Mennyi fizetés kell ahhoz, hogy fel tudj nevelni egy gyereket úgy, hogy nem kell azt nézd, hogy mennyi az ára, és ne azon gondolkodj, hogyha ezt megveszed, akkor marad~e hó végén kajára?

Ez annyira sokmindentől függ... nehéz választ adni...
Meg az oké, hogy most ennyit meg annyit keresel, de lehet mire megszületik a gyerek, munkád sem lesz...
Én egyenlőre gyeden vagyok itthon. Férjem jólkereső vállalkozó volt. 600at simán hazahozott havonta. Nekem a gyedem 120ezer.
Saját ház, minimális hitel.
Ennek ellenére ruhát sosem vettem a gyereknek, mert kaptunk innen onnan. Babakocsi is jó volt használtan, 30ezerért. Gyerekülés szintén.
Mégis elment a pénz, nem tudtunk félretenni.
Most 3.honapja férjem a felét hozza haza, mert a fővállalkozója bedőlt, uj ideiglenes munkája van.
400ezer a keret, ebből a rezsire meg a hitelre elmegy 100.
És így is megélünk. Igaz most a felújítást kissebb tempóban csináljuk, a boltba sokszor nem a márkásat, hanem a sajátmárkásat veszem (ami elmondom ugyan olyan jó, csak olcsóbban). De ha a gyerek meglát valamit, így sem kell nemet mondanom neki. Igaz még csak 20hós, nagy igényei nincsenek.

11: azért a korábbi munkatapasztalatok alapján elég jól be lehet lőni, hogy ha mégis bukna a munkahely: hova, mennyiért és milyen gyorsan lehet tovább lépni. Ennek fényében én pl. nem félek, hogy borulna a mutatvány.
Plusz, azért tudjuk, hogy egy multinál, pláne bizonyos szektorokban, egy magasabb kategóriás poziban nagyobb biztonságban van az ember, mint egy kisvállalkozásban vagy gyári munkásként.

12es!
Ebben többnyire igazad van. Főleg a végén amit írtál abban.
De pl a saját példánkkal meg tudom részben cáfolni.
Én könyvelő vagyok. Gyakornokként kezdtem egy multinál, utána teljes állásba fel is vettek. A 300ezret simán hazahoztam túlóra nélkül. Aztán én hülye, kitaláltam váltani akarok. Ki akarom próbálni a vállalkozások könyvelését. El is helyezkedtem egy könyvelő irodában. Hazahoztam jobb honapokban 200ezret.. de legalább azt csináltam amit tanultam, kipróbáltam ahogy szerettem volna. 2évig dolgoztam ott, mikor beláttam, szép volt, jó volt, de részemről ennyi volt. Visszavágytam a multihoz. Se túlóra, se annyi stresz, pénz is ég és föld. Ahonnan eljöttem, nem vettek vissza. Érthető. Nem tudom mennyire vagy képben Székesfehérvárral. Itt multi hátán is multi van. Vagy 20 helyre biztos beadtam a jelentkezésem, pénzügy, könyvelés, bérszámfejtés.. sehova nem kellettem, mindenhol teltház van. Ezért (is) jöttem el inkább szülni.
Férjem 10éve vállalkozó, 8éve alvállalkozó. 8éve Budapestre jár, nem egy épületet tudnak felmutatni, amiknek a villanyhálozatát ők csinálták (telekom székház, ferihegyi új terminál stb). Aztán egyik napról a másikra a fővállalkozójuk befuccsolt (nem a vírus miatt). Ők pedig több munkát nem kaptak. Így 8év után.
Most itt a környékünkön lakóparkokat "villanyoznak", maszekba családi házakat. Ég és föld amit ott és itt keres.
Sem a könyvelő sem a villanyszerelő nem egy rossz szakma, mégis tud furcsaságokat okozni. Ilyen hosszú idő után is.
11es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!