Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz, ha nem azt...

Szerintetek gáz, ha nem azt az ajándékot veszem meg unokatesómnak, amit kértek?

Figyelt kérdés

Most lesz 10 éves, kérdeztem nagynénémtől, hogy van-e valami kívánság, ötlet esetleg (amikor a gyereket kérdeztem, annyi volt a válasz, hogy nem tudja). Mondta rögtön, hogy igen, igen, egy bicikli, de majd elküldi a linkjét. Megnéztem, egy 70 ezres darabról van szó...

Én 5-10 ezer forint értékben gondoltam neki venni valamit. Egyetemista vagyok, nincsen keresetem. Ami pénzem van, az anyámtól és a férjétől jön. Pofátlanságnak érezném, hogy közel 100 ezerért vegyenek egy olyan gyereknek ajándékot, akihez semmi közük (a szüleim elváltak, unokatesóm az apám részéről rokon, aki egy forinttal nem támogat tizenéve).

Kívülről lehet úgy tűnik, hogy jól eleresztettek anyagilag, de azért ez már szerintem pofátlanság. Mikor ballagott az óvodából, velem akarták megvetetni a 25 ezres iskolatáskát, tavaly karácsonykor MAC sminkpalettát kértek tőlem a GYEREKNEK, mert hogy azt olvasták, az jó... Közben ők kölcsönruhákba öltöztetik, busszal hordják-viszik iskolába, szóval nem az a szint egyáltalán, ahol az alsós gyereknek tizenezres játszós smink kéne otthonra.

Anyukám mondta, hogy vegyek neki egy bukósisakot a biciklihez, aztán mondjam, hogy a bicikli többi részét a szülein kérje számon, az én keretem ennyit engedett.

2020. nov. 8. 11:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe sem jutna még megfontolni sem. Én nem csinálnék ebből kérdez-feleleket, vennék 5 ezerért valamit (direkt az általad írt alsó keretet írtam), ha van olyan szemtelen, hogy rákérdez a biciklire, akkor megmondanám, hogy mit gondolok.
2020. nov. 8. 13:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem többé ne nagyon kérdezd meg a nagynénit, a tapasztalatok azt mutatják, hogy valami nem működik teljesen jól a fejében. Szabj meg egy értékhatárt, és vegyél valamit, amit jónak gondolsz, és vélhetően az unokatesód is szívesen fogadná.

Amúgy a neked szánt ajándékokkal is ilyen bőkezűek, vagy csak maguk felé hajlik a kezük?

2020. nov. 8. 13:43
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként nekem a reakcióm fixen az lett volna, hogy "ki vagyok én, Rockefeller??"
2020. nov. 8. 14:01
 14/15 anonim ***** válasza:
80%
Adnèk a helyedben 5000 ft-t egy kèpeslapban, avval a felirattal, hogy ,,biciglire". A többi 65000-t meg tarhàljàk össze màstòl... Nagyon pofàtlan rokonaid vannak.
2020. nov. 8. 15:08
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád ötlete nagyon jó.

Vagy amit a többiek írtak: "Jó ötlet a bicikli, Marika néni, én ötezer forinttal tudok beleszállni. Kp vagy utalványban adjam?"

És a legfontosabb tanács a JÖVŐRE nézve: amikor megkérdezed, hogy minek örülne a gyerek, rögtön tedd hozzá, hogy mennyi az anyagi kereted. Konkrét összeget mondj, pl. 6000 Ft. "Marika néni, minek örülne Julika születésnapjára kb. 6000 Ft értékben?"

2020. nov. 8. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!