Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beteges szülői túlféltés...

Beteges szülői túlféltés példákkal? Hol van a határ a beteges túlféltés és a természetes aggódás között?

Figyelt kérdés
2020. dec. 13. 10:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
16 évesen lett életembe először barátom. Annyira bediliztek a szüleim ettől, hogy szobafogságot kaptam fél évre, hátha addigra elfelejtem ezt a hülyeséget. Azóta van férjem, két gyerekem, és mondanom se kell, hogy a közelükbe se megyek. A gyerekeimre is ugyanezt a hülyeséget erőltetnék.
2020. dec. 13. 12:16
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Amiket írtatok, annak a felét nem tartom túlféltésnek.

Én sem szeretem, ha az ovis gyerekem átmegy valakihez, mert pl. az egyik gyereket már egyedül kiengedik biciklizni az utcára, mert alig jár autó. Mi viszont forgalmasabb út közelében lakunk, így ehhez nincs még hozzászokva. Tehát ismeretlen dolog neki egyedül lenni az utcán.

Nem a másik szülőktől féltem, hanem még ő szeleburdi ehhez.

Egyedül felmenni pestre 18 évesen sem a legbiztonságosabb. Hány "gyereket" keresnek, mert csak úgy eltűnt pesten.

Nálam az a túlféltés, ha a korához és érettségéhez képest visszafogja a szülő. Pl. ne focizzon, mert megrúghatják. Nem mehet tizenévesen a sarki boltba, mert át kell kelni egy zebrán. Nem vághat késsel, mert megvághatja magát. Stb.

2020. dec. 13. 14:04
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

12-es, nyilván nem óvodás gyerekről beszéltünk, hiszen a, kérdés sem kifejezetten róluk szól.

Hanem arról, mikor valaki soha nem mehet át a barátaihoz meg a szomszéd gyerekhez sem. 8 meg 11 meg 15 évesen sem, és a barátait sem hívhatja át.

Mondjuk ja, ez végülis nem feltétlenül túl féltés, hanem kontrollmánia.

2020. dec. 13. 14:16
 14/22 anonim ***** válasza:
98%
"Egyedül felmenni pestre 18 évesen sem a legbiztonságosabb. Hány "gyereket" keresnek, mert csak úgy eltűnt pesten" - kérdező, ez a túlféltés :D
2020. dec. 13. 14:27
 15/22 anonim ***** válasza:
15%

#13 a kérdésben nem szerepel, hogy hány évesről van szó.

#14 szerintem nem túlféltés egy 18 évest egyedül elengedni egy ismeretlen helyre. Nyilván számít a gyerek habitusa is. Van, aki még simán életképtelen, van, aki ennyi idősen külföldön tanul vagy dolgozik.

Ezért is nehéz egyes esetekben megmondani, hogy túlféltés vagy sem.

2020. dec. 13. 14:45
 16/22 anonim ***** válasza:
98%
"nem túlféltés egy 18 évest egyedül elengedni egy ismeretlen helyre" - ezzel egyáltalán nem értek egyet. Egy 18 éves jogilag felnőtt. Szavazhat, egyetemre járhat, dolgozhat, vezethet, lehet szülő stb., miért pont az lenne irreális, hogy eljusson A-ból B-be??? Igen, nekem is volt olyan évfolyamtársam az egyetemen, aki elsőévesen még a zebrán is alig mert átmenni (nem, sajnos nem túlzok) De ha valaki "itt tart" 18 évesen, az a szülő felelőssége.
2020. dec. 13. 14:59
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

#16 szerintem több tényező közrejátszhat. Az igaz, hogy 28 évesen oda megy ahova akar. De ettől függetlenül nem jó ötlet egyedül. De persze függ attól is, hogy miért megy fel pestre. De

Nem írtam, hogy nem engedném, de nem lennék nyugodt.

2020. dec. 13. 15:02
 18/22 anonim ***** válasza:
97%

"Egyedül felmenni pestre 18 évesen sem a legbiztonságosabb. Hány "gyereket" keresnek, mert csak úgy eltűnt pesten."

És akkor szerinted aki Pesten lakik, ki se tegye a lábát az utcára, hogy el ne tűnjön?

Az óvodás gyerekedet pedig ha átengeded a másikhoz, természetes, hogy megbeszéled a szüleivel, mit engedsz és mit nem. Nálunk 8 éves a kisebbik, alapvetően elég laza vagyok ezen a téren, simán leengedem pl. egyedül, de ha nálunk van egy barátnője, akkor minden alkalommal lemegyek velük, mert egész más az, ha egy idegen gyerekért is felelősséget kell vállalnom. A kis barát szüleivel is inkább meg kéne beszélni, hogy ne engedje ki a gyerekeket egyedül az utcára, és nem eltiltani a gyereket.

2020. dec. 13. 15:22
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

"És akkor szerinted aki Pesten lakik, ki se tegye a lábát az utcára, hogy el ne tűnjön?"

Azért az más, mert ők járatosak pesten. Egy vidéki nem.

2020. dec. 13. 15:30
 20/22 anonim ***** válasza:
1%

#18 nincs eltiltva, csak nem szeretem, ha átmegy. 😂

Ennyire nehéz értelmezni, amit írok?

Egy szóval nem mondtam, hogy tiltva van neki. Egyszerűen csak nem vagyok nyugodt.

El van vágva a köldökzsinór, de azért van egy határ, ami már kiesik a komfortzónámból.

2020. dec. 13. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!