Gyed marad amennyi volt a második gyereknél ugyanúgy még ha Gyes alatt születik is?
Szeretnénk másodikat, olvastam már itt válaszokat, meg kérdeztem is, de még mindig nem egyértelmű. Mert a rokonom (aki ért hozzá) azt mondja hogy mindenféleképpen 2 éves koráig meg kell születie a második babának.
De itt olvastam hogy ha 2-3 hónap (gyes alatt) múlva születik akkor is úgy marad minden. Mert a munkabér alapján számítják ki a második baba tgyás-ást, gyed-ét is.
Aki ilyen helyzetbe van írjon, vagy valami rendeletféleséget linkeljen be.
Amit belinkeltél. Én írtam nekik. Erre a válasz, hogy 5.000ft-ért megmondják, egyébként Debrecenben vannak.
Ugyanez a helyzet. Gyed lejárta után 2 hónapal kistestvér, max gyed. Mégis ezt írták, hogy fizessek, hogy infót kapjak.
Ha neked, kedves kérdező esetleg válaszolnának, akkor megírod légyszíves?
Én egyébként az OEP-től fogok kérni állásfoglalást. Ha ők nem tudják, akkor más sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!