Mikor mondtátok el a nagyobb tesónak, hogy érkezik a kistesó? Mennyi idős volt ekkor a nagy?
2 év és 4 hónap van a gyerekek között.
Már amikor terveztük a kistesót, felhívtuk a figyelmét a kismamákra, hogy baba van a pocakjukban és ő is volt az én pocakomban. Beszélgettünk arról, hogy nekem kik a testvéreim, hogy az unokatesói is testvérek.
Amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, akkor utána nem sokkal kaptam egy "Babát várunk" magazint a védőnőtől és abban nèzegettük a képeket, beszélgettünk a kismamákról, babákról.
Aztán a 12 hetes uh után otthon elmondtuk, hogy doktor bácsinál voltam, aki azt mondta, hogy kisbaba van a pocakomban és ő lesz a kistestvére. Teljesen természetesnek vette 🙅 Tehát a nagy 1 év és 10 hónapos volt.
Kb 4 hónapos terhes voltam, a fiam 2 éves volt akkor.
Először csak mosolyogva elmondtam neki, hogy képzelje, pici baba van a pocimban! Amikor ez a gondolat kissé leülepedett (2-3 nap), akkor
lerajzoltam magam (pálcikaember nagy hassal) és a hasamba egy nagyon apró babát. Mondtam, hogy a pocakomban bent fog növögetni, és ha már nem fér el, akkor kibújik.
Utána nagyon várta, puszilgatta a hasamat, simogatta. A terhesség vége felé pedig a Sehány éves kislány című könyvet is nézegettük többször.
A fiam nagyon boldog volt a húga születése utan, a mai napig nagyon jo testvérek:) A pici 2 éves, a fiam azóta. majdnem 5.
Első pillanattol kezdve elmondtuk az elsőnek is a másodikat, majd az első kettőnek a harmadikat.
Nem hallgattuk el hónapokig.
Miután biztos volt, hogy megmarad a terhesség, elmondtuk neki, hogy baba van a pocakomban és nemsokára lesz egy testvére aki mindig velünk lesz (mert amúgy az unokatestvérét hiszi tesónak).
3,5 éves volt ekkor. Nem nagyon érdekelte, nem is kérdezett rá. Körülbelül 2-3 hónap múlva kezdett el vele foglalkozni, ahogy mi is többször beszéltünk róla. Pocakomat nem simogatja meg ilyenek, de ha pl megszámolja hányan vagyunk a szobában, akkor a pocakban a babát is beleszámolja. Ezzel látjuk, hogy elfogadta az információt. 😄
Az két nagyobbik közt 18 hónap van. Mikor már nagy volt a hasam a 7. hónap környéken és már mutogatott a hasamra, említettük h baba van benne, akkor mosolygott, mert gondolom valami viccnek hitte.
Anyosomek nyomatták egyfolytában hogy "mostmár nagyfiunak kell lenned mert lesz tesód" persze a másfél éves kisbabam ebből semmit nem értett, csak én fogtam a fejem.
A harmadik gyereknél már óvodák/isisek voltak a nagyobbak, ott a 20. heti ultrahang után mondtuk h lesz egy tesojuk. Akkor már értették ugye. :)
6 éves volt a fiam amikor megtudtuk.
Az első vizsgálatkor már elmondtuk neki mert épp aznap beteg lett amikor mentünk volna dokihoz. Amikor kijöttem a vizsgálóból megmutattuk neki az uh képet,a kis borsót,őrült neki iszonyatosan. Amikor megszületett és felhívtuk el is sírta magát.
Azóta is csodás kötelék van köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!