Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek elhelyezése hogyan...

Gyerek elhelyezése hogyan történik ilyen esetben?

Figyelt kérdés
8 hónapos baba szüleinek halála esetén a gyereket magukhoz veheti az anya testvérének családja, ha ott szintén van egy 6 hónapos kisgyerek? Nincs valamilyen kikötés korkülönbségre ilyen kicsiknél? Illetve ha nem is egyszerű megoldani két kisbabát, szerintetek is jobb megoldás családban, "testvérrel", mint 55 körüli nagyszülőkkel, ha a nagymama is vállalná.
2012. aug. 11. 17:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, valószínű hogy nálatok jobb helye lenne egy másik kis gyerekkel.

Különben úgy tudom hogy 45 év lehet a gyerek és az örökbefogadó között, de mivel rokonok így eltekintenek tőle.

Ha a nagyszülők reálisan gondolkodnak, akkor nektek javasolják a babát, most még bírnának vele valószínű, de ha nagyobb lesz már nem biztos.

2012. aug. 11. 18:17
 2/3 anonim ***** válasza:
nem tudom,de szerintem nem gond,hogy csak ennyi van köztük,mert azok,akik ikreket nevelnek ők is elboldogulnak
2012. aug. 11. 18:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kor nem számít, mármint a gyerekek közti korkülönbség. Akár még ikrek is lehetnének, ahogy már előttem is írták.

Ilyen esetben, ha többen is "akarják" a babát, akkor környezettanulmányt végeznek, hogy hol lenne jobb helyen a kicsi. Szerintem ha a nagyszülők logikusan gondolkodnak, akkor ők is rájönnek, hogy jobb a gyereknek, ha a korának megfelelő körülmények között nevelkedik, ha már van rá lehetőség (értem ezalatt, hogy fiatal szülők, hasonló korú gyerkőc), de azért a nagyszülőket is meg lehet érteni, mert épp elveszítették a gyereküket, és az ő tőle származó unokával akarnak vigasztalódni. Az apa szülei, vagy az anya szülei a gyámságra pályázó nagyszülők? (Ha esetleg az apáé, akkor biztosítani kell őket róla, hogy ugyan úgy látogathatják, ha nagyobb lesz, akkor el is vihetik, mint ha a saját szüleivel élne a gyerkőc.)

2012. aug. 11. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!