Érdemes közölni a munáltatóval, ha babaprojektbe kezdünk?
Vagy elég csak akkor szólni neki, ha már teherbe estem? Az én munkám olyan, h kismamaként nem is dolgozhatok, ha csak nem keresnek nekem egy másik, ideiglenes, könnyített területet, de a mostani főnököm egy igazi kiégett, írígy nő, aki nem szereti megkönnyíteni az emberek dolgát :/
Még nem kezdtünk bele a családtervezésbe, de igazából nem is teszünk ellene. Megszakítás mellett szeretkezünk, de sokat foglalkoztat újabban ez a kérdés. 30 éves vagyok, nem lenne gond, ha előbb jönne a baba, de úgy tervezzük, h legkésőbb 1-2 év múlva mindenképp komolyan elkezdünk ezen ügyködni.
Mindenkit kérek, h csak a kérdésre válaszoljon, nem kérek ítélkezést és kommenteket a korommal vagy a megszakítással kapcsolatban, mert nekünk jó így. Köszönöm!
Mivel hiányszakmában dolgozom, az igazgatóság biztosan nem engedélyezné, h kirúgasson,ahhoz nagyon nagyot kellene hibáznom, de engem is meghallgatnának.
Csak nem tudom, h mikor lenne kevésbé pipa rám, ha emberileg nézem a helyzetet, ha előre jelezném, vagy ha közölném vele a kész tényeket. Bár kezdem azt érezni, h igazatok van, nem lesz ideje megnehezíteni a helyzetem, ha nem jelentem be előre, h családot tervezünk, mert terhesen ott nem maradhatok. Terhesség után, pedig valami könnyített munkaterületre mennék vissza.
Köszönöm a segítőkész válaszokat!
Tegyük fel hogy kozlod vele hogy bármikor jöhet a baba, és kirug? Hiába hiány szakma a tiéd, lehet így lesz vele.
Inkább akkor közölnem hamar terhes vagyok.
De miért kellene előre közölnöd vele? Nem értem.
Én jóban vagyok a főnökömmel, de nem szóltam, minek tettem volna. A tervezés meg a babaváras 2 külön dolog. A kolleganőm 3 ève tervezu sajnos, csak nem jön, most mivel van előrébb bárki, ha bejelenti?
Semmiképpen nem szólnék!
Egyébként sincs köze senkinek hozzá hogy védekeztek-e vagy sem
Nem szoktak szólni. Gondolj bele, szólsz, hogy mostantól próbálkoztok, de mi van, ha 1-2 évig nem jön a baba, vagy még tovább? Mi értelme volt akkor előre szólni? Persze, sokan teherbe esnek elsőre, de sokan meg hosszú hónapokat, akár éveket várnak. Nekem pl. kifejezetten kínos lenne közölni a főnökömmel, hogy mostantól védekezés nélkül szexelünk, aztán ha egy ideig nem jön a baba, akkor ott sajnálkozna rajtam, hogy hát miért nem sikerül, ha x ideje próbálkozunk? Szerintem ez nem a főnökre tartozik.
És igen, ahogy másik is írták, amíg nem esel teherbe, ki is rúghat. Értem én, hogy hiányszakma, de bármikor jelentkezhet a céghez egy ígéretes jelölt, akár protekcióval, és ha valakit el akarnak küldeni, jó eséllyel te lennél az, ha tudják hogy már próbálkoztok...
30 éves nő vagy, a főnököd is tisztában van vele, hogy bármikor gyerekvállalás mellett dönthetsz, nem kell ezt külön bejelenteni. Majd ha ténylegesen teherbe esel, akkor szólj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!