M. O. -on lehet Afrikából gyereket örökbe fogadni vagy nevelőszülője lenni?
Ez nekem olyan, mintha az ember előbb adományozna egy jegesmedvéket védő alapítványnak, mint egy olyannak, ami a gangeszi gaviálok megmentését tűzte ki célul. Egy lesoványodott fekete kisgyermeken előbb esik meg a szívünk, mint egy ugyanilyen magyaron? Ha nem szeretjük a rasszizmust - mert úgy látom, hogy nagyon nem - akkor mi különbség van egy éhező magyar és egy éhező afrikai közt?
Kevesebb macera lenne az örökbefogadással, a kicsit sem érnék attrocitások - mert tetszik-nem tetszik, itt még - főleg kisebb városokban - az emberek nem nagyon tudják/akarják hova tenni a nem magyarokat, különösen a feketéket.
Angeline Jolie nagyon szuper, meg minden, de szerintem egy magyar gyereknek is legalább annyit segítenél, ha magadhoz vennéd, mint egy afrikainak.
:):)
De érdekes... én úgy emlékszem, hogy itt legalább tíz válasz volt :O
...Kedves kérdező, megkérdezhetem, hány éves vagy?(az életkor is kritérium szokott lenni az ilyen ügyeknél általában. MEG A SZELLEMI ALKALMASSÁG.)
Szerintem egy éhező,afrikai gyerek olyan rossz egészségi állapotban van,hogy nem bírna ki ilyen hosszú,körülményes utazást.Neked jócskán a zsebedbe kellene nyúlni,hogy feltáplálják,az összes védőoltást megkapja,alapbetegségeket meggyógyítsák(ami nekünk alapbetegség,őnekik esetleg halálos).+ nyelvi nehézség,ami kisgyereknél szerintem fontos,mert az biztonságot ad,ha megérti mit mondasz neki.
Szerintem,ha ennyire megérint ez a téma vegyél részt valami önkéntes expedíción (magyar orvosok járnak ki) és jobban át tudod majd gondolni ezt a dolgot!
Nem vagyok rosszindulattal a dolog iránt,csak nem akarnám,hogy egy gyerekbe reményt keltenél,és akadályok miatt nem valósulna meg ez a remény neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!