Mi történik abban az esetben ha táppénzre jövök, felvesznek mást de elmegy a baba?
Most teszteltem pozitívat, a munkahelyemen
nem tudom tartani a cukorbeteg diétát, veszélyes anyagok vannak stb. Ha az első orvosi viszgálat után bejelentem, hogy táppénzre mennék de pár hét után baj történne akkor kirúgnak?
Szia.
Tavaly elött kolléganőm lett terhes. Elment táppénzre, aztán sajnos elment nekk a baba. Ugyanugy vissza jöhetett dolgozni. De szerencsére sokáig nem kellett neki mert újra terhes lett és már meg is szült.
Nem rúghatnak ki, viszont a gyakorlatban utólag tudod csak peres úton bizonyítani az igazadat.
Azt neked kell tudnod, hogy milyen a munkáltató, mennyire valós veszély, hogy nehezítenék a visszamenésedet?
Persze visszamehetsz.
Gondolj bele,ha valaki otthon van 3 évig,akkor is visszamehet ugyanabba a munkakörbe.Ezzel számolniuk kell.
Viszont kirúghatnak amennyiben már nem vagy védett ,de ez nagyon munkahely és főnökség függő :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!