Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jár 3 év "munka szünet"...

Miért jár 3 év "munka szünet" egy gyermek után? Ez rengeteg idő, mégsem vagyunk jobbak mint más európai társaink egy készségben sem!

Figyelt kérdés
Tudom, hogy jót tesz a gyermeknek ha az anyukájával van. DE más országokban ez nem így van. A magyar gyerekek mennyivel kötődnek jobban a szüleikhez hogy otthon vannak velük, hálásabbak később? Okosabbak, ügyesebbek? Rátermettebbek az életre mint más európai társaik? Nem úgy tűnik.
2010. aug. 13. 08:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
59%

Mert nincs családbarát munkahely, nincs bölcsöde, és az ovi alsó korhatára 3év....

Elhiheted szivesen osztódnék és mennék vissza korábban dolgozni, csak az a bibi, hogy a gyereket nem tudom addig hová rakni:(

2010. aug. 13. 08:25
 2/27 anonim ***** válasza:
27%

Teljesen egyetértek veled. Dolgoztam külföldön, és én úgy tapasztaltam, hogy az ottani gyerekek sokkal önállóbak, talpraesettebbek, nyitottabbak a dolgokra. Semmi hátrányuk nem származik belőle, hogy pár hétig volt csak otthon velük az anyukájuk.

Ez a 3 év nálunk inkább az anyukák lelkének tesz jót. Aztán persze csodálkoznak, ha a munkáltató nem várja vissza őket tárt karokkal...

2010. aug. 13. 08:27
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan, te is tudod, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy mi többet érdemelnénk. Amikor kitalálták a 3 év gyes-t, akkor ezzel akarták enyhíteni a munkanélküliséget. Úgy voltak vele, hogy aki szül egy gyereket, azzal három évig nincs gond, nem kell foglalkoztatni.

És mivel ez elég hosszú ideig így volt, a rendszerváltás után is így maradt, egyszerűen megszokták az emberek, és nem lehet ezen egyik napról a másikra változtatni. Már azon hányan kiakadtak, hogy a gyes-t három évről két évre csökkentették. Mondjuk ennek többek közt az is az oka, hogy amikor még 3 évig lehetett otthon maradni, akkor sem jutott elég bölcsödei hely azoknak, akik két év után visszamentek volna. De nem csak ez miatt volt felzúdulás, ez csak az egyik ok volt.

2010. aug. 13. 08:28
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyes (25.000)-nél olcsóbban nem lehet ezt megúszni az államnak. A bölcsik fenntartása sokkal többe kerül és kozmetikázza a munkanélküliségi adatokat is...
2010. aug. 13. 08:31
 5/27 A kérdező kommentje:
Ez a baj, hogy megszokták. Olyan mélyen beleivódott ez mindenkibe, hogy el is várja a társadalom a nőtől hogy legyen otthon. Rossz anyának bélyegzik azt aki másra vágyik.
2010. aug. 13. 08:33
 6/27 anonim ***** válasza:
57%

Ez egy hülye kérdés!!!!! Nem értelek, miért akarsz vitázni már reggel 8-kor. Ha egy anya dolgozni akar vissza mehet, a gyereket bölcsibe adja, Ő meg megy a melóba.

Nem hinném, hogy a magyar gyerekek rosszabbak lenének a európai társaiknál. Ott is vannak kirívó esetek és itt is, de ez nem feltétlenül a 3 év hibája. Én boldog anyuka vagyok, és örülök, hogy a fiam mellett lehetek, és végre embernek érezhetem magam, nem pedig robotnak. Jó látni az első szavakat és a fejlődést. Sőt, lesz tesó is, így elvileg 5-6 évig itthon leszek:-P

Egyébként a magyar gyerekek nagy részével nincsen gond, és igen, "okosabbak" mint más ország gyerekei(ez viszont az erős követelménynek köszönhető). Általában a magyar diplomás fiatalokat mindenhol tárt karokkal várják(így hallottam),mert jól képzettek.

Ha Te nem szeretsz itt élni és nem akarsz 3 évig itthon lenni, nyugodtan próbálkozz külföldön, ott úgy is kolbászból van a kerítés(legalábbis sokan ezt hiszik).

2010. aug. 13. 08:33
 7/27 A kérdező kommentje:
Elég agresszívnek tűnsz már így reggel 8-kor. Talán neked ment agyadra az otthon lét.
2010. aug. 13. 08:35
 8/27 anonim ***** válasza:
66%
Ki a francra hagyjam a gyerekemet, ha visszamegyek dolgozni???Rakjam ki a kutyáknak? Bölcsödébe nincs hely..mégis hogy van jogod ítélkezni mindenki felett?
2010. aug. 13. 09:10
 9/27 anonim ***** válasza:
63%
Jahm és más társadalmakban nem ilyen szr a fizetés..maj megszülök és megyek is vissza a kórházból dolgozni a kedvedért, oksi?:o MIért nem költözöl külföldre, ahol okosabbak a kölykök?
2010. aug. 13. 09:11
 10/27 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is sok a 3 év, a saját bőrömön tapasztalom - munka szempontjából. A másik oldalról pedig nagyon kevés - jó lenne, ha úgy lehetnék itthon velük jó sokáig, hogy se főzni, se takarítani, se pakolni nem kell, csak játszani. Nehéz ügy, akárhonnan nézem.:)
2010. aug. 13. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!