El lehet fogadni azt, hogy ilyen okokból nem lesz gyerekem?
A férjem és az én családomban is halmozott a mentális betegségek előfordulása. Alkoholizmus, borderline, autizmus, öngyilkosság, depresszió, hogy csak a legfontosabbakat említsem. (Közeli hozzátartozókról van szó, nem passzióm visszavezetni 20. rangú rokonokig a bajokat.)
Én generalizált szorongással küzdök, emellett depressziós is voltam már, abból sikeresen kigyógyultam, jelenleg tünetmentes vagyok.
Mindig vágytam gyermekre, többre is, de nagyon sokat olvastam, és egyre tisztább lett a kép, hogy mennyi negatívummal jár. Amit sokan jól kezelnek, én viszont nem.
Türelmetlen vagyok, rettegek a változásoktól, semmilyen spontaneitást nem viselek el, fogalmam sincs, hogyan kell konfrontálódni, mert általában kerülöm az ilyen helyzeteket, emiatt viszont sokszor vagyok céltábla, nem védem meg magam. Így, ha eszembe jut mennyi ilyen élethelyzet találna meg egy gyerekkel, máris görcsbe rándul a gyomrom és elkezdek szorongani a puszta gondolatra.
Magamat se tenném ki ennek, de végképp nem lenne etikus gy gyerekkel szemben, mikor már előre látom az alkalmatlanságom.
Csak hát a vágy ott van. Mindig egy boldog családról álmodoztam, de félek, hogy a genetika ezt nem tenné lehetővé. Ha pedig olyan mázlista vagyok, hogy egy egészséges gyereket kapok az élettől, attól félek én rontanám el, mert minden önismereti, fejlesztési munkám ellenére, messze nem vagyok kiegyensúlyozott, és a termékenységem határáig nem is látom ezt elérhető célnak.
Az eszemmel tudom, hogy nem jó ötlet gyereket vállalnunk, de a szívem vágyik rá, és félek, hogy örökké boldogtalan leszek, vagy megbánom ezt a döntést. Ugyanakkor a gyereket is megbánhatom, ha a valóságban szembesülök az említett problémákkal, akkor pedig nem csak én sérülök, hanem már ő is.

Ha úgy érzed te nem lennél alkalmas erre a feladatra ,akkor érthető,hogy az ösztöneiden felülkerekedve döntesz .
De amiket felsoroltál ,azok a problémáid mind kezelhetőek . Talán erre kéne fókuszálnod,nem elkönyvelni és beletörődni,hogy akkor inkább nem vállalsz .
Amúgy a mentális betegségek miatti aggodalmat is teljesen megértem ,nálunk is ez a helyzet . Végül szerencsénk lett,de mégegyszer nem hazárdírozunk ezzel,nem is lesz több .

Én évekig kűzdöttem generalizált szorongással, alvászavarral, emiatt kialakuló depresszióval. Féltem minden újtól, nem mertem kilépni a komfort zónámból. Szedtem gyógyszereket, jártam terápiára, mellette próbáltam úgymond magamat gyógyítani, egészséges táplálkozás, rendszeres sport és lekűzdöttem ezt a borzalmat,majd 8 évig szenvedtem vele, de ma már csak rossz emlék. Már félelem nélkül vágok bele új dolgokba, nyaralás, költözés, gyerekvállalás, ehhez önmagamat kellett lekűzdenem, de nekem sikerült, ha visszagondolok milyen szorongó kis nyuszi voltam, de engem keményebbé tett ez a betegség, ami nem öl meg az megerősít ugye. Már másfél éves a kislányunk, semmi probléma nem volt sem a terhesség alatt, sem szülés után, most tervezzük a második babát.
Ezzel nem azt mondom, hogy te is vállalj, mert nem mindenki tudja ezt a szörnyű betegséget lekűzdeni, de nekem sikerült. Inkább azon légy most, hogy te is megerősödj és meggyógyulj! Ehhez sok erőt és kitartást kívánok!
29 N

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!