Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz, ha nem azt...

Szerintetek gáz, ha nem azt az ajándékot veszem meg unokatesómnak, amit kértek?

Figyelt kérdés

Most lesz 10 éves, kérdeztem nagynénémtől, hogy van-e valami kívánság, ötlet esetleg (amikor a gyereket kérdeztem, annyi volt a válasz, hogy nem tudja). Mondta rögtön, hogy igen, igen, egy bicikli, de majd elküldi a linkjét. Megnéztem, egy 70 ezres darabról van szó...

Én 5-10 ezer forint értékben gondoltam neki venni valamit. Egyetemista vagyok, nincsen keresetem. Ami pénzem van, az anyámtól és a férjétől jön. Pofátlanságnak érezném, hogy közel 100 ezerért vegyenek egy olyan gyereknek ajándékot, akihez semmi közük (a szüleim elváltak, unokatesóm az apám részéről rokon, aki egy forinttal nem támogat tizenéve).

Kívülről lehet úgy tűnik, hogy jól eleresztettek anyagilag, de azért ez már szerintem pofátlanság. Mikor ballagott az óvodából, velem akarták megvetetni a 25 ezres iskolatáskát, tavaly karácsonykor MAC sminkpalettát kértek tőlem a GYEREKNEK, mert hogy azt olvasták, az jó... Közben ők kölcsönruhákba öltöztetik, busszal hordják-viszik iskolába, szóval nem az a szint egyáltalán, ahol az alsós gyereknek tizenezres játszós smink kéne otthonra.

Anyukám mondta, hogy vegyek neki egy bukósisakot a biciklihez, aztán mondjam, hogy a bicikli többi részét a szülein kérje számon, az én keretem ennyit engedett.

2020. nov. 8. 11:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Nem lenne arcom ilyen ajándékot kérni. Kisfiam kap karácsonyra egy multifunkciós triciklit. 60 ezer. Az EGÉSZ család fogja összedobni rá.
2020. nov. 8. 11:57
 2/15 A kérdező kommentje:
Én is lehúzásnak érzem, hogy úgy vannak vele, hogyha szép helyen lakom, szép dolgaim vannak, akkor biztosan telik rájuk is... :(
2020. nov. 8. 12:00
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezz vissza, hogy tök jó ez a bringa, a többiek mennyit adnak bele? A saját gyerekeim nem kapnak tőlem egyedül ekkora értékű ajándékot, összedobnánk rá a mamákkal.
2020. nov. 8. 12:01
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik ötlete tökéletes. Nálunk se szokás ilyen értékű ajándékot adni a családban.
2020. nov. 8. 12:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

jah én meg azt hittem, hogy legoról van szó és abbol a gagyibbat

nem vagy tahó, én se venném meg

2020. nov. 8. 12:25
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Pfffff.

Nekem most lesz a szülinapom, és kérdezték a barátaim mit kérek. Nagyon nagyon tetszik egy kabát, csak meghaladja a pénztarcám kereteit, és arra dobnak össze, többen. De még ez se kerül annyiba, mint amit az a gyerek kér.

Biztos nem venném meg, és anyukád igen jót írt a bukósisakkal. Esetleg beszélhetnél az anyukával, hogy akkor amit említett bicaj, abba beszállnál te is 10 ruppóval, és átatlan hangon megkérdezném, ki tervez még beszállni?

2020. nov. 8. 12:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk biztos megkérdezném, hogy ugyan mit gondolt, egyetemista létemre, kereset nélkül, mégis miből tudnám ezt megvenni? Nyíltan megírnám, hogy erre nincs keretem.

Anyukád ötlete jó amúgy.

De azért az is vicc, hogy egy elvileg felnőtt embernek hogy is van bőr a képén ilyet kérni egy távoli, vagy egyáltalán bármilyen rokontól?! Ők mit vesznek neki, ilyen arányban, hogy ők a szülei? Egy kocsit?

2020. nov. 8. 12:35
 8/15 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy venném, kapna egy 3 ezer forintos könyvet, szerintem szép ajándék, ha akarja elolvassa.
2020. nov. 8. 12:49
 9/15 anonim ***** válasza:
22%
Ja és neked meg nem kellett volna megkérdezni, főleg nem a gyereket!
2020. nov. 8. 12:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Aztamindenit!

Ez nettó pofátlanság. Én csak a lehúzás szagát érzem. Még ha milliomos lennél, sem lenne elvárható ekkora értékben ajándékot kérni. De nem vagy az.

2020. nov. 8. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!