Csongor vagy Csenger?
Figyelt kérdés
Korabban kinéztük a Csongor nevet, mint a születendő fiunknak adandó nevet, viszont a feleségem rábukkant a Csenger nevű alakváltozatra, és elbizonytalanodtunk kissé. Ti melyiket választanátok és miért?2020. nov. 5. 06:49
11/25 anonim válasza:
Szerinted mi a jobb?
Gábor?
Vagy Géber?
12/25 anonim válasza:
Szabolcsiként nekem a Csengerről a határátkelőhely jut eszembe, Csengersima, meg Csenger, maga a város.
Egyébként szeretem az efféle neveket, végülis Szabolcsok is vannak, pedig van Szabolcs falu és maga a megye is. Mint ahogy Buda férfinév is létezik.
A kettő közül a Csongor tetszik. De ha a második lány lesz, kérlek ne hívjátok Tündének ;)
14/25 anonim válasza:
Csongor - azért, mert ez egy nagyon szép név. A Csenger meg olyan, mintha elírtak volna valamit.
15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megerősítettek abban, hogy a Csenger a jobb választás :)
2020. nov. 5. 11:18
16/25 anonim válasza:
:)
Elég fura vagy.
Felőlem asztalnak is hívhatod, vagy széknek.
17/25 anonim válasza:
Szerintem is Csongor, a Csengert sokan elírásnak fogják hinni és sok baja lesz belőle. A Csongor meg egy teljesen szép név.
18/25 anonim válasza:
Érdekes vagy. Kb mindenki leszólta a Csengert mégis azt választod? Szóval ki akarsz szúrni a gyerekkel? Hajrá. Titeket fog utálni nem minket:-D
19/25 anonim válasza:
A szomszédunkban lakott egy Csenger nevű srác, gyerekkoromban mindig Csengének hallottam, és mivel Csenge nevű lányt nem ismertem hallomásból sem, ezért én sokáig azt hittem hogy a Csenge fiú név.. :D
20/25 A kérdező kommentje:
#18 Nyilván nem csak rajtam múlik a végső döntés, a gagyi tömegízlés azonban az egészséges értékrenddel bíró embert taszítja.
2020. nov. 6. 10:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!