2021-ben mennyi lehet kb. a tartásdíj összege? Nem akarok fizetni. Ha sunyiság van a dologban azt figyelembe veszi a bíróság?
Fogyatékos vagy te, kérdező. :D
És nem az a lényeg, hogy nem akartad, hanem hogy megcsináltad. Azt meg szerencsére nem teheted meg, hogy nem fizetsz. ;)
35.
Oké... De ebben az esetben más a helyzet... Mivel itt a kedves úriember gondolom nem vagyontalan... Ha már oly nagyon Svájcban akar elbújni a gyerektartás elől...
Alesana94!
A gyerekem apja sem vagyontalan. Sőt. Csupán semmi nincs a nevén. Az a havi 11800ft, amit anno megítélt a bíróság akkora összeg számára, hogy inkább minden ingó és ingatlan vagyonát az anyjára íratta. Megegyszer, ha valaki nem akar fizetni, az nem fog fizetni. Megoldja.
Kérdező!
Igen, igaz. Hidd el, nem én vagyok az egyetlen, rengetegen vannak, akinél apuka a tudatosan, közösen vállalt gyerekre xarik minden téren. Épp ezért alkottak meg úgy a törvényt, hogy edesmindegy, akarta e a férfi a gyereket, hivatalosan bizony köteles tartásdíjat fizetni. Ugyanis ha simán be lehetne mondani, hogy ja, én nem akartam ám, csak átvert, ezen mintapéldányok mindegyike élne vele. Nálunk is bepróbálkozott vele apuka, csupán az nem jutott eszébe, hogy nekem megvoltak a levelei, amiben arról írt, mennyire szeretne velem gyereket, később még hogy mennyire boldog, hogy sikerült.
Igen, xar ami veled történik és azt is tudom, nem te vagy az egyetlen, akit átvertek, de a törvény a gyerek érdékét nézi. Helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!