Mennyire gond, hogy 26 évesen még egyáltalán nem vágyok babára?
Nagyon gyorsan telik az idő. Korábban azt hittem ennyi idősen már szülni fogok, viszont úgy alakult, hogy egyàltalán nem vágyok erre. 2 éve dolgozok, előtte egyetemre jártam. Van párom, de az anyaság eszembe se jut. Sokan mondják, hogy huszonévesen a legjobb szülni, viszont attól tartok, hogy 1-2 év múlva sem jön majd meg a kedvem hozzá.
Nálatok hogy volt ez?

Szerintem a nőket valamilyen szinten mindig szorongassal tölti el ez az érzés, hogy "időben" legyenek, mert tényleg van a gyerekvallalasra pár ev amikor a női szervezetnek ideális, és nyomasztó a tudat, hogy nem érünk rá örökre. Viszont nem csak test vagyunk. Ha nem szeretnél teljes szívvel, akkor most még ne vállald be. A mai világban egyebkent a nők is szeretnének karriert, jó munkát, rengeteg lehetőség van az ő megvalósításra a gyereken kívül is,ezert érthető hogy a fiatalsagat nem gyereknevelessel szeretné eltolteni.
Viszont a túlsó oldalra sem érdemes atesni, hogy elmegy az idő és már tényleg túl késő. Ha van megfelelő partner hozzá, akkor 35 előtt érdemesebb szülni a kockázatok elkerulese miatt. De hogy 26 vagy mondjuk 31 évesen szülsz szinte mindegy szerintem.

Szerintem ez gyorsan változhat. De persze nincs garancia rá, hogy valóban fog.
Én tinikoromban mindig úgy képzeltem, hogy 25 körül szülök.
Aztán alapból 24 évesen végeztem az egyetemmel (6 éves képzés volt, nem azért, mert buktam:D), örültem, hogy elkezdhetek dolgozni. Bár volt párom, eszembe nem jutott volna egy gyerek, egyáltalán nem tudtam elképzelni magam otthon vele. Gondoltam majd 27-28 évesen. Aztán az is eljött, akkor se jött meg a vágy, pedig párom akkor is volt. Végül a jelenlegi páromat 29 évesen ismertem meg, most 30 vagyok, és alig várom, hogy belekezdjünk:)
De azért a kapcsolaton is érdemes elgondolkodni. Szerintem azon is múlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!