Depresszió: ilyenkor mégis mit lehet tenni? 2 hetes a babám.
Nem tudom hogy írjam le, de megpróbálom.
Gyerekkorom óta ha nem sportolok, előbb-utóbb depressziós leszek. Sokszor vannak ilyenkor öngyilkossági gondolataim ilyenkor, sírok, és sokszor nem merek kimenni a házból, mert rondának és undorítónak érzem magam. (Most meg ugye szülés után ez mégjobban előjött, mert rossz a genetikám, és minden sz.rt örököltem anyámtól.)
De amikor mozgok, akkor ez megszűnik. Elég csak lefutnom 2 km-t és máris jobban vagyok.
Sajnos császárral szültem,mert nem alakultak úgy a dolgok, és mondanom sem kell, hogy fáj a hasam, így most sportolni se tudok.
Próbáltam a sétát, elsétáltam a város egyik végéből a másikig, de a séta semmit nem csinál, és majd' le szakadt a hasam. Pszichológus ilyenkor nem szokott használni, csak a mozgás.
Én normálisan kiírtam ide egy kérdést, jó lenne, ha normálisan válaszolnának azok, akik válaszolnak, mert nem hiányzik nekem az, hogy elmondanak itt is mindennek.

Mi az, hogy a pszichológus nem használ? Ezt az szokta rávágni, aki még sosem járt nála, csak odbiggyeszti hogy ne azt javasolják.
Pedig nincs más út. Tudtad hogy ez lesz ha gyereket vállalsz, de te már szülés előtt is mentális beteg voltál, már akkor orvosi segítséget kellett volna kérned.

2 hwtws baba mellwtt császár után ne akarj még hatalmas távokat mozogni.
Elhiszem, hogy a mozgás a mindened ami kilibbent a rossz passzból (bár valaholmpicit kényszerességet érzek ebben).
A lényeg, hogy most még tombolnak a hormonok. Az sem biztos, hogy máris szülés utáni depressziód van, hanem csak az úgy nevezett baby blues.
Adj időt magadnak. A gyermekágy nem hiába 6 hét elsősorban. Egy császárból pedig ténylegesen hosszabb idő regenerálódni.
Ne kapkodj, ne erőltesd magad mert könnyen a kórházban köthetsz ki.
Persze nem kell elhagynod magad, de ne akarj rögtön x km lesétálni! Futni meg végképp még ne akarj.

Szerintem ő nem a mozgás miatt fél, hanem hogy a depresszió kihoz belőle valami rosszat, vagy nem fogja tudni szeretni a gyerekét.
Képzeld, van olyan, hogy a pszichológus nem használ, mert nem a dimcsi-dumcsitól lesz jobban.
De én is arra gondoltam először, amit a legutolsó válaszoló írt, pajzsmirigy, hormonprobléma, nőgyógyászati betegség. Az nem normális, hogy azért, mert nem mozogsz, depressziós vagy.
Van nekem is egy ismerősöm, ő nem szeretett sportolni, de ha sportolt, akkor kizökkent a depresszióból. Ez így ment éveken keresztül. Aztán kiderült, hogy hormonproblémái vannak. Ezt vizsgáltasd ki.

8 hetet meg kell várnod. Addig túlélni. Utána kezdhetsz egy szülés utáni regeneráló programot. Én ilyet csináltam. 3*8hetes programot csináltam végig május óta (márciusban szültem császárral), ez heti 3-4 edzést jelentett. Fogytam (bár sok nem maradt rajtam), tónusos lett az izomzatom és visszazáródott a hasizmom. Most érzem, hogy van olyan core és egyéb izomzatom, hogy biztonságosan el tudjak kezdeni újra futni.
Én ezt javaslom neked.
Plusz a Császárvonal appjában van császár utáni regeneráló torna - tudatosan azt is csinálhatod, gyorsítja a rehabot.

Callanetics. Apró mozgások, nem megterhelő, de nagyon jól és főképp nagyon gyorsan formálja az testet. Sok videó van fenn a neten. A hasizom gyakorlatokat kihagyod, csak a többit csinálod.
Ha meg már nem fáj a sebed, mehetsz futni is, akár a babával is: csak egy futó babakocsi kell hozzá és hajra.

8!
Szerinted. Próbáltad? Vagy csak jártatod a szád tapasztalat nélkül? Formálja a testet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!