Miért nem becézik az emberek mostanában a gyerekeiket? Ez valami új divat vagy csak utálod a becenevét?
Bocsi, ma ilyen kiváncsiskodó napom van, már kérdeztem pár kérdéssel lentebb egyet, most a Klementinás kérdésről jutott eszembe még egy, kérlek, válaszoljatok, akit érint!
Szóval aki egyáltalán nem becézi a gyermekét, hanem a rendes nevén szólítja (Máté, Áron, Luca, Mira, Eszter, stb), azt:
1. Becézték kicsi korukban vagy nem? (én Anikó vagyok, de szinte sosem szólítottak így, főleg a családban, Anci, Ancsa, Ancika, Ani, minden voltam)
2. A párjukat hogy szólítják? (az én párom Laci, de sosem szólítottam így, idegennek érzem. Ő Maci vagy Macika)
3. Ha nem szólítod a nevén a gyermekedet, akkor becézed valahogy?
4. Közrejátszott a névválasztásban az, hogy startból becézhetetlen legyen (pl. Réka)?
Nemrég találkoztam 3 nővel is, egyiknek Eszter, másiknak Anna, hamradiknak Balázs a gyermeke. Olyan furcsa volt, hogy egyikük sem akarja becézni, mondván, hogy önmagában is milyen szép a neve! Én ha az anyakönyveztetett nevén szólítanám a fiamat, úgy érezném, mintha valami katedra mögül szólítanám fel felelni, mintha nem is az én gyermekem lenne, hanem valami idegen. Így becézem.
szerintem sokaknak tetszik a név maga, ezért azt nem becézik, hanem mondjuk Bogárkám, Kiscsillagom vagy ilyesmi.
nálunk ez a helyzet, vagy a nevén szólítom vagy valami teljesen másnak hívom. a férjemet is a nevén szólítom.
én Szabina vagyok és utáááálom a Szabit (Szabolcs...) és a Szabcsit is, a világból lehet vele kikergetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!