Mennyire gond, hogy 26 évesen még egyáltalán nem vágyok babára?
Nagyon gyorsan telik az idő. Korábban azt hittem ennyi idősen már szülni fogok, viszont úgy alakult, hogy egyàltalán nem vágyok erre. 2 éve dolgozok, előtte egyetemre jártam. Van párom, de az anyaság eszembe se jut. Sokan mondják, hogy huszonévesen a legjobb szülni, viszont attól tartok, hogy 1-2 év múlva sem jön majd meg a kedvem hozzá.
Nálatok hogy volt ez?
Én mindig úgy gondoltam, hogy 27 és 30 között fogom megszulni a gyermekemet, kiskorom óta vágytam rá. Meg 25 évesen is úgy gondoltam, hogy ha meglenne hozzá a megfelelő partner, akkor már gyereket szülnek. Aztán úgy alakult, hogy szinte csak 27 évesen nyílt ki számomra igazán a világ, és akkoriban úgy éreztem, még nem is szeretnék gyereket.
29 évesen, mikor osszebazasodtunk a férjemmel, viszont már újra vágytam rá. Most 30evesen meg kifejezetten rosszul viselem, hogy eddig nem sikerült teherbe esnem.
Egyidős vagyok veled, 25 évesen egyáltalán nem vágytam gyerekre; úgy terveztem, majd 28-30 között. Most meg már igen (még egyelőre nem sikerült). Tehát nagyon gyorsan változott meg bennem ez az érzés. A korosztályunkból amúgy, mondjuk barátnőim, ismerőseim közül a legtöbben még nem szeretnének.
Biológiai szempontból korábban jobb, de ezt nem lehet erőltetni, vagy érzed, hogy szeretnél, vagy nem.
Igen, valamilyen szintén tényleg "elvárás" ez a nőknél. Velem egykorú ismerőseim is sorban szülnek. Én meg inkább dolgoznék még és élném az életem. Ha ezt valaki megtudja, mindig furán néz rám.
Szüleim sosem nyomasztanak ezzel. Mindig azt mondják, az én dolgom.
Ha kiderülne hogy most terhes vagyok, szomorú lennék és kétségbeesett. A gyerekeket szeretem, és el is vagyok velük jól, de sajátot el nem tudnék magamnak képzelni.
Semmi gond.. Majd észbe kapsz 40+ évesen és csodálkozol miért nem jön össze, vagy ha össze is jön miért nem birod a tempót, miért vagy türelmetlen stb.
Bár eleve azt sem tudom ki olyan puhány, hogy egy közép korú nőt akarjon teherbe ejteni , en szánalmasnak találom.
Mondhat barki bármit, a női test, sit a család elsődleges funkciója a reprodukció, nem leszel tőle kevésbé nő, de ez igyvan.
Nekem van egy egy éves gyermekem, 28 vagyok.
#7: Ez a komment ritka ostoba volt!
Nyilván sokkal jobb nyomás miatt gyereket vállalni. Teljesen igazad van. Igaz semmi kedvem az egészhez, nem szeretnék egyelőre gyereket nevelni, és elszomorodok ha csak a terhességre gondolok, de mivel szerinted a "a női test, sit a család elsődleges funkciója a reprodukció" ezért szüljön boldog, boldogtalan! Iszonyú buta vagy. A gyerekedet sajnálom, hogy ilyen szemléletet hallgatva kell majd felnőnie.
Egyáltalán nem gond. Ez a te tested, te életed. Ezek fölött te rendelkezel, és te döntesz ezekben a dolgokban. Senki nem szólhat meg ezért, vagy nézhet le, oktathat ki. Tiszteletben kéne ezt mindenkinek tartania. Ha nem akarsz akkor azt, ha meggondolod magad és még is, akkor meg azt.
Mondom ezt két gyerekes anyukaként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!