Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek fontos, hogy a...

Szerintetek fontos, hogy a gyereknek ne nagyon átlagos/unalmas neve legyen?

Figyelt kérdés

Nem túlzásra gondolok de a férjem vezetékneve Nagy.

Az enyém sokkal hangzatosabb, mégse akar belemenni, hogy a gyerek nevét kötőjellel írjuk.

A keresztnév már biztosra megvan, Flóra lesz.

Azt ajánlottam fel kompromisszumként, hogy ha tényleg muszáj Nagy legyen akkor adjunk neki két keresztvenvet és legyen Nagy Flóra Viola

Így választhatna majf, hogy melyiket használja és nem olyan átlagos. A következő babát közel tervezzük és ő Anna lenne.

Nekem eddig természetes volt, hogy nem akarom a gyerekeim Nagy Flórának és Nagy Annának hívni hanem kötőjellel a saját vezetéknevemmel.

Mi a véleményetek?

28 hetes kismama

2020. dec. 8. 14:30
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%

"Nekem eddig természetes volt, hogy nem akarom a gyerekeim Nagy Flórának és Nagy Annának hívni hanem kötőjellel a saját vezetéknevemmel."

Nekem meg az természetes, hogy a férjemet a nevével együtt szeretem és örömmel adnám nekik azt a vezetéknevet amit a szeretett férjem visel.

2020. dec. 8. 15:18
 12/35 anonim ***** válasza:
28%
Már a vezetéknév lehetőségét is el akarjuk venni a férfiaktól?? A házasságkötéseknél is szinte ciki már "né"-nek lenni, mindenki kötőjeles akar lenni vagy felveszi a férj vezetéknevét ami miatt olyan, mintha testvérek lennének. Legalább az had maradjon már meg nekik, hogy a gyerek az ő nevüket kapja.
2020. dec. 8. 15:35
 13/35 anonim ***** válasza:
81%

Nem attól lesz egy gyerek különleges, ha különleges neve van, bár én a Nagy Annát két okból nem adnám: egyrészt nem is hangzik jól a sok A-val, másrészt az már tényleg túl gyakori, simán lehet ugyanolyan nevű gyerek az osztályban vagy az ovis csoportban, és az már okoz nehéz perceket. (Gimiben a párhuzamos osztályban két Szabó Andi volt, és úgy különböztették meg őket, hogy a csendesebb volt a "Szabó Andi B". Biztos örült neki...)

A kötőjeles vezetéknévtől engem a hideg ráz, de ez ízlés dolga.

2020. dec. 8. 16:49
 14/35 anonim ***** válasza:
41%
En egy extra ritka, kulonleges nevet valasztanek. A Nagyhoz pont bena, de nekem tetszik es hasonlo az Annahoz az Alma.
2020. dec. 8. 17:13
 15/35 anonim ***** válasza:
45%

Szupi a kötőjel meg minden, de arra is gondolni kell hogy az a kislány egyszer házasodik, és ha a férje vezetéknevét kötőjellel venné fel? Kacifantos az tuti

Én is valami ritka, szép hangzatos nevet választanék a Flóra és Anna és Viola helyett. Lehet kettő is, de azok ne a gyakori top50ben legyenek benne

2020. dec. 8. 17:53
 16/35 anonim ***** válasza:
69%

Nem adnék kötőjeles vezetéknevet, túl bonyolult, meg aztán mi lesz, ha fel akarja venni a saját nevéhez a férje vezetéknevét is

A helyetekben, ha ez zavar téged, választanek különlegesebb nevet (normális névre gondolok, ami kevésbé gyakori), mert a Nagy Flóra még oke, de a Nagy Anna borzasztó tucatnév hatású

2020. dec. 8. 18:26
 17/35 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem a Nagy vezetek nev melle nem paszol sem az Anna, sem a Flora. Ha valami szep es kulonleges nevet akartok - adhatok egy hoszabb nevet a Nagy melle. Pld - Nagy Viktoria, Nagy Natalia, Nagy Klaudia, Nagy Karolina, Nagy Kamilla, Nagy Alexandra, stb. A Nagy nev melle hoszu vezetek nev paszol.

Nalunk is a ferjem vezetkneve Molnar, az en vezeteknevem peddig nemet eredetuk - Schisser. Megis az ove maradt meg, es termeszetes mert o ferfi.

Nekunk 3 gyermemunk van.

Molnar Dominik

Molnar Krisztian

Molnar Veronika

2020. dec. 8. 23:12
 18/35 anonim ***** válasza:
64%

#15 Mégis miért kellene erre gondolni?

1) Könnyen lehet, hogy soha nem házasodik meg

2) Az általad vázolt opción kívül van még háromféle lehetősége, hogy a férje nevét viselje.

2020. dec. 9. 08:33
 19/35 anonim ***** válasza:
41%
18: Igaz, a 16-os vagyok. Persze, minden lehetséges, de az is lehetséges, hogy pont kötőjelesen szeretné majd felvenni, abban az esetben meg mit tesz majd? Figyelj, én sem vettem fel a férjem nevét, de attól még nem gondolom, hogy a saját lányom is mindenképpen így fog gondolkodni. Tehát jó megadni minden lehetőséget.
2020. dec. 9. 09:09
 20/35 anonim ***** válasza:
42%

En nem a problemat. Eddig bele se gondoltatok. Hazassagkoteskor alairtatok a papirt hogy mi legyen a gyerek vezetekneve... akkor se gondoltal bele?! Az meg hogy degradalod a vezeteknevet egyaltalan nem szep dolog. Nekem sem hetkoznapi a vezeteknevem, es valahogy nem sikerult “tucatnevet” sem kapnom, raadasul meg megfuszereztek azzal hogy 2 keresztnevet kaptam mert majd “valaszthatok” azonkivul hogy neha leszakad a kezem hivatalos papirok alairasakor mert a francnak van kedve ilyen hosszu nevet vegigirni teljesen hasztalan, 1 nevet hasznalok ossz vissz, es neha meg igy is baromi hngzatos. Nyilvan megjegyzik az emberek hogy ritkan hallanak ilyet de engem pl ez zavar. En feltekeny voltam egy idoben az unokabatyamra, Horvath vezeteknev, egy atlagos , de szep keresztnevv. Tokeletesen passzolt ra, izleses is, nem valami Benett vagy nem is tudom mik a mai divatok.

Az meg hogy “kulonleges” legyen a nev, attol meg a gyerek egyaltaln nem lesz kulonleges, es elarulom nehanapjan a gyerekek jobban megvetik egymast ha valami furcsat hallanak. Nem kell tulkomplikalni ezt, a Nagy Flora egyebkent meg szerintem nagyon is szepen cseng, akar masodik keresztnevvel akar nelkule

2020. dec. 9. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!