Megtehetem? Vagy inkább hagyjam?
Sziasztok!
Ti mit tennétek ebben az esetben?
Jelenleg albérletben laktok egy 6 hónapos babával, a fizetésetek 500 nettó volt, de ugye a csed miatt csökkent sokkal.
Aztán felhiv a fonokotok hogyha 3 hónap múlva vissza jönnétek dolgozni akkor 2 millió forint lenne a nettó fizetésetek, (plusz van sok bónusz) A férj fizetése elég mindenre de nem tudtok félre rakni, szóval forintra pontosan elnetek) A saját lakásra meg kell 8 millió forint( álom lakás, 3 szoba, 1 nappali, 2 fürdő WC, garazs, pince, 2 emeletes, van kert, gyümölcsos is, jelenwlf is termelnek ott, padló fűtés, szóval full felujjitott hitel nélkül) felujjitani nem kell, csak festés, és bútor kell bele ami ugye nekünk tetszik.. Az kB meg 3 millió kB. Szóval meglenne az álom lakás, álom bútor, 3 szoba (2 gyereket szeretnénk), nappali, full kéro jó áron, de 2 éves korig akart anyuka otthon lenni minimum,inkább 2,5-3... De ha 1 évet dolgoznatok meglenne minden amire vagytok. Vállalatok? Napi 6 óra lenne a munka, és néha kB 2 havonta 1x elkellene menni külföldre tárgyalni 1-2 napra. Mit tennétek? Vállalatok a jobb élet miatt, vagy a gyerek mindenek felett?
Attól függ, hogy az apuka hozzáállása milyen. Szívesen maradna otthon a gyerekkel? Ha kényszernek érzi, az megronthatja az egész kapcsolatot. Mit csinálna, ha ő lenne otthon? Mennyire tartja a saját feladatának a gyerek fejlődésének segítését? Elég motivált, hogy extra erőfeszítéseket tegyen a gyerekért? Gondolok itt arra, hogy a korának megfelelően játszik vele, hozzátáplálásnál figyel, hogy változatos, egészséges ételeket kapjon, később sétálni, gyerekek közé viszi, stb. Tehát nemcsak életben tartja, és két etetés között a tv előtt fekszik, hanem foglalkozik is vele?
Nekem ezek fontosabbak lennének, mint a szép lakás. Sajnos ha az apuka magától nem érzi a késztetést ezekre, kötelezni nem lehet. Ebben az esetben valamilyen kompromisszumot kötnék. Például fél évvel később mennék vissza dolgozni, valamivel alacsonyabb bérért, vagy megpróbálnám rábeszélni a főnököt a részmunkaidőre. Én magam nem hagynám fizetett segítőre a 3 hónapos gyerekemet, de azt is megértem, ha valaki igen.
Bocsi. Azért fogalmaztam igenytelenul mert fáradt voltam nagyon. A megtehetem et pedig azért írtam így, mert nem engedte kiirni azt hogy ti mit tennétek?.. Mind1.
Én a szülés pillanataig dolgoztam, akkor is felajanlottak ugyanezt, de vissza utasitottam.
Probaltak mást keresni, de azóta sem találtak senki megfelelőt erre a posztra. A férjem támogatna hogy vissza menjek, könnyebb lenne, és eltudnank rakni azt a 2 millió forintot amit kapok, így nagyon gyorsan meglenne a lakás, bútor stb. Viszont félek attól hogy lemaradok a gyermekem első szavairol, lepteirol, stb. Eleve vissza akartam menni kB 2 éves korában, de ezt túl korainak érzem,de a lakás meg jó lenne.
17-es. Ha jobban elolvasod a kérdést, akkor láthatod hogy annyi hiányzik még hozzá :)...
A 2 millió meg... Terhességem előtt is 1 milliót kerestem, aztán vissza csökkent mert nem tudtam annyi munkát vállalni. Mi ezen a kamu? 🙄 Süt belőled az irigység...
Én tudok írni és olvasni is.:)
Ha elolvastad volna rendesen, nem pattognal itt. :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!