Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek fel a gyerekv...

Hogyan készüljek fel a gyerekvállalásra?

Figyelt kérdés
Férfi vagyok, 28 éves. A feleségem már nagyon szeretne kisbabát. Természetesen én is szeretnék gyereket, de egyelőre nem tudom elképzelni hogy most legyen. Alapvetően jók a körülményeink, van autónk, saját kertes házunk, bár hiteles, 500 ezres bevételünk van és kb a fele megmarad hó végére, jelenleg 2M megtakarításunk van. Szóval tényleg nem ez az akadály, hanem hogy én még nem érzem azt hogy nekem feltétlenül gyerek kell. Nem a kötöttségektől félek, nem vagyok egy bulizós típus, a feleségemmel meg néha a barátainkkal szoktunk kirándulni menni, oda meg a gyereket is lehet vinni. Igazából nem is tudom hogy félek e egyáltalán, csak még nem érzem kész magam. Ugyanakkor szeretem a feleségemet és látom rajta hogy nyomasztja a dolog, de nem akar sokszor zaklatni vele, hátha megérik bennem az elhatározás. Ezt nagyon tisztelem és becsülöm benne, csak szegény így egyedül szenved a vágyaival. Szeretném megadni neki a lehetőséget hogy anya legyen, hiszen tudom hogy nagyszerű anya lenne, de mindenki azt mondja hogy amíg nem vagyok kész rá, ne vállaljak. De én ebbe nem akarok belenyugodni, szeretnék mihamarabb kész lenni rá. De mit tegyek ennek érdekében? Beszélgessünk róla többet? Egyáltalán milyen érzés az amikor eléggé felkészültem? Kérlek adjatok tanácsot.
2020. nov. 10. 10:49
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Ha sokat beszélgettek róla, biztos segít. Hátha felszínre hozza azt, hogy tudat alatt miért nem akarsz még. Lehet hogy egyszerűen csak az ismeretlentől, a változástól félsz. Képzeljétek el a napi szitukat gyerekkel. Beszélgessetek, töltsetek több időt már gyerekesekkel. Esetleg ha van rokon gyerek, ajánljátok fel, hogy szívesen vigyáztok rá egy napot. A saját persze nem olyan lesz, de mégis pici betekintést kapsz belőle.

A másik, hogy erre meg nem lehet felkészülni és nincs tökéletes pillanat, amikor egyik nap úgy kelsz fel, hogy szeretnél.

2020. nov. 10. 11:32
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

Mivel nem vagyok férfi, nem tudom nálatok hogy megy ez. Mi azt beszéltük meg a férjemmel, hogy ha valamelyikünk szeretne akkor nekiállunk és meglátjuk mikorra jön össze. Szoval semmi ilyen cikluskövetés stb.

Nalunk ő mondta, hogy kezdjük.

Én ellettem volna gyerek nélkül is amúgy. De abszolút nem bántam meg. A fiam a legcsodálatosabb dolog az életemben. Persze azt gondolom, ez nőként más.

Férfiként neked en is azt tanácsolom, csak ha már nagyon szeretnéd. Mert mi pl egész terhesség alatt alig és utána 6 hónapig nem tudtunk szexelni, a férjem rengeteget segített nekem, ami megint olyan dolog, ha nem igazi a vágy a gyerek iránt, akkor pl ez nincs meg. És képzeld el, hogy nem is akarsz annyira gyereket, több mint egy évig nem szexelsz a feleséged meg idegroncs mert vagy nem segítesz neki, vagy ínmel-ámmal. Nem mondom. Nem mindenki jár így. De olyanoknál, ahol a férfi nem elég elkötelezett simán rámegy a házasság a gyermekvállalásra.

2020. nov. 10. 11:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Erre nem lehet felkészülni
2020. nov. 10. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Hasonló cipóben jártunk, csak mi 27 évesek vagyunk (én vagyok a feleség) Én már jó ideje (kB. 1,5 éve) folyamatosan "készítem elő a terepet" :D Eleve látja hogy elolvadok ha valakinek meglátom facebookon a gyerekét, ha egy ismerősöm olyan képet rák ki, ahol apa van a babával azt mindig megmutatom neki, hogy nézd egyszer majd neked is lesz ilyen cuki kisfiad/kislányom. :D Meg sokat beszélek is gyerekekről, arról, hogy milyen lesz az életünk ha gyerekünk lesz. Mostanra célba értem, már próbálkozunk a babával, mostmár azt mondja hogy ha most még nem is áll 100% készen, 9 hónap múlva már készen fog.
2020. nov. 12. 16:19
 5/5 anonim válasza:
Ha sürgeted magad az csak rosszabb. Ne tégy semmit. Ha nem érzed úgy, akkor ne! Ebből csak görcs lesz meg feszkó így.
2020. nov. 13. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!