Ilyen esetben mi történik? Tudok tenni valamit?
Sziasztok!
A munkáltatóm kirugott 1 hete, viszont én 8 hetes kismama vagyok, amit ma tudtam meg.
Ebben az esetben véd meg a munkatorvenye vagy veszett fejsze nyele? Mit tudok tenni? Köteles vissza venni? Van erre valamiféle szabály, jogrendelet?
Köszönöm a válaszokat
Nem köteles visszavenni, hiszen nem emiatt rúgott ki. Amúgy őszintén, képes lennél oda visszamenni, ahonnan kirugtak?
Egyébként gratulálok a babához. 🌹
Csak azért, mert terhes vagy -amiről még te sem tudtál, nemhogy a főnököd -, miért kellene visszavenniük?
Ha nem volt megelégedve a munkáddal, kárt okoztál stb. akkor ezen nem változtat, hogy gyereket vársz.
Na az éjjeli baglyok, akiket senki nem melegít éjszaka, kiélték magukat. Nem tudhatjátok miért rúgták ki. Leépítés is lehetett, vagy szimplán kis cég, amit megtépázott a vírus, stb.
Jogilag kötelességük visszavenni. Erkölcsileg viszont, ha valóban megérdemelten rúgtak ki (tehát te tehetsz róla, nem a helyzet) akkor nekem sem lenne pofám...
"Jogilag kötelességük visszavenni."
Nem felteltelnul. Ha próbaidőn volt, nem kell, ha fegyelmivel rúgták ki, nem kell, ha közös megegyezést irt alá, nem kell. Egyedül a sima munkáltatói felmondás eseten kell visszavenniuk
Nem voltam próbaidőn, és megvoltak elégedve a munkámmal. 3 évet dolgoztam ennél a cégnél, de a vírus vetett sajnos :(
Nem dolgozni konkrétan, hanem hogy kapjak csedet gyed stb. Azért nem Mind1. És elég jó volt a fizetésem is. Ezért kérdezem. Max elmegyek tappenzre ha köteles vissza venni, de tenylef nem Mind1 hogy kapok e juttatasokat vagy a tartalékot kell felelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!