A méhen kivuli terhessegnek milyen tünetei vannak?
Sziasztok!
Olyan nőkhöz fordulnék, akikkel elofordult mar mehen kivuli terhesseg, vagy bármilyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban...
A neten keresgéltem mar, de ott annyira megfoghatatlan tunetek vannak... pms-hez hasonlo/sima terhessegi tunetek/hasfajas... na, de a hasfajas is olyan általános... meg irtak a vérzést, de hol azt írják, h mensi helyett, hol, hogy csak a nemvart után.
Nos, nekem van egy petefeszek cisztam, amit nemrég diagnosztizaltak, általában 35-38-vafy akar 40 naposak a ciklusaim, azonban most a 28. Naptól kezdve kb 7 napig hol erősebben barnaztam, hol mondhatni, kisebb verzes volt, de rendes mensi nem, es azota sem jött meg. Semmi tunetem nincs, ami terhessegre utalna, viszont bal oldalon, ami nem az alhasam, hanem a koldoktol arrebb, mintha a medencemnel fajna, teljesen más jellegű, mint a mensis.
A párommal volt, h becsuszott megszakitasos "vedekezes" (itelkezo emberek kerem kimeljenek), ezért gondolok mehen kivulire... esetleg valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata van, hogy milyenek a tünetek? karácsony előtt orvoshoz már nem tudok menni, tesztet tudok csak csinalni, az van itthon, csak meg nem vettem rá magam, h megcsinaljam...
Előre is köszönöm
22/N

Tesztelj. Ha méhen kívüli, ha nem, már kimutatja, ha terhesség miatt volt más a menzeszed, mert a hcg mindkét esetben elkezd termelődni, csak a méhen kívülinél a baba rossz helyen tapad és ahogy nő, szétrobbantja a petevezetéket.
A terhesség elején sajnos előfordulhat vérzés méhen belüli esetén is (leggyakrabban hormonhiányt jelez és lehet vetélés is a vége, de nem minden esetben - ha igen, az természetesen több vérrel jár, minimum, mint egy rendes mensi, attól függően, milyen idős volt a terhesség). De hogy neked mitől vérzett, terhes vagy-e vagy csak gyengébb volt, mert valami miatt nem épült fel ebben a hónapban elég vastagra a méhnyálkahártyád (ez esetben nem is tudnál terhes lenni, és összefügghet ez a cisztával, mivel mindkettőnek hormonális oka van), csak akkor derül ki, ha tesztet csinálsz. Ha nem vagy terhes, érdemes lenne a ciszta és hosszabbra nyúlt ciklus miatt endokrinológust felkeresni, általában IR szokott a háttéreben állni (nőgyógyász nem foglalkozik ezzel, csak ha van annyira becsületes, hogy továbbküld és nem csak tablettákat ajánlgat tüneti kezelésként).
Az meg szinte végig normális méhen belüli terhességnél is, hogy néha, akár végig menzesz-szerűen görcsölget, mert hát csak nő a méh, arrébb tol ezt-azt, nyúlnak a szalagok, ami általában nem jár teljesen tünet nélkül.
A méhen kívüli viszont elég nagy fájdalommal jár, aminél nem fogsz már azon gondolkodni, hogy itt kicsit szúr, menjél-e orvosodhoz vissza, ha majd ráér, hanem bemégy az ügyeletre.
Ha netán terhes vagy, a méhed meg még sokáig a szeméremdomb mögött van, a köldöködig csak pár hónap múlva ér, szóval ha most ott fáj, az nem terhességtől van, inkább bélprobléma, keményebb széklet, beszorult levegő akár több napig is tud ilyet okozni. Nézz meg valami terhességi hetek rajzot, akkor látod, mikor mekkora.

Júniusban jártam így. Terveztük a babát. Pozitív lett a teszt, rá 2 napra megjött,de nem akart elállni. A végére alvadt vér jött belőlem ilyen kávézacc szerű. Június végére (kb. 8 hetes lehettem) derült ki, hogy méhen kívüli. Nálam is végbélbe és hüvelybe sugárzó fájdalom volt. Magán uh-ra mentem és milyen jól tettem, mert ott azonnal észre vették,amit a kórházban nem. Azonnal be kellett mennem a kórházba. 8 napig bent tartottak. Szerencsére elhalt,de ez szeptember elejéig tartott. Minden másnap UH és vérvétel volt,amire be kellett járni, hogy csökken-e a HCG szintem,meg egyre kisebb lesz a baba.
Jobb,ha csinálsz egyet. Nem játék,az ilyen.
Koszonom mindenkinek a választ, nagyon hasznos volt mind!
Azoknak, akik ezen kellett keresztül menniük, egyutterzesem küldöm!
Mindenképpen fogok tesztet csinálni!
Egyebkent a keményebb szekletre en is gondoltam, de mar nem napok óta van ez a fajdalom, hanem már több, mint egy hete...
Megneztem a papírom, a másik oldalon van a cisztam, tehát nem attól van. :/ hat, erdekes :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!