Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mondtátok el a nagyobb...

Mikor mondtátok el a nagyobb tesónak, hogy érkezik a kistesó? Mennyi idős volt ekkor a nagy?

Figyelt kérdés
2020. nov. 24. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Kicsit több, mint 2 éves volt, lövése sem volt róla, hogy mi az a testvér, úgyhogy abszolút nem érdekelte a dolog. Valamikor a terhesség felénél említhettük
2020. nov. 24. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

2 év és 4 hónap van a gyerekek között.

Már amikor terveztük a kistesót, felhívtuk a figyelmét a kismamákra, hogy baba van a pocakjukban és ő is volt az én pocakomban. Beszélgettünk arról, hogy nekem kik a testvéreim, hogy az unokatesói is testvérek.

Amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, akkor utána nem sokkal kaptam egy "Babát várunk" magazint a védőnőtől és abban nèzegettük a képeket, beszélgettünk a kismamákról, babákról.

Aztán a 12 hetes uh után otthon elmondtuk, hogy doktor bácsinál voltam, aki azt mondta, hogy kisbaba van a pocakomban és ő lesz a kistestvére. Teljesen természetesnek vette 🙅 Tehát a nagy 1 év és 10 hónapos volt.

2020. nov. 24. 15:23
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

Kb 4 hónapos terhes voltam, a fiam 2 éves volt akkor.

Először csak mosolyogva elmondtam neki, hogy képzelje, pici baba van a pocimban! Amikor ez a gondolat kissé leülepedett (2-3 nap), akkor

lerajzoltam magam (pálcikaember nagy hassal) és a hasamba egy nagyon apró babát. Mondtam, hogy a pocakomban bent fog növögetni, és ha már nem fér el, akkor kibújik.

Utána nagyon várta, puszilgatta a hasamat, simogatta. A terhesség vége felé pedig a Sehány éves kislány című könyvet is nézegettük többször.

A fiam nagyon boldog volt a húga születése utan, a mai napig nagyon jo testvérek:) A pici 2 éves, a fiam azóta. majdnem 5.

2020. nov. 24. 15:26
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Első pillanattol kezdve elmondtuk az elsőnek is a másodikat, majd az első kettőnek a harmadikat.

Nem hallgattuk el hónapokig.

2020. nov. 24. 15:32
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
8 hetesen, a szívhang után mondtuk el. Majdnem 8 éves volt a fiunk, így ő már tudta mi az, hogy testvér. Örült nagyon, most is szereti a kishúgât (most 11 hetes).
2020. nov. 24. 15:42
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
1,5 évesen mondtuk neki, hogy a kistesó a pocakban van, ekkora már kerekedett. Persze szegény semmit nem értett belőle. Azóta folyamatosan mondjuk neki, a vásárolt holmikat is, hogy azok a kisöcsié lesznek. Most 22 hónapos a lányom, van, hogy odajön hozzám és a hasamra mutat, hogy "baba" és megpuszilja (32 hkm vagyok). Megvettük a Tesó-ügy című könyvet, de inkább csak a képek érdekli belőle, de abból sem tudja még felfogni, mi a helyzet.
2020. nov. 24. 15:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Miután biztos volt, hogy megmarad a terhesség, elmondtuk neki, hogy baba van a pocakomban és nemsokára lesz egy testvére aki mindig velünk lesz (mert amúgy az unokatestvérét hiszi tesónak).

3,5 éves volt ekkor. Nem nagyon érdekelte, nem is kérdezett rá. Körülbelül 2-3 hónap múlva kezdett el vele foglalkozni, ahogy mi is többször beszéltünk róla. Pocakomat nem simogatja meg ilyenek, de ha pl megszámolja hányan vagyunk a szobában, akkor a pocakban a babát is beleszámolja. Ezzel látjuk, hogy elfogadta az információt. 😄

2020. nov. 24. 16:23
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

Az két nagyobbik közt 18 hónap van. Mikor már nagy volt a hasam a 7. hónap környéken és már mutogatott a hasamra, említettük h baba van benne, akkor mosolygott, mert gondolom valami viccnek hitte.

Anyosomek nyomatták egyfolytában hogy "mostmár nagyfiunak kell lenned mert lesz tesód" persze a másfél éves kisbabam ebből semmit nem értett, csak én fogtam a fejem.

A harmadik gyereknél már óvodák/isisek voltak a nagyobbak, ott a 20. heti ultrahang után mondtuk h lesz egy tesojuk. Akkor már értették ugye. :)

2020. nov. 24. 16:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
8 hetesen szívhang után. Uh képet is mutattunk neki, 5 éves volt akkor. Előtte, már a próbálkozás időszakában mondogattuk neki, hogy ha majd lesz kistesód... stb.
2020. nov. 24. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

6 éves volt a fiam amikor megtudtuk.

Az első vizsgálatkor már elmondtuk neki mert épp aznap beteg lett amikor mentünk volna dokihoz. Amikor kijöttem a vizsgálóból megmutattuk neki az uh képet,a kis borsót,őrült neki iszonyatosan. Amikor megszületett és felhívtuk el is sírta magát.

Azóta is csodás kötelék van köztük.

2020. nov. 25. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!