Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről? Én...

Mit gondoltok erről? Én lihegem túl?

Figyelt kérdés

14 hósommal szoktunk járni babás programokra. Van egy anyuka. 3 gyereke van. A középső 4 éves. Sokszor vadállat módon viselkedik, agresszív. Még kb 2 hónapja fellökte a lányomat a játszótéren. Persze anyuka nem figyelt, nem szólt rá. Na ez után nemrég találkoztunk velük, játszóházban. Az ő fia megint mint a vadállat. Csapkodott, dobálózott. Én nem engedtem oda a lányom a közelükbe. Ha arra ment elhoztam. Most visszahallottam, hogy én milyen hülye vagyok, meg mennyi bajunk lesz ha nem szokja meg a kicsi, hogy nagyok között legyen. Nagyon felhúztam magam és legszívesebben ráírtam volna, hogy a saját gyerekét nevelje ne az enyémet.

Nem vagyok amúgy ellene, hogy nagyok között legyen, de mivel még nem tudja megvédeni magát, nem szívesen engedem egy agresszív gyerek közelébe.

2020. nov. 10. 12:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Akkor és ott kell konfrontálódni, nem a neten. Fel kell vállalni a konfliktust vele, nem passzív agresszív módon ignorálni.

Más gyerekkel is csinálja? A foglalkozás vezetője nem szól rá?

Tanítsd meg a gyerekedet idejekorán, hogy ne hagyja magát, senkivel szemben.

2020. nov. 10. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Márpedig én megírtam volna neki 🤷🏼‍♀️
2020. nov. 10. 12:09
 3/12 A kérdező kommentje:

A játszóházban nincs foglalkozás vezető. Nem csak az enyémmel ilyen. Aki épp az útjába kerül. Az anyja meg 💩ik rá.

Megmondtam volna én ott helyben a magamét, ha nekem mondta volna. De ezt úgy hallottam vissza másik anyukától.

2020. nov. 10. 12:15
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Egyáltalán nem lihegted túl.

Legközelebb nyugodtan mond el neki személyesen.

Nekem is volt gondom játszótéren nagyobb oviskorú gyermekkel, pedagógus szülővel karöltve.. Itt igaz a kisfiú nem neveletlen volt hanem speciális igényű, de anyuka nagyívben kakált rá. A kisfiú konkrétan rászállt a lányomra aki akkor alig volt 2 éves. Teljesen mindegy volt hányan voltak a játszón, mivel játszott épp a lányom. Folyamatosan azt leste mihez szeretne oda menni a lányom éa direkt oda szaladt, hogy azzal nem játszhat a lányom, volt mikor dobálni kezdte, majdnem fellökte direkt,volt hogy majdnem a csúzdáról lökte le vagy lecsúszáskor ditekt elé állt. Egy ideig én is azt "játszottam" , hogy elvittem onnan a lányom, de mikot az anyuka nagyívben tojt a helyzetre.. Akkor megelégeltem és rászóltam a gyerekre. Nem érdekelt anyuka meghallja e vagy sem. Biztos meghallotta mert utána nem jöttek többet 🤣

2020. nov. 10. 12:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én eleinte szóltam az ilyen gyerekek szüleinek, de soha nem találtam értő fülekre. Így amikor a harmadik volt kicsi (igen, szintén három gyerekes, bár most már iskolás a legkisebb is) inkább átmentünk egy másik játszótérre, ha megérkeztek a balhés gyerekek. Egy fizetős játszóházban viszont keresd meg a szervezőt, szólj neki, hogy probléma van a gyerek magatartásával. Normális helyen ilyenkor figyelmeztetik a szülőt és akár el is küldhetik őket (egy család miatt nem fogják az összes többi család visszatérését kockáztatni).
2020. nov. 10. 12:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket. Most gondolom a szigorítások miatt nem nagyon fogunk összefutni. De ha megint ilyen lesz szólni fogok neki
2020. nov. 10. 12:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"A játszóházban nincs foglalkozás vezető." - de valaki van, aki felügyli az egész működését.
2020. nov. 10. 12:21
 8/12 A kérdező kommentje:
Van üzemeltető persze. De ő n látja mo történik odabent. Nem csak játszóház van ott
2020. nov. 10. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb nyugodtan mondd meg neki, hogy nevelje meg a kölkét. A saját érdekében is, mert ha egyszer egy nagyobb vagy erős gyerekbe áll bele, elég csúnyán megszívhatja.
2020. nov. 10. 12:30
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

A férjem a játszótéren az ügyeletes óvóbácsi, mert lazán rászól azokra a gyerekekre, akik nem viselkednek értelmesen, és veszélyt jelentenek másokra, főként a lányunkra persze. Ott is az a baj, hogy van a szülő, de kb két km-re áll a gyerekétől, hiába egy közveszélyes kis buldózer, csak ugye a barinők fontosabbak, mint odafigyelni az ilyen gyerekekre. És persze nincs mindegyiknek valami viselkedészavara, egyszerűen csak nem szólnak rá, mert érdekes, ha a férjem megteszi, egyből átváltanak normálisba, és felmásznak úgy a csúszdára, hogy nem löknek le róla senkit.

Szóval ha a szülőnél nem érsz el eredményt, szólj rá a gyerekre. Ha a szülőnek nem tetszik (bár a legtöbben még ezzel sem foglalkoznak), akkor így járt, legközelebb nevelje meg ő.

2020. nov. 10. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!