy OBJEKTÍV? Nem hiszem, akkor nem szidnátok itt egymást halomra.

2010. aug. 13. 15:46
 26/27 anonim ***** válasza:

Azért azt ne felejtsük el, hogy külföldön (nyugaton) is sokat kell fizetni a bölcsiért és sokszor az egyik szülő keresete egy az egyben rámegy a kicsi elhelyezésére. De ez még mindig kisebb veszteség, mint ha nem menne vissza dolgozni az anyuka, mert sok év kiesés után már esélye sem lenne állást találni, hiába jár akkor már állami oviba, iskolába a gyerek. Szóval hosszú távon megéri fizetni arra az első egy-két évre.

Szerintem ezért is virágzik pl. az au-pair bizisz, mert így kb. heti 50 fontért lehet pl. kelet-európai lányt találni, aki koszt-kvártéllyal együtt sem kerül többe havi 4-500 fontnál, ami kb. egy heti kereset Angliában. Szóval jóval olcsóbb mint az állami bölcsi + ugye a komplett háztartást is ellátja.

A másik, hogy sok anyuka otthon marad ám külföldön is, vállalva hogy nem kap semmilyen állami juttatást. Viszont ezekben a családokban az apa keresetéből szépen meg tudnak élni. Ez Magyarországon is működik, ismeretségi körömben is van nem egy olyan gazdag üzletember, aki lazán eltartja a nejét + 3-4 gyereket, náluk nem is merül fel ez a kérdés. Csak ezt itthon az átlag nem teheti meg, kint pedig talán igen, de ezt tényleg nem tudom.

2010. aug. 13. 22:03
 27/27 anonim ***** válasza:

Na igen, ahol rövid ideig lehet otthon maradni, ott két lehetőség van. Vagy azt mondja az anyuka, hogy oké, akkor vissza megyek dolgozni 6 hét/fél év/stb. után, mert szükségem van a munkahelyemre. Vagy azt mondja, hogy "nekem kevés ez az idő, ennél többet szeretnék otthon maradni" és otthon marad tovább, de akkor nincs többet munkahelye, és merőben kérdéses, hogy több év kihagyás után talál-e valamit, ami meg is felel neki. Én ezt nem bírnám, még akkor sem ha lenne (olyan) férjem (aki ezt finanszírozni tudja). Ezzel teljes egészében ki lennék szolgáltatva, feladnám az önállóságomat.

Különben, bár nekem nagyon jól jött több okból is, hogy két évet itthon lehettem a fiammal, de mégis azt mondom, hogy a mostani gazdasági helyzetben luxus 2-3 éven át fizetni egy munkaképes személynek azért, hogy otthon legyen. Csak persze itt nem ez az egyetlen gond, hiszen a gyerekek elhelyezését is biztosítani kéne, meg munkahely sem ártana elegendő.

2010. aug. 13. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!