Csongor vagy Csenger?

Figyelt kérdés
Korabban kinéztük a Csongor nevet, mint a születendő fiunknak adandó nevet, viszont a feleségem rábukkant a Csenger nevű alakváltozatra, és elbizonytalanodtunk kissé. Ti melyiket választanátok és miért?

2020. nov. 5. 06:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
64%
Mindkettő nagyon rossz, de ha muszáj választani a Csongor kevésbé
2020. nov. 5. 06:52
 2/25 anonim ***** válasza:
78%
Csongor egyértelműen
2020. nov. 5. 06:53
 3/25 A kérdező kommentje:
Miért épp a Csongor? Szimplán ez tetszik jobban nektek vagy van más oka is?
2020. nov. 5. 06:54
 4/25 anonim ***** válasza:
75%

A Csongor számomra jobban beilleszthető a Magyar vezetéknevekhez, valahogy egységesebb benyomást kelt bennem, és jobban rá is áll a szám.

Pl szerintem szebb egy Szabó Csongor mint egy Szabó Csenger

2020. nov. 5. 07:02
 5/25 anonim ***** válasza:
86%

Azért Csongor, mert a Csengert mindenki Csongornak fogja hinni/hívni/írni és csomó baja lesz ebből. Nem tud majd normálisan bemutatkozni sem, anélkül hogy vissza ne kérdezzenek.

A név az egy olyan dolog, ami a tiéd, de mások használják a legtöbbet.

2020. nov. 5. 07:13
 6/25 anonim ***** válasza:
89%
A Csongor a megszokott. A Csenger szépen hangzik, de túl közel van a Csengéhez. De én bírom a különleges neveket, felőlem adhatjátok. :)
2020. nov. 5. 07:23
 7/25 anonim ***** válasza:
23%
Csakis a Csenger ebből a kettőből ...tanárként tanítok jó pár osztályban, mindegyikben van legalább egy, de inkább több. Majdnem azonos kaliber a Mátéval, Ádámmal, Leventével. Nem jó az, amikor ennyire tömegessé válnak nevek, folyamatos a keverés, félreértés.
2020. nov. 5. 07:27
 8/25 anonim ***** válasza:
4%
Ha muszáj választani inkább Csenger.
2020. nov. 5. 07:40
 9/25 anonim ***** válasza:
95%
Egyértelműen Csongor. Nagyon szép név, így szerettem volna nevezni a kisfiunkat, de a pároknak nem tetszett. A Csenger hülyén hangzik, elég lányos is a Csenge miatt. Csenginek fogják becézni.
2020. nov. 5. 08:04
 10/25 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem az emberek nem a Csenge lánynévre asszociálnak a Csenger hallatán. A Csenger is, a Csongor is nagyon szép, viselhető férfi név. Azt afjatok, amelyik jobban tetszik.

Csenger egy határmenti kisváros neve is, aki arra lakik, annak nem cseng furcsán.

A jövőre nézve egy tanács: ha lesz fiútestvére, keressetek másik nevet, ne legyenek a testvérek Csenger és Csongor. 😉

2020. nov. 5. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!