Miért jár 3 év "munka szünet" egy gyermek után? Ez rengeteg idő, mégsem vagyunk jobbak mint más európai társaink egy készségben sem!
Mi lennénk Magyarországon a középosztály.Aktív keresők, munka korúak,gyermeket nevelő családok.
Hogy én személy szerin dolgozni járjak annak a következő feltételeinek kellene meglennie.
-két kocsit fenntartani,hogy mobilisabb legyek a munka és az otthon között(falun lakom,városban dolgozom)
-futárcégtől kaját rendelni,hogy együnk.
-állami bölcsibe benyomni,a gyereket,vagy ha nem akkor fizetősbe.
-Manci néninek fizetni,hogy hozza vigye a gyerkőcöket oviból,suliból,vagy ha betegek felügyeljen rájuk.
-Azt is el tudnám képzelni,hogy Manci néni plusz pénzért havi 1x nagytakarítást csinál,vagy beülteti virágokkal a kiskertet.
Ha mi ezt finanszírozni tudnánk a keresetünkből,akkor még a gazdaságunk is fellendülne,mert a Manci nénik,sem segélyen,rokkant nyugdíjon,közgyógyon stb..,tengődnének.
A gyerekek szempontjából meg semmivel nem jobb szerintem.Persze látjuk az első lépését,meg szavát,de hát ha bölcsibe jár akkor kimaradunk ebből?Sosem hozzuk onnan haza?!
Szerintem is nyitottabb,barátságosabb,alkalmazkodóbb ember lesz a gyerekből,ha egész kiskorától közösségbe jár,nem csak az anyja szoknyája szélét fogja.
A gyes,gyed rendszere egy munkanélküliséget csökkentő eszköz,nem más.
Egyébként közalkalmazott vagyok,pótlékokkal havi 90 ezer-ért.Az első gyermekemmel 2 éves kora óta dolgoztam,rá a nagyik vigyáztak.Most a kisebbel telt le a gyes,és nincsenek rá meg a feltételek,hogy dolgozzam.Ennyit a rendszerről...
Van gyereked kedves kérdező? Vagy csak egyszerűen élvezed hogy ez egy vitás kérdés?
Szerintem minden szülő szeretne minél több időt tölteni a gyerekével. Küldöldön nagyon sok anya megteheti hogy abszolút nem megy vissza dolgozni, hanem otthon marad a gyerekekkel, és az apa keresetéből élnek.(valószínű ez nem a magyar "vendégmunkásokra" vonatkozik)
És én nem azért vagyok a lányommal, hogy ő egy géniusz legyen, aki 3 évesen az atomfizikát tanulmányozza, hanem azért hogy minél tovább szoptathassam (szerintem ez fontos), és láthassam hogyan fejlődik. Attól még járunk közösségbe, és nem fogja a szoknyámat. Ha rá lennénk szorulva hogy vissza keljen mennem dolgozni, akkor bölcsibe adnám, és mennék. Szerencsére nem kell.
Egyébként egy régebbi kérdésnél olvastam hogy valaki azt írta hogy nagyanyáink már pár hónaposan bölcsibe adták a gyereket. Nem tudom hol él az illető, de régen nem is voltak bölcsödék? Akkoriban nagy családok voltak, és az idős családtagok vigyáztak a picikre. De akkor 10-15 ember is lakott egy házban. Nagyobb városokban pedig szolgálókat tartott az a réteg aki megtehette.
Szerintem egyébkén pedig ez igenis provokatív kérdés, már csak a megfogalmazás miatt is.
ooo, ne veszekedjetek!
nem kotelezo az a 3 ev, aki akar hamarabb visszamegy dolgozni, fizet egy bebiszittert es a gyereknek sem lesz semmi baja, aki meg nem akar visszamenni az kihasznalhatja a 3 evet otthon is...egyszeru
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!